Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geest in droom

11 jaar geleden

Heey allemaal.
Ik heb echt iets engs meegemaakt dinsdagmorgen.
Omdat het er misschien iets mee te maken heeft, is het volgens mij belangrijk het volgende ook te vermelden:
Zondag ervoor, 31 juli, hebben ik en mijn beste vriendin geesten opgeroepen via glaasje draaien. Ik heb het al vaker gedaan aangezien ik in een echt spookhuis woon ( ramen en deuren die zomaar openvliegen ook als het windstil is, kranen die vanzelf beginnen te lopen, stemmen, ... etc.). Tot nu toe was er nooit iets ergs gebeurd, behalve dan een jaar geleden toen één of ander iets al mijn energie afnam en me vulde met onrust en verdriet waarvan ik voelde dat het niet van mij was, maar dat ging weg nadat ik een soort van koperen handgemaakte pyramide kreeg van mijn schoonmoeder. Anyway, we gingen dus geesten oproepen, en ik kwam in contact met diegene die altijd praat. Maar het was niet speciaal, dus we stopten en gingen met onze vrienden wat in de tuin zitten en dan slapen. Maandagnacht, 1 augustus, sliep ik erg onrustig. Vreemde dromen die ik nog maar half weet. Mijn vriend moest om 9uur smorgens weg om te gaan studeren voor zijn herexamens, dus ik was alleen en besloot verder te slapen. Toen droomde ik het volgende: Een moeder liet haar 4 kinderen, allemaal tussen de 2 en de 6 jaar oud, alleen thuis toen zij ging winkelen ofzo. Dit doe je normaal niet met zo'n kleintjes. Haar man was gaan werken. De kinderen speelden en speelden, tot ze zichzelf per ongeluk opsloten in de kelder. Plots kwam er rook uit de wasmachine, kortsluiting ofzoiets, en die vatte vuur en al snel stond er een groot deel van de kelder in lichterlaaien. Gelukkig werd dit door de buurtbewonders snel opgemerkt en werden de hulpdiensten verwittigd. Echter: het jongste kind van 2 was gestorven, gestikt in de rook. De moeder was kapot, verteerd door schuldgevoel. Haar man verwijtte haar alles en was furieus, ze maakten hevige ruzie! Ik was er allemaal bij. De vrouw snikte en huilde... Toen fluisterde ze "sorry" waarop ik een voorwerp hoor vallen. Ik schrik wakker! Als ik even later mijn hoofd weer boven het laken durf halen, kijk ik naast bed om te zien of er iets gevallen is. Ik zie de adapter van mn laptop liggen maar kon me niet herinneren of die nog op bed lag of ik hem er savonds had afgelegd. Ik ging ervanuit dat dit het gevallen voorwerp was en ging terug slapen. Toen ik rond 12uur opstond en kleren uit mijn kast haalde, zag ik mijn lavalamp op de grond liggen. Een halve meter van de kast waar ze op staat. Zoiets valt niet zomaar. Dat is zelfs nog nooit gebeurd in de 7 jaar dat ik ze heb! En de katten waren buiten, die mogen niet binnen slapen... Later op de dag viel mijn acoustische gitaar ook nog ineens uit de zetel. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Herkent iemand mijn verhaal? Heeft iemand raad? Heb ik met een klopgeest te maken? Geef ajb snel antwoord.
Liefs, Helena

11 jaar geleden

Hallo Helena,

Wat een raar verhaal zeg maar als je glaasje draait is dit echt gevaarlijk. Je roept zo lage geesten en entiteiten op die zich proberen vast te zuigen mee te liften in je aura. Je droom is ook nog eens verward en er gaat een kindje dood door onverantwoord gedrag van de moeder in de droom. Je hebt al eerder met een 'lifter' te maken gehad die voor je gevoel weg is gegaan door een hand gemaakte pyramide. Heb je toen nog een ritueel uitgevoerd zodat je misschien wat meer zekerheid had dat de geest echt weg was?

Heb jij nu zelf soms af en toe raar gedraag of problemen in de familie of vrienden die zich vreemd gedragen want de droom is erg heftig met de dood erin. De boosheid en ruzie van de vader is onvermijdelijk dit is groot leed en niet meer terug te draaien. Net als glaasje draaien als je dit activeert dan is het zeer moeilijk om nog van de geesten af te komen. Even je droom wordt jij ook door iets verteerd een verdriet ergens van wat weggestopt is?

Van horen zeggen weet ik dat geesten erg opdringerig kunnen zijn, die horror verhalen zijn niets voor niets ergens op gebaseerd. Als jouw lavalamp dan ergens anders ligt op de grond en je weet niet wat er gevallen is/was en dan nog je gitaar zomaar uit de stoel zonder een verklaarbare reden dan is het zeer zorgelijk. Geesten, ongenode gasten heb je op je nek gehaald letterlijk en figuurlijk. Je katten zou ik maar binnen laten slapen die hebben een 6de zintuig en zij zien meer als jij en als zij ongenode gasten zien kunnen ze je op die manier nog helpen omdat katten ook vaak niets moeten hebben van deze geesten.

Jouw verhaal geeft mij al de kriebels merk ik zelf omdat ik niet op deze manier ervaring heb met glaasje draaien maar door automatisch schrift en als je ziek bent of anders dan is het niet gboed om dit te doen. Je stelt je namelijk open en jij hebt door glaasje draaien ze gewoon uitgenodigt want weet ze staan te spingen in de ongeziene wereld en zoeken slachtoffers of sorry dat ik het zeg domme mensen, vooral jonge mensen doen dit om zich op te storten en dan gaat het feest beginnen maar het is geen spelletje!.

Ik weet dat mijn Gidsen me dit echt af zouden raden dit ooit te doen maar heb nooit in leven in mijn leven (52) deze neiging of gevoel gehad. Jouw angst begrijp ik daarom reageer ik. Ga vooral een goede paragnost/medium zoeken die je kan helpen met je aura proberen te reinigen. Ook de boeken van Loes van Loos en Gids Hebenes schrijven hier wel over. Maar voor als je dit nog leest voor je gaat slapen bid dan in gedachten in bed en vraag Aartsengel Michael duidelijk om bescherming als je gaat slapen en vraag nog een keer aan Aartsengel MIchael of hij de lage geesten en entiteiten mee wil nemen naar het licht. Bid in jezelf om ze al wat af te schrikken als je dit niet gewend bent in gedachten niemand hoort dit dan slaap je misschien wat rustiger als het je toch lukt. Ook een aanrader zijn de boeken van Jaap Hiddinga. Zet als je denkt dat het helpt je pyramide neer.

Ik wens je veel sterkte en zou dat glaasje kapot gooien weg alle negatieve energie uit huis en met je vriend hier wel over praten of als hij ook meedoet dan allebei stoppen direkt en nooit meer doen.

Veel kracht en sterkte toegewenst.
Misschien vind je op internet nog wel iets om kwade, klop en sar geesten weg te krijgen.

Lieve groet,
Freya

P.s. bidden zorgt in ieder geval dat je trilling iets hoger en zuiver wordt daar houden ze niet van een vorm van zelf bescherming.

11 jaar geleden

Hallo Freya,

Bedankt om te reageren op mijn droom.
Eerst en vooral heb ik toen ik vorig jaar last had van een geest geen verdere rituelen gedaan buiten die pyramide opgehangen. Ik ben daarvoor wel nog eerst naar een vrouw geweest die in de stad een winkel heeft met Keltische spulletjes, tarrotkaarten, edelstenen, etc. Ik moest gewoon echt hulp hebben. Zij zei me dat ik bij haar een middel kon kopen, een soort oli denk ik, die je dan in je kamer moet verdampen of sprenkelen. Zij beweerde dat al de kwade geesten daardoor in een wit gat naar het goede werden getrokken. Ik had daar toen jammer genoeg geen geld voor dus vandaar die pyramide die dan echter wel zijn werk heeft gedaan. De geest die ik echter nu heb opgeroepen was dan volgens mij te sterk voor de pyramide en kan gewoon zijn gangetje gaan. Nuja, kon want intussen heb ik er al even niets meer van gehoord. Maar ik denk eigenlijk dat die er al voorheen was, want toen we een paar dagen voorheen gingen slapen, werd ik de volgende ochtend wakker en zag dat de normaal doorzichtige kristal die erin hangt geel zag, dus ik denk dat die toen door de pyramide is opgeslokt en ik hem weer per ongeluk bevrijd heb. Of het was een bewaarengel ofzo.

Verder weet ik dat glaasje draaien erg dom is, maar ik wou het gewoon nog eens doen, ook omdat mijn beste vriendin het nog nooit had gedaan en mij smeekte om het te doen. Uiteindelijk is wat er gebeurd is niet zo verschrikkelijk. Ik probeer het te relativeren. Ook nog even voor de duidelijkheid: mijn lavalamp is niet gewoon verplaatst, dit was wel degelijk het voorwerp dat gevallen is. Wat normaal dus echt niet kan... Maar intussen zijn er geen vreemde dingen meer gebeurd, ik denk dat de entiteit weer weg is, of me toch niets wil aandoen.

In mijn familie zijn er geen enkele problemen die in deze droom zouden kunnen zijn vertegenwoordigd. Ik heb een heel hechte band met heel mijn familie, er heerst welvaart en welzijn en er is geen ruzie. Mijn ouders zijn bij de weinigen die nog bij elkaar zijn in deze generatie van echtscheidingen waar ik heel blij om ben. Daarom dat ik die droom meteen linkte aan een geest: al die emoties die ik tezien kreeg, al die pijn, dat hoort niet bij mij. Ik ben een erg optimistisch persoon en pluk elke dag dusja. Ik heb wel al van kinds af veel dromen, en heel levendige, maar meestal gaan ze over mijn leven. Deze echt niet. Ik heb ooit nog één keer een andere droom gehad die totaal niet van mij was, toen ik 13 was en voor de eerste keer geesten had opgeroepen, werd ik in mijn droom door het hele huis geleid terwijl alle lichten flikkerden en de tv heel luid stond te spelen en ik hem niet afkreeg, en elke keer dat ik dat probeerde kreeg ik "witte sneeuw" door mijn hoofd en mijn ogen (zo dat storingsbeeld als je aan het zappen bent op tv en je plots op een lege zender stuit, maar ik kreeg het da gewoon in mijn hoofd) en dat deed zoveel pijn, en ik werd door elkaar geschut, en ben wenend wakker geworden en dan is mijn broer me komen troosten. Maarja, dat was wel erger dan nu.

Ik ga gewoon niets meer doen met geestenoproepstuff. En ik wil er wel met mijn vriend over praten, maar die had het me verboden toen ik hem erover vertelde toen we pas samenwaren. Hij zei dat hij als hij er ooit achterkwam dat ik het toch nog deed, hij echt wel heel slechtgezind zou zijn, want zijn ma die was wicca vroeger en kende een familie die helemaal in de psychiatrie is beland doordat hun moeder geesten had opgeroepen... En hij wilde niet hetzelfde meemaken dusja.

In elk geval hartelijk bedankt voor je goede raad, Freya!

Liefs, Helena

11 jaar geleden

Lieve Helena,

Ik ben blij dat je het niet en nooit meer doet nu. Je verhaal is duidellijk en je hebt nu weer meer inzicht gekregen en ervaring gekregen om dit nu achter je te laten. Je vriend heeft helemaal gelijk en mijn gevoel was dus toch een beetje waar dat hij het niet wist. Er zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen op spiritueel gebied en dat je dan dichter bij jezelf komt en leuke ervaringen opdoet die je alleen maar verrijken. Ga daar maar gezellig mee aan de slag en wie weet help jij dan ooit weer mensen die glaasje draaien etc. af van een probleem zoals jij nu ervaren hebt.

Je vriend weet ik niet of hij het wel of niet het moet weten, dat is iets wat bij jezelf ligt en je gevoel en zelf het beste kunt bepalen. Maar als je het verteld kun je meteen vertellen dat je dit nooit meer doet en je kunt hem dit laten lezen dan weet hij dat hij je weer vertrouwen kan. Dingen verzwijgen in een relatie geeft mij persoonlijk nooit een prettig gevoel en zeker omdat je vriend bij begin had verteld hier niets te maken willen hebben (logisch hoor met zijn ervaring dat is erg heftig als men in de psychiatrie beland daardoor) door de ervaring met zijn moeder en wicca. Veel mensen weten niet wat ze doen en belanden vaak daardoor in de psychiatrie. Je kent het gezegde wel denk ik Al is een leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel. Voordat iemand het misschien ooit per ongeluk of bewust verteld aan je vriend kun je beter het zelf maar zeggen!

Heel veel sterkte bij het nemen van een besluit!

Lieve groet,

Freya