Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verwarrende droom over god

Phenyl
9 jaar geleden

Een paar nachten terug had ik een erg verwarrende droom. Ik heb geprobeerd op te zoeken wat het zou kunnen betekenen, maar gezien er eigenlijk 5 onderwerpen naar voren kwamen, weet ik niet zeker wat de droom zou kunnen betekenen. Misschien dat er dus iemand is die zich hier in kan vinden?

Er waren allemaal daken met schoorstenen. Er stond een natuurramp te wachten en uit paniek klommen wij (mensen die ik niet ken) steeds verder omhoog. Het leek spannend, steeds hoger de daken op te gaan. We bleven maar klimmen en het was heel vermoeiend maar ik voelde de drang om god vragen te stellen als we toch zo hoog kwamen. Toen ik het idee had dat ik niet meer kon waren we er. Een houten plafond in de kleur zoals je in een pub zou kunnen zien. God bleek een vrouw te zijn en ze vertelde dat we niet verder konden. Dat was het moment dat ik wakker werd. Ik voelde me niet voldaan toen ik wakker werd, want het riep meteen vragen op. Als ik het zo lees gaat God over perfectionisme, het klimmen over het succes behalen, de daken het grenzeloos succes hebben en voor het plafond en de natuurramp heb ik niks gevonden.

Nu ben ik benieuwd wat dit zou moeten inhouden want ik ben wel perfectionistisch, maar dat werkt lang niet altijd en grenzeloos succes zit er ook niet in. Het gaat niet slecht, maar ik heb gewoon niet het idee dat het over succes gaat. Ik heb het idee dat de droom meer gefixeerd was op god en de vele vragen en vooral de telleurstelling bij het plafond. Overigens had ik niet het idee dat het geslacht van god er toe deed.

Iemand ideeën?

9 jaar geleden

Hoi

Sta je in je droom bovenop een dak, dan ben je er aan toe om te beginnen aan een nieuwe fase in je leven of om nieuwe spirituele ideeën te accepteren.

Een schoorsteen staat in je droom voor warmte, traditie en familiewaarden.

Droom je van een natuurramp dan kan dit een angstdroom zijn die voortkomt uit angst die je opdoet door rampen in het nieuws e.d.

Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent om iets te verliezen waar je heel veel waarde aan hecht

Kom je tot het plafond in je droom, dan krijg je nieuwe innerlijke of spirituele inzichten.

God staat ook voor een ongenaakbaar en onbereikbaar idee van perfectie.

Een dergelijke droom kan je worstelingen weergeven en je pogingen om perfect te zijn.

En God is zowel mannelijk als vrouwelijk.

Wat kan deze droom voor jou betekenen, ik denk dat je leren mag om met beide voeten nog steviger op aarde te staan.

Groeten Hans.

Phenyl
9 jaar geleden

Bedankt Hans voor je bijdrage. Ik lees heel veel logica in je reactie en ga zeker kijken wat ik hier mee kan doen.

Groeten Kim