Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat zou dit kunnen betekenen

11 jaar geleden

Hallo,
ik ben een man van 31jaar en heb eigenlijk al mijn hele leven wat kleine aparte dingetjes. zoals fijn gevoeligheid.
altijd als er iets ging gebeuren zowel positief als negatief werk ik rond een week van te voren soms heel zenuwachtig en koud. De bekende koude wind zelfs bij 30graden buiten. dan bedoel ik aan geboorte van mijn nichtje. overlijden van bijna alle familieleden. etc.

Mijn moeder heeft het ook.
af en toe voel ik ook een aanwezigheid. niet alleen thuis maar kan overal en heb ik al jaren. soms een hele periode niet en dan komt het ineens weer terug. vaak weer voorafgaand aan een koud windvlaagje
ik heb niet echt het idee dat er iemand contact met mij wil maken maar eerder dat ik iets voel wat niet helemaal voor mij bedoeld ofzo.
Bij het overlijden van mijn oma zag ik op haar sterfbed een paar kleine flitsen naar beneden. zo snel als ze kwamen verdwenen ze. en er was niemand met een horloge of spiegel bezig die dat had kunnen veroorzaken. toevallig was ze binnen 5uur later overleden.

de laatste tijd zie ik steeds thuis in mijn ooghoeken een schim wegschieten. en ik weet zeker dat het mijn kat niet is wat ik eerst wel dacht.
soms zie ik het ook vanuit de weerspiegeling van het het glas in de deur.
de afgelopen week is de schim groter geworden. nu is het een personenformaat maar ik hoor verder niets. het schiet alleen steeds een hoekje om of schiet langs een deur.
wat het vreemde hieraan is. mijn moeder belde mij laatst om te vragen of mij ook vreemde dingen waren opgevallen. ze zag namelijk steeds een schim schaduw wegschieten vanuit haar ooghoek. zelfde als mij in precies dezelfde periode.
en niet alleen smorgens of savonds wanneer ik heel moe of slaapdronken ben. maar ook gewoon op een zonnige zaterdagmiddag als we alle ramen en deuren open hebben.

Bij mij was het altijd zo klein dat ik nooit durfde te geloven dat het 'echt' was maar dat het uit mij kwam. vanwege stress of verbeelding.
maar toen mijn moeder me belde om hetzelfde kon ik er eigenlijk niet omheen.
en mijn hele leven heb ik er eigenlijk nooit iets aan gedaan maar ben toch eigenlijk wel nieuwsgierig of het iets kan zijn en vooral wat.

Heeft hier iemand hier een idee over?

alvast bedankt
groeten

11 jaar geleden

Ik ben hier geen prof in, maar ik kan wel vertellen dat er wel meerdere mensen zijn met dit soort van dingen. Je zou eens rustig moeten nadenken wat deze mensvormige schim kan zijn, of het een overleden familielid is (1 die bv. close was met jou en je moeder aangezien zij hem ook ziet wegflitsen). Het is ook mogelijk dat jij (en je moeder) over een paranormale gave beschikken en jullie zulke dingen kunnen waarnemen, of zulke dingen kan doorgegeven worden aan bloedverwante weet ik zeker niet, maar volgens mij is het wel mogelijk. Of misschien is het een beschermengel die over jouw familie waakt? :o het kan vanalles zijn, en ik ben hier niet genoeg ervaren mee om er over te oordelen.

Mijn persoonlijke oordeel gaat uit naar een soort van gave tussen jou en de spirituele wereld, het gevoel dat je krijgt als er iets positiefs/negatiefs gaat gebeuren is zowiezo uitzonderlijk, en als daarbij die witte flitsen aan het bed van je oma nog eens verschijnen voor je en niemand anders ziet dat behalve jij, dan kan het bijna niet anders dat jij een stap dichter staat bij de spirituele wereld dan een gemiddelde persoon als mij bv. :)

Ik wens je alvast veel succes met het achterhalen van wat deze gave inhoud, probeer vooral te zoeken naar mensen die ongeveer het zelfde hebben, tegenwoordig heb je daar ook al websites voor waar zulke mensen samenkomen op een forum om er over te praten. Probeer ervan te leren en te ontdekken ! :)

Anneis vet
11 jaar geleden

hoi
dit klinkt raar maar:
een paar jaar geleden heb ik een soort van ketting, een rozenkrans van mijn tante gekregen. toen ik vroeg waarom zei ze: omdat ik jou een heel bijzonder en speciaal meisje vind! ik heb een oom (die is dood en haar man) en die vertelde me over die ketting. hij zei dat de ketting een berschermengel bezit, en die bezig ik dus. en er zijn mensen naar opzoek, dus niemand mocht ervan weten.
zou dit waar kunnen zijn>?

11 jaar geleden

Hallo dr. fill,
zo te lezen ben je een hoog gevoelig persoon. Ik ben ook hoog gevoelig en het heeft me al heel wat tijd en moeite gekost om er wat duidelijkheid in te krijgen. Je zegt dat je schimmen ziet. Dat zijn volgens mij je engelbewaarders. Ieder mens heeft 2 engel bewaarders en er wordt gezegd dat die op je schouder zitten. Toen je oma stieft zag je licht flitsen, dat kan zijn dat God 2 engelen vanuit de hemel heeft gestuurd om haar op te halen en haar naar het hemelse te brengen. In de bijbel staat een verhaal over dat een oude man die werd gedragen door 2 engelen naar de schoot van God toen hij stierf.
Het lijkt mij dat de flitsen de 2 engelen waren die jouw oma op kwamen halen.

Dat je een koud windvlaagje voelt dat verklaar ik als de Heilige Geest van God. God stuurt dan een engel om jouw aan te raken met een gevoel om je te waarschuwen als er iets gaat gebeuren waar je erg emotioneel van kunt worden. God stuurt je dus tevoren een bericht in je geest om je voor te bereiden op een gebeurtenis. Dat is niets om bang voor te zijn, dat is juist fijn want dan weet je dat er iets komt. Het is alleen niet zo prettig dat je niet altijd precies weet wat, maar dan weet je in ieder geval dat er iets emotioneels aan zit te komen. Omdat onze God vol van Liefde is waarschuwt Hij de mensen, Omdat jij hoog gevoelig bent kan jij het ervaren, en je moeder zal ook hoog gevoelig zijn. Jij staat er daardoor meer voor open. Ik bedoel dat jij de boodschappen die God door Zijn engelen zend al voor een gedeelte kan herkennen. Omdat wij westers denken zijn de meeste mensen niet meer afgestemd op het geestelijke terwijl het voor iedereen voor het oprapen ligt. Wij proberen altijd alles te begrijpen en te controleren en dat is juist helemaal niet nodig. Als je weet dat God in Zijn Liefde alleen maar het beste voor je wil en jouw voor bereid op wat komen gaat dan is het helemaal niet erg meer. God is juist een LIefdevolle Vader die veel van Zijn kinderen houdt. Dus als jij weer iets weg ziet flitsen zeg je gewoon, dank je wel God voor die lieve engel die U mij gestuurt hebt. ik voel me heel veilig nu. God beschermt je en Hij heeft alles in Zijn hand, ook al denken wij soms van niet. Wij zijn slechts een stukje van de puzzel, maar HIj weet hoe de puzzel gelegd moet worden en kan die ook overzien . En als je daarop vertrouwt hoef je nooit meer bang te zijn. Het zijn slecht engelen, [boodschappers van God] die jou willen voorbereiden op gebeurtenissen die in je leven zullen geschieden.
Over engelen kun je ook lezen in de Bijbel, als je er een concordantie bij koopt dan zoek je op engelen en dat staat er aangegeven in welk hoofdstuk je over engelen kunt lezen. Ik raad je aan om het bij de Bijbel te houden en niet allerlei nep engelen boeken te gaan kopen. De enige Waarheid is Gods Woord. Ik hoop dat je hier wat aan hebt, groetjes Boterbloem. Je mag altijd terug mailen als je vragen hebt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door boterbloem.

Nalan Looysen
11 jaar geleden

Je kunt je nu gaan verdiepen in wie het is en wat degene wil en waarom bij je moeder dezefde.
Lijkt in je verhaal wel duielijk met het oevrlijden te maken te hebben gelijk met die flitsen is het begonnen.
Maar je bent ook hoog sensitief en ook ziener. Je kunt meer dan je weet oof wil weten.
Bent er bang voor en dat kan met geloof te maken hebben. Het wordt veroordeeld. maar er staat alleen niet vragen stellen.
Dus je stelt je een zuil voor zo werd mij verteld met licht een kolom van micht en er een trap in anaar de hemel.
En bovenaan die trap is een deur die stel je je voor. Met veel icht en Jezus armen wijd open om op te vangen.
Je vraagt je engel om dit te begeleiden en bidt tot jezus Christus. En als Hij het goed vindt dat je dit doet dan is het goed.
Aurelia,s page via google pixien @live.nl helpt mensen en op afstand. Gratis met een dienst ertegenover mensen ook helpen.
Maar ik werk dit af met Jezus ik zie alles op foto.
Pas sinds kort. Eerder altijd wel gevoelig dat is heel herkenbaar. Weten zonder weten. Aura niet zien maar voelen.
Want dat heb je.
Elaine N Aaron heeft het allemaal beschreven. Hoogsensitieve personen.
Het heet helderwetendheid. Maar als je gelooft is het van God uit.
Bij mij is dat geleidelijk overgegaan.
Nu is het God die leidt. En dan wel God als Drieeenheid.
Facebook sta ik op je kunt je aanmelden.

Alles zal je goed doen.
Je moeder al tegelijker tijd bevrijd zijn als jij.
Durf het gewoon.
Sterkte. Nalan

Nalan Looysen
11 jaar geleden

Een ketting bezit nooit de kracht dat is niet waar dat wordt wel eens beweerd maar zelfs als het zo is kun jij het ontkrachten.
Een engel kun je zijn naamvragen en die geeft hij ook dan. Een engel is bij je. Daar kan je mee praten.
Bijzonder dat kan je wel zijn lief aardig maar ze bedoelen misschien meer.
Je besit misschien de gave zelf wel om te weten of dit aar is is er iemand uit om jou je ketting te stelen?
Zo ja wie dan. Ben je bang voor een geest? Of mensen?
Mensen hoef je niet bang voor te zijn het is wel een bezit maa eris zoveel meer.
Maar een andere wereld benje daar bang voor?
Geloof je? Nu dan is het uitspreken van de naam Jezus Christus genoeg.
Lichtcirkel om je heen.
En vaak je hullen in mooie muziek en de bijbel en gebeden.
Vraag je engel om bescherming.
Dan kan je ermee praten.
Met een ketting niet.
En zo moet je denken anders kom je in magie terecht.
Niet doen. Magie is niet goed.
facebook staan mooie dingen op. Nalan Looysen

11 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties maar ik vind het nogal voorbarig om alles zo in het postvakje van Jezus te schuiven!
Ik geloof ZEKER NIET in 'god' zoals jullie dat bedoelen maar in goden/krachten die al veel ouder zijn en door het geloof als heidens beschouwd worden en daarom ook op de brandstapel zijn beland en nog veel meer nare dingen. maar dit is een andere discussie.

Ik heb wat gelezen over heldervoelendheid en dat lijkt verdacht veel op mijn ervaringen. Dus daar ga ik me maar eens flink in verdiepen wat dat is wel erg interessant.
het komt er volgens mij op neer dat ik dingen waarneem maar die er gewoon 'zijn' en niet voor mij persoonlijk bedoelt zijn.