dromen overleden moeder

5 jaar geleden

Hallo,

mijn naam is Samantha en ben 23 jaar oud.
Mijn vader is 4 jaar geleden gestorven in 5 weken tijd, na een lange strijd en ziek zijn is mijn moeder onlangs op 16 januari overleden.

Nu droom ik steeds over mijn moeder

eerste droom was op de dag van haar crematie:
Ik kwam beneden en ineens zat mijn moeder daar met bloeddoorlopen ogen en probeerde te roken wat niet lukte.
ik zei hoe kan je nou leven je was dood maar het gaat niet goed he? waarop mijn moeder zei nee het gaat niet goed.
ik moest de dokter bellen want ze was ineens levend, mijn telefoon werkte niet en kon het nummer niet opzoeken. ook moest ik de crematie afzeggen wat niet lukte.
Ik probeerde mijn vriend te vertellen dat mijn moeder weer levend is hij geloofde mij niet, toen hij uiteindelijk toch mee naar beneden ging was mijn moeder overleden en het begon te sneeuwen.

2e droom:

We zaten met zn allen aan tafel mijn oma opa vriend en mijn moeder ze had weer bloeddoorlopen ogen ik zei weer gaat niet goed he? waarop ze zei nee het gaat niet goed toen werd ik wakker.

Het rare is op haar sterfbed zei ik ook gaat niet goed he? waarop mijn moeder zei jawel.. ze gaf nooit toe dat het niet goed ging en bleef tot het laatste doorvechten..

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen wat dit betekend

alvast bedankt!

Kattenliefhebbert
5 jaar geleden

Ten eerste, gecondoleerd met het overlijden van je ouders.

Wat je droom betreft; ik ben ervan overtuigd dat overledenen ons zo nu en dan komen opzoeken in onze dromen om ons te laten merken dat ze er nog zijn.

Ik denk dat jou moeder nu durft toe te geven dat het inderdaad niet goed met haar ging. Ze wilde je bij leven niet ongeruster maken dan je al was.

5 jaar geleden

Hallo Samantha,

Ten eerste gecondoleerd met je verlies.
Wat mij aantrok in dit bericht, is dat je je moeder bent verloren. Mijn moeder is er namelijk ook niet meer, althans niet meer op deze wereld.

Wat jij zegt over je moeder, kan echt zijn.Ze wil dan laten weten hoe kapot zij ervan was, dat je vader zo snel overleed, want bloed in je droom staat onder andere voor 'verlies van kracht'. Je voelt uitgeput of emotioneel gesloopt bent en ik kan me voorstellen dat jouw moeder het niet echt makkelijk heeft gehad, na het verlies van je vader..

Begrijp me niet verkeerd, maar je moeder kan contact met je maken door een droom. Maar mijn vraag is: Zie jij jezelf ook? Ben je eigenlijk een toeschouwer van je droom? Of zie je alles uit je eigen ogen?
Als je als toeschouwer toekijkt, dan ben je waarschijnlijk uitgetreden, waardoor contact met andere 'werelden' mogelijk is.

Als je nog meer vragen heb, dan moet je ze stellen.


Liefs

Fio
13 dagen geleden

Ik wil graag ook wat kwijt, mijn moeder is 4 jaar geleden plots overleden, ze bleek een tijdje al een zeer agressieve vorm van kanker mee te dragen en heeft ons dit verzwegen. Ik ben nooit boos op haar geweest, in tegendeel, ik was trots dat ze zo een sterke vrouw was die ons dat leed wilde besparen.
De 1e 2 jaren heb ik niet over haar gedroomd, deze zijn pas na 2 jaar van overleden begonnen en varrieren.
Ze is altijd gewoon levend en ik vraag me ook niet af waarom ze ineens levend is, het is gewoon normaal. Vaak hebben we wel lol, zoals we waren, of zegt ze dingen zoals ben je wel op tijd thuis voor het eten? ik zie en hoor haar duidelijk.
1x belde ze mij in mijn droom en na het gesprek moest ik huilen en belde mijn vader en zei hoe kan mama mij nou bellen ze is toch dood??(werd daarna wakker)
Maar ik droom ook vaak dingen dat ze me vraagt waarom ik iets heb gedaan of wil gaan doen, ik vind het dan raar, hoe kan mijn overleden moeder mij nou iets vragen in me droom over iets in het leven. Wil ze mij waarschuwen? kan dat via een droom?
Eergisteren droomde ik dat ze mij op werk even naar buiten riep(werk was trouwens op onbekend terrein maar ik werd door de porto door collega geroepen, dus ik wist dat ik aan het werk was.) ze zat op de stoep rand en zei waarom doe je dat nou? (ik was even van werk weggelopen en dit gebeurde toen ik terug kwam) ik wilde haar knuffelen en zij knuffelde half terug en zei dat knuffelen nu echt niet kon. ik begreep er niks van en werd toen met een raar gevoel en tevens verdrietig wakker.
Ik moet toegeven dat ik nog niet helemaal over haar dood ben, ze was mn beste vriendin en heb veel fouten gemaakt in mijn leven tegenover haar, ik heb wel eens sorry gezegd maar in mijn ogen niet goed of vaak genoeg. Heb spijt van dingen en kan haar dit niet meer zeggen, daar zit ik mee. Plus voor ze overleed was mijn leven een klein beetje een puinhoop, paar maanden naar haar overleden ging het bergopwaards en nu heb ik zelfs een eigem bedrijf, ergens baal ik dat ik niet deze persoon was voor haar overlijden en dat ze deze ik niet mee maakt nu....... kan daar soms niet echt mee leven.

Graag hoor ik van jullie of de dromen hier mee te maken hebben en wat ik er van moet vinden........

Sienus1977
13 dagen geleden

Hi,
Mijn moeder is alweer bijna 8 jaar overleden. In het begin dat ik over haar droomde, was het zo verwarrend. Als ik haar zag in mijn dromen was het altijd zo fijn en bij het wakker worden, kwam het verdriet en het gemis. Na een paar van deze dromen te hebben gehad, kwam bij mij het besef tijdens de droom dat ze er niet meer was. Dat ik hiervan gebruik moet maken en dat doe ik nu. Dromen over mijn moeder zie ik nu als een cadeautje en iedere keer knuffel ik haar en geef ik haar een kus. Als ik wakker word, weet ik gewoon dat ze even bij me was. Rouw zit ontzettend diep en is erg eenzaam. Het uit zich iedere keer weer anders. Je leert leven met het gemis, je komt er nooit volledig overheen en dat is ook logisch. Je moeder zou erg trots op je zijn, met alle goede stappen die je hebt gemaakt. Knuffel haar de volgende keer in je droom. X

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **    ********  *******  ********  **   ** 
 **    **   ** **   ** **   ** **   ** 
 **    **   ** **   ** **   ** **   ** 
 **    ********  ******** ********  **   ** 
 **    **   **     ** **   **  **  ** 
 **    **   ** **   ** **   **  ** **  
 ******** ********  *******  ********   ***  

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht