Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

schildpad en dolfijn

11 maart 2013

Hallo Allemaal,

Ik wil graag weten wat onderstaande droom van afgelopen nacht te betekenen heeft. Maar eerst even het volgende, misschien heeft het met elkaar te maken.

Als ik ga slapen zet ik altijd muziek op, meestal, zeg maar, de rustgevende ze geluiden of iets voor meditatie. Deze keer zette ik een cd op "Portals to inner space" Dat is muziek met klankschalen. Erg lekker en apart om te luisteren (en slapen).

Nu de droom:

Ik loop in de stad, het heeft weg van Breda, waar ik woon. Er lopen meer mensen, ineens heb ik een klein schildpadje vast. Heel klein, hij is pas geboren want z'n oogjes zitten nog dicht. Dat vertel ik de mensen die er naar vragen. Ik zie de schildpad veranderen, het wordt een heel klein mensje, let wel geen dwerg of kabouter, gewoon een mensje van 20cm groot. Ik zet hem of haar ergens weg en loop door. Niet dat ik het mensje niet wil hebben, het is meer dat ik het dáár weg moet zetten. Dan loop ik over een markt in Santiago in Chili. Een markt met kleine winkeltjes (dus geen kraampjes) waar alleen handgemaakte spullen worden verkocht. Ik loop een winkeltje binnen waar twee vrouwen stukjes kaas verkopen en er zelf ook van eten. Ik wordt een beetje paniekerig, wil wil het winkeltje uit maar dat kan om een of andere reden niet. Dan zegt een van de vrouwen, als ik voor een raampje sta, kom op je kan het vlieg er maar door heen. Dan kijk is de vrouwen vragend aan en zegt de andere vrouw, ooo... hij is al een dolfijn.

Dat is dan het einde van de droom.

Ter info: Ik woon in breda. Santiago in Chili is voor mij een bekende stad, mijn vrouw is Chileens. De markt in de droom bestaat echt en ben er verschillende keren geweest. Wij hebben als huisdier een schildpad, die hebben we al een jaar of 6. Het mensje en de dolfijn kan ik niet plaatsen. Op spiritueel gebied ben ik wel bezig, ik probeer op regelmatige basis te mediteren en lees er veel over.

Ik hoop dat er iemand iets over mijn droom kan vertellen.

Groeten,
Rob.

24 maart 2013

Niemand?

Vanasa
25 maart 2013

Waarschijnlijk gewoon je onderbewustzijn die met je aan het kloten is, komt wel vaker voor. Ik droomde afgelopen nacht dat ik een hamster had (ik heb geen dieren puur omdat ik niet met levende dingen om kan gaan). Ik zat met de hamster op het strand en het zat in zo'n hamsterbal, en die hamster rent heel hard weg over het zand in zijn hamsterbal, en hij gaat opeens zo snel dat hij in brand vliegt.

Geen idee waar het over ging, maar mijn punt is, je moet er gewoon niets achter zoeken. Het kan zijn dat je je opgesloten voelt in je leven (wat betreft het winkeltje waar je niet uit komt) en je bang bent om eruit te klimmen, ik weet niet of dat met jouw vrouw te maken heeft, dat zijn ook niet mijn zaken, maar als dat wel het geval is zou dat de markt in Santiago verklaren.
Of je wilt misschien onbewust wel graag een kindje, de schildpad veranderd in een mensje maar je durft de sprong niet te wagen. Noem maar op. Ik heb geen idee, als je echt denkt dat er een betekenis achterzit, moet je gewoon even nadenken. Alles letterlijk, maar ook figuurlijk nemen.