Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aanwezigheid!?

Lisa1993
7 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ten eerste wil ik even mededelen dat ik geen duidelijk antwoord voor mezelf heb of ik nu wel of niet in geesten geloof, ik geloof er eningszin wel in maar ben ook vrij nuchter in deze dingen.

Wel wil ik bepaalde reacties en gedachtes van andere even horen over mijn ervaringen.

Mijn eerste duidelijk ervaring was toen ik een jaar of 10 was.
Het was al savonds laat en ik zat op mijn kamertje wat tv te kijken, dit heb ik een tijdje gedaan waarna ik vervolgens de tv heb uitgezet omdat ik mij niet lekker voelde, ik voelde me heel raar en besloot te slapen. Terwijl ik me op bed wilde gaan liggen zag ik iets vanuit mijn ooghoek, toen ik keek zag ik verschillende lichtbollen, met allemaal een andere afmeting. Deze heb ik heel kort gezien waarna het weg was.
Hierna zijn er nog een aantal vreemde dingen in huis gebeurt maar die zijn allemaal vrij vaag voor mij (volgens mijn moeder zat er ook wel degelijks 'iets' in dat huis)

In mijn pubertijd ben ik door een zware tijd gegaan, en daarbij kwam ook kijken dat ik meende dingen te zien, hoewel ik daar toen heel erg van overtuigd van was heb ik op latere leeftijd mijn twijfels hierover over gehad, ik denk voornamelijk dat mijn ogen, hersens mij met bepaalde dingen voor de gek hielden en dat het nooit iets is geweest.

Ik ben inmiddels 21 jaar oud, en de laatste paar weken voel ik me zeer ongemakkelijk op bepaalde momenten, ik ben alleen dus het kan niet door andere mensen komen. Ik kan niet beschrijven hoe, wat en waarom. Alleen dat ik mijn slaapkamer moet verlaten, dit gevoel heb ik trouwens vrijwel altijd alleen op mijn slaapkamer.
Om t verhaal nog gekker te maken, heb ik aantal dagen terug iets vaags meegemaakt..
Terwijl ik aan het laptoppe was zag ik door de ingang naar t andere gedeelte op mijn zolder een schaduw, eerst dacht ik dat dit een spin was dus ik deed er verder niks mee, een tijdje later...(ik lig inmiddels al op bed) en vanuit mijn ooghoek zie ik mijn kat op de stoel bewegen en vervolgens ervan afspringen, ik had totaal geen idee dat mijn kat op de kamer was, dus keek ik om, om hem bij me te roepen...dan realiseer ik me pas dat er totaal geen kat zit...

Mijn grootste vraag is nu of ik me dingen verbeeld, of totaal niet..ik wil er nuchter in blijven, maar de laatste paar weken lukt me dit niet meer zo goed.
De maatschappij, mijn familie etc. hebben mij altijd geleerd dat zo een dingen niet bestaan, en dat je je het verbeeldt...maar ik zit met een opgeblazen hoofd hier...ik weet niet wat ik hier allemaal van moet denken!
Het gaat me trouwens het meest om dat ontzettend ongemakkelijk gevoel, alsof iemand op mijn nek ligt te hijgen, aan je lip hangt.
Dat ik dingen denk te zien, kan altijd wel een logische verklaringen hebben. Maar dat gevoel, tja daar kan ik moeilijk omheen draaien.

Dus wat denken jullie?
Sorry voor het mega lang verhaa

7 jaar geleden

"(...) ik denk voornamelijk dat mijn ogen, hersens mij met bepaalde dingen voor de gek hielden en dat het nooit iets is geweest."

Het is goed mogelijk dat hierin een verklaring zit verborgen.

Niet dat ik die conclusie voor jou ga trekken, maar ik ken iemand die met dezelfde ervaringen kwam, en na verloop van tijd nogal daarin doorsloeg, zag aura's, geesten, lijken e.d. Dat evolueerde naar merkwaardige opdrachten en boodschappen vanuit het "hogere", hij is op 24-jarige leeftijd uiteindelijk gediagnosticeerd met schizofrenie, kreeg daarvoor medicijnen en leeft nu een gewoon leven, met werk, gezin etc. Hij heeft daarna nooit meer "paranormale" ervaringen gehad.

Veel mensen die al tijden aanvoelen dat er iets raars aan de hand is, wachten daar te lang mee en de kans dat het escaleert (met forse hersenschade), is groot.
Ik heb me voorgenomen dat zodra ik dit bij mezelf zou ontdekken, ik direct naar de huisarts ga.