Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

diana
11 jaar geleden

Hoi,

Ik heb een vraag maar daar in de hoop dat iemand voor mij hier voor een verklaring heeft over mijn probleem..

Al enige tijd heb ik een probleem met slapen, soms gaat het goed en vaak word ik lijkt wel mee gelokt in een droom waar ik ergens op een negatieve afdeling komt te zitten, waar van ik al uit ervaring weet dat ik daar niet wil zijn en weet op dat moment dat ik droom en weet precies waar ik mee bezig ben of wat er gebeurt om mijn heen,
Het gevoel lijkt op een uittreding maar ik heb nog nooit mijn eigen lichaam zien liggen,
Maar als ik op die negatieve afdeling zit en ik voel dat dan denk ik al in me zelf o,o, wegwezen..
En wil dan wakker worden maar mijn lichaam is verlamd en dat krijg ik weg door in me zelf proberen iets naar buiten te roepen, en die kracht waar ik tegen vecht is zo sterk .. is niet te omschrijven.. Maar uit eindelijk voel ik en hoor ik dat mijn stem naar buiten komt met dat gene in wat ik probeer te roepen (meestal mijn eigen naam) en dan is het gevoel weg.. maar ergens probeert het me weer terug te trekken omdat ik verschikkelijk moe ben natuurlijk..
Maar ik probeer dan aan andere dingen te denken en me zelf een kwartier wakker te houden..
En val dan meestal weer in een normale slaap..
Maar als ik zo iets heb, kan ik uit ervaring al weten hoe laat het is.. En dat is altijd tussen 3 en 4 uur (dead hour)
Ik heb hele rare ervaringen meegemaakt daarin..maar dan maakt het dit bericht te lang mee omdat allemaal op te gaan schrijven..
Maar ik weet niet wat hier achter zit..Maar ik word er wel moe van en lijkt wel of het steeds sterker word, het speelt nu een soort spel in mijn te lokken in dromen die ik leuk en mooi vind, en dan laat het me in eens voelen van dat het niet was dan ik dacht en dan voel ik die negatieve afdeling in eens en dan probeer ik weer te vluchten uit het gebied terug naar me zelf.
Ik dacht een tijdje aan voodoo, want het voelt zo negatief aan.. Het lijkt wel of het mij uitdaagt om iets van mij te willen of hebben, en dat het weet dat ik dat gene door heb.. Ik weet soms van te voren al dat als ik naar bed ga dat ''het'' weer gaat proberen..
Maar ik durf me er niet in mee te laten gaan, ook al ben ik niet bang aangelegen..
Ik heb nog geen geesten/intentiteiten tegen gekomen daar in,terwijl het gevoel er wel in is.
Dat als ik op onderzoek uit zou gaan dat ik ze tegen zal komen, maar de vraag is? Ben ik daar sterk genoeg voor?
Heeft er iemand hier ervaring mee?

Gegroet,
Diana 34 jaar.

*lo
11 jaar geleden

He Iedereen, heel veel herkenbare situaties lees ik hier! Ik heb er laatste maanden ook last van en maak van alles mee (in me droom, of half in slaap of als ik wakker ben). Het lijkt in ieder geval allemaal heel echt. Ik heb het nu meestal een paar keer per week. Eerst was ik er heel bang voor, maar nu maakt het me niet uit. Mijn dromen:
-Ik maak van alles mee met een bepaalde geest. Het is een man, alleen kan ik zijn gezicht wel zien in me droom maar weet ik niet meer hoe hij eruitziet als ik wakker wordt. Ik maak het ook mee als ik op vakantie ben of ergens anders slaap, dus het heeft niks met mijn huis te maken. Gister droomde ik dat ik ergens was en dat ik uit mijn lichaam trad en met die geest ''wegvloog''. Het was een geweldige droom, maar wel vreemd. Opzich niet erg dus, zou je denken. Maar als de droom klaar is wordt ik heel vaak keihard door elkaar geschud of mijn hele lichaam kan niet bewegen en dan kan ik nooit ademhalen en wordt ik heel paniekerig. Soms voel ik ook dat me keel wordt dichtgeknepen en dan probeer ik altijd te schreeuwen maar dat is on-mo-ge-lijk kan ik je vertellen (is me nog nooit gelukt namelijk). En het laatste is echt heeel genant (schaam me dood) maar hoop dat ik het hier wel kwijt kan, en las ook een berichtje van iemand anders die het ook had, dat een geest sex met je wilt! Dat is 1x gebeurt en dat vond ik echt te ver gaan en niet prettig natuurlijk. Tips iemand????

youpla01
11 jaar geleden

Hallo,

Het is nu al enkele weken na elkaar dat ik hetzelfde droom maar geraak er maar niet aan uit wat het wil zeggen misschien dat jullie mij kunnen helpen,
Ik zal eerst uitleggen hoe alles begon en zo mijn droom dan kwam.
Een tijd geleden was ik mijn was aant ophangen in de garage het was toen al donker en voelde mij bekeken, en kreeg het heel koud, en kreeg het gevoel dat ik daar weg moest,
sinds dien ga ik niet meer als het donker is in mijn garage want het was niet bij die eerste keer gebleven,
laatst was ik in slaap gevallen in mijn zetel en was zo nog half wakker maar toch sliep ik al, ik kreeg een schudding aan mijn schouders ik deed mijn ogen open en keek boven mij maar zag niet iets, ik deed mijn ogen terug dicht en deze keer was het wat harder toen ik mijn ogen open deed zag een gedaante achter mij staan met lange zwarte haren en een lang zwart gewaad aan, ik schrok en wou roepen maar er kwam geen geluid uit, ik probeerde mijn ogen dicht te doen zodat ik haar niet meer zou zien maar dit lukte me niet ze had mijn hand vast en neep in mijn hand, haar nagels stonden in mijn kneukels, ik viel plots terug in mijn slaap maar wel heel onrustig toen ik 's morgens wakker werd stonden die nagels er nog in mijn kneukels, na de middag waren ze verdwenen,
weet er hier soms iemand wat dit wel zeggen zodat ik er iets kan aan doen zodat ze niet meer terug keert,
ik voel soms ook de aanwezigheid van geesten, het is niet de eerste keer dat ik gedaantes zie vroeger in het huis van mijn oma zag ik er ook, maar nu begint mijn zoontje ze te voelen waardoor hij niet meer alleen in het huis 's avonds wil blijven vb ik in de living en hij in zijn kamer lukt voor hem niet meer, hij slaapt nu al een tijdje in mijn kamer omdat hij zich niet goed voelt erbij, en als ik in de gang bezig ben dan blijft hij bij me staan want hij wil niet alleen in een ruimte zijn

help

Elisabeth
11 jaar geleden

Voor mij is alles ook zeer herkenbaar. Heb hier zelf een tijdje last van gehad, maar vooral in periodes dat ik of niet helemaal in mn vel zit OF in een rustige periode zit (bijvoorbeeld vakantie of iig niet hoef te werken). Denk dat dat komt omdat je dat minder materialistisch/automatisch bezig bent.
Maargoed, ik droomde vaak dat ik mezelf zag slapen en word dan heel de tijd aan mn benen getrokken. Alsof iem een spelletje aan t spelen was. Maar het was zo echt, dat ik twijfelde of ik wel droomde. Dan werd ik een stukje meeges,leurd en kroop ik zelf weer terug. 1x was dat toen ik in n park in slaap was gevallen. iem trok aan mn benen en ik zag toen mezelf slapen en n vriend van me (die mee was) zag ik naast me zitten. Iemand praatte toen tegen me (kon ik niet zien) en liet weten dat hij n goed karakter had. Wel raar want ik hoor dan geen stem maar op de een of andre manier communiceert hij/zij wel.
Ook in mn huis een tijd gehad dat ik lastig werd gevallen. Elke x als ik bijna in diepe slaap viel, voelde het alsof een slecht persoon op de 'loer' lag, hopen dat ik in slaap zou vallen. Maar dan ging ik vechten tegen de slaap en probeer mezelf wakker te rukken. Maar die negatieve energie hangt dan boven me en drukt zo hard dat ik steken en n brandend gevoel in mn ribben krijg. Zo pijn dat ik het wil uitschreeuwen zelfs. En als ik dan wakker word voel ik dat ik niet weer in slaap moet vallen om herhaling te voorkomen. Deze laatste ervaring wordt idd ook slaapverlamming genoemd en ik ben mezelf id gaten gaan houden. Dat laatste is idd als ik in n houding lig dat doorbloeding niet goed mogelijk is. Dan lig ik op mn eigen arm ofzo. Ik denk idd dat het dus komt door een verkeerde slaaphouding waardoor je in je slaap 'verlamt' raaakt en ook droomt dat je nix kan bewegen enzo (net als dat je wakker zou zijn maar dan noem je het dat je been of arm slaapt) Maar: wat ze vergeten bij deze Nederlandse medische verklaring is een wat ruimer inzicht hierin. Het gevolg is namelijk dat je door de verlamming je jezelf ervan bewust maakt dat je niet wakker bent. Maar... door de verkeerde ligging EN omdat je droomt, kan je je dus idd niet onmiddelijk vrij bewegen zoals jij dat wilt. Hierop kan je op twee manieren reageren: paniek, met als gevolg dat je angstig wordt. of 2: experimenterend en in control = dan kan je proberen uit te treden en gaan verkennen. Als je in een huis woont met geesten die negatief zijn of vervelend dan zouden die kunnen gebruik maken van jou paniekmoment terwijl je je op hun level verkeert (geestelijk bewustzijn). Maar dont forget: ze kunnen niets dan je bang maken, en het is aan jou of je daar zwak voor bent of juist niet. Wil je van dit gezeik af zijn is het heel simpel: gewoon elke dag wierook aan doen et voila.

Elisabeth
11 jaar geleden

Elke dag wierook aan en bidden, dat zijn ruimtes waarin "slechte geesten" liever niet willen zijn. Maar, laat niets doorschemeren aan je zoontje dat je bang bent of vertellen over dingen die je niet kan zien. Voor hem is een nuchtere benadering juist de oplossing, op bijv. een speelse manier. Zeg tegen hem bijv. dat wat je niet ziet er gwoon niet is. En voor het slapen gaan in zn eigen kamer laat hem bijv zeggen dat het ZIJN kamer is en hij daar lekker gaat slapen.
Maak jezelf geestelijk wat sterker: het is JOUW huis, en vergeet niet dat negatieve energie je echt nix kan maken. Zie het als bang zijn voor insecten. Dat slaat eigenlijk ook nergens op want mensen in verhouding met insecten is gewoon lachwekkend groot verschil. Net als je heel goed weet dat een spin jou nooit iets kan doen maar andersom wel, zo geldt dat ook voor geesten.
En n miss dat je dit kan proberen voor jezelf: laat savonds gewoon altijd wat lichten aan. Zorg er verder voor dat je gewoon in je bed in slaap valt en als je op de bank in slaap valt jezelf naar boven sleuren en daar verder pitten. Mocht het toch nog een x gebeuren en je wordt tussendoor wakker: zeg dan gewoon dat ze moet opflikkeren (fel) omdat het jouw huis is en zij niet welkom is.

11 jaar geleden

negatieve geesten gewoon op donderen. je bescherm engelen maken je niet bang die waken over je. Je moet wel je zelf aan leren te aarden
symbolisch wortel schieten in de grond ook al lig je op bed dwars door het bed heen diep de aarde in en je geestelijk huis goed afsluiten toen ik kind was heb ik van mijn moeder gelerd van de 14 engeltjes nu ik ouder ben heb ik allerlei oefeningen gedaan om mij af te sluiten ook al ben ik op straat in de metro ik doe het gewoon door mij te omringen met licht waarop al het negatieve op af ketst.

11 jaar geleden
Beheerder

In mijn ogen is wierook en bed dwarszetten onzinnig. Doe het vooral als je denkt dat het helpt en als je erin gelooft, want dat is het belanglijkste. je geloof, en alleen dan help hetp pas. Ik heb nooit wierook gebruikt en ze gaan ook gewoon weg omdat ik dat zeg.:S

Lin-da89
11 jaar geleden

zo herkenbaar, ik dacht al dat ik gek aan het worden was.
Ik weet inderdaad dat ik droom. aantal keren zo hard in mijn droom lopen schreeuwen om mijn moeder (ben volwassen meid van 21)
dat ik weken keelpijn had. Ik wil schreeuwen en dat doe ik ook, maar komt geen geluid uit mijn mond.

Inmiddels weet ik hoe ik eruit kom en dit is dan ook mijn tip, hoop dat het bij jullie werkt.

SCHUD HEEL HARD EN SNEL MET JE HOOFD HEEN EN WEER IN JE SLAAP, JE WORDT DAN WAKKER!!
de ene keer wat sneller dan de andere, blijf proberen.

of het nou echt geesten zijn of hallicunaties of wat dan ook, geen idee.
Weet alleen dat ik me er een keer aan over gegeven heb, dat ik dacht wat is er nou iedere keer ik wacht af wat er gebeurt
maar dat doe ik nooit meer, in mijn slaap ging de geest in me en ik raakte zo in paniek, gelukkig werd ik wakker toen ik flink met mijn hoofd ging schudden.
al wil ik niet zeggen dat je het niet moet proberen, misschien is jouw 'geest' wel heel anders en wil die je iets vertellen.. maar kijk uit!

Verder geloof ik niet ik geesten en hoop ik dat het over gaat.. heb nu ook al af en toe het gevoel dat er een in de buurt is.
dat bedoelde ik dus met gek worden..


succes en sterkte.

Jill
11 jaar geleden

Afgelopen nacht:

Ik bevind me in een kamer waar het schemert, ik ben zeer laag bij de grond en ik zie iets voor me en het raakt me aan. Op het moment van het aanraken voel ik een soort elektriciteits-stoot door me heen gaan. Ik weet nu dat ik droom en wil wakker worden maar word tegen gehouden. Als het me lukt om eindelijk wakker te worden kan ik mijn lichaam niet bewegen en word gedwongen (zo voelt het) om weer in slaap te vallen, ik vecht er tegen en wil uit bed maar kan alleen mijn hoofd bewegen. Uiteindelijk val ik toch in slaap. Daarna blackout.

Er is nog iemand aanwezig in de kamer, wie of wat weet ik niet. 3 aanwezigen inclusief mezelf.

Deze dromen heb ik de laatste tijd vaker, sommige gevallen die ik hier lees lijken sterk op elkaar


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________


Ik heb dit ook gehad,, jij hebt de symptonen van parasomnia,, op internet kan je informatie zoeken over dit slaap(syndroom)

11 jaar geleden
Beheerder

Om nu direct te oordelen wie wat heeft vind ik iets te, maar dat is me mening. Hallicunaties kunnen in sommige gevallen dingen zijn die ook werkelijk bestaan en die doelbewust op je afkomen. Zo heb je bij slaapverlaming de incubus. Dan zie je een duivels type dat naar je staat te staren enzo. Mja, bij iedereen kan dat verschillen. als u mij verteld wat het uitelijk is kan ik er voor je achter komen van welke planeet die komt. Die moet ik overigens wel even navagen dan, zo heb ik ook me conecties. Alles wat er in je leven heeft heeft een doel, zeker hallicunaties. Behalve als je snacht wakker moet en dat je denk dat je naar je werk moet om 1 uur snachts, Dat overkomt mij ook wel eens mja dat is iets wat niets te maken gheeft met spiritualiteit voorzover ik weet.

Marilyn
11 jaar geleden

De vreemdste avond ever

ik was vandaag bij mijn vriendin haar vriendje was er btw ook. Dus we wilden even gaan roken dus we gingen naar buiten (in de tuin) en haar vriendje liep mee. Hij keek de heletijd naar achtere , dus wij vroegen wat doe je nou. Hij zei : Ik voel me aangekeken. Dus ik stond op zodat hij naast zij n vriendinnetje kon gaan zitten en opeens kregen we alle 3 een vreemd gevoel. Alsof er iemand in het tuinhuisje stond . Opeens hoorde we een had gebonk . Dus we schrokken ons dood ,maar we bleven gewoon zitten . Alsof onse neus bloeiden . Na meer dan 5 bonks en getik dachten we van nu word het te veel en we wilden ent opstaan tot haar vriendje een gemompel hoorde . ik wilde weg maar ik wilde ook blijven. ik wilden weten wat in dat huisje was . ik wilde het gewoon weten alsof ik er naartoe werd gestuurd . Dus ik vroeg aan me vriendin of ze er bij wilde blijven staan en dat deed ze ook ze hield de deur tegen . Ik liep naarbinnen en hoorde een gehijg in me nek en ik kreeg kippenvel!!Ik schrok en gilde mijn vriendin schrok omdat ik schrok en we rende omhoog samen met haar vriendje die al op haar kamer was! We voelde ons de heletijd aangekeken in de kamer . Haar kasr deurtje was dicht toen we binnenkwamen en opeens was hie open.Opeens voelde haar vriendje zich ongemakkelijk en ging liggen op een vreemde manier . Het blijkt dat er wel vaker dit soort dingen in dat huis gebeuren. Maar het enge was het enige wat ik wou was naar het schuurtje en daar blijven . Mijn vriendin vroeg of ik wilde opzoeken wie vroeger in dat huis woonde . Dat heb ik dus net gedaan maar elke keer als ik op die link wil klikken valt me pc uit .En mijn vriendin heeft me een luik onder het huis laten zien .wat me btw heel erg bang maakt .Alleen nu voel ik me nog steeds aangekeken .Het ergste is nog dat me zus me blijft aankijken als ik slaap (staand) en als ik wakker word loopt ze weg zonder emotie en later op de dag vroeg ik wat ze deed in me kamer , dan zeg ze heel droog ik was neit in je kamer . Dit alles maakt me heel bang ook omdat ik allemaal dingen in me kamer zien .Alleen ik weet neit hoe ik me moet voelen bij die aanwezigheden aan de ene kant maakt het me blij op een vreemde manier en de andere kant maakt het me bang

TIps please

Erik
11 jaar geleden

Ik heb vannacht eng gedroomd, zo'n nachtmerrie heb ik al heel lang niet meer gehad!
Ik kan hem me niet meer helemaal herinneren, maar ik was bij mijn tante op de een of andere manier en ik bleef daar slapen.
En op een gegeven moment zegt ze tegen me er zitten hier entiteiten, dus ik zeg oh van ik zal ze wel ff wegjagen... Dus ik roep de geesten in mijn droom aan en vraag de geesten wel of ze weg gaan en zij zegt 'van je moet wel geen kwade aanroepen he', ik zo 'van dat zit wel goed'.

Effe later gaan we slapen in die droom en terwijl ik in mijn droom slaap ik zie me zelf liggen op een luchtbedje, begint opeens mn luchtbed heel hard rond te draaien, echt uit het niets, heeeel eng, ik voelde gewoon dat er met het luchtbed gedraaid werd. Dus ik probeer gewoon niet te reageren in mijn droom, in het echt ben ik reeds half wakker maar durf mijn ogen niet te openen... Want ik voel dat er rond gedraaid wordt, ik voel het gewoon echt! Dus ik denk van blijf maar stil liggen en doe net alsof alsof je niks merkt en ga weer slapen!

Opeens begint het bed weer ontzettend hard rond te draaien.......ik word nu helemaal wakker maar durf mijn ogen nog steeds niet te openen, en ik voel mijn hart als een bezetene te keer gaan. Ik heb echt een zeer hoge hartslag op dat moment, harder dan dat ik bv 1,5 uur gesport heb.
Op een gegeven moment dwing ik mezelf om mijn ogen te openen, natuurlijk is in het echt niks aan de hand......Maar ik blijf nog effe stil liggen en dan sleep ik me uit bed om naar de badkamer te lopen en maar een plasje te plegen.
Terwijl ik naar de badkamer loop, voel ik over mijn hele lijf kippevel ontstaan en een ontzettende koude door me heen trekken..........brrr echt eng! Hierna kruip ik terug in bed en wacht het half uur wat nog te gaan is voordat de wekker afgaat.
terwijl ik dit dus schrijf heb ik ook al zeker 5 keer kippevel gehad.....heeeeel raar!!!

Ondertussen dus ook weer een paar keer boven geweest waar de slaapkamer ligt en iedere keer als ik boven kwam kreeg ik weer kippenvel.
Nu ben ik opzich redelijk spiritueel aangelegd en geloof, nee WEET dat er meer is tussen hemel en aarde... Dus ik heb de engelen gevraagd om het huis en mijn gezin te beschermen tegen kwade entiteiten.

Voor het geval iemand wil weten hoe je dit doet, zal ik het proberen uit te leggen..
Herhaal 3 keer de zin 'Ik geef alle energie,licht en kracht aan de engelen (eventueel specifiek zijn welke engel, hierover is mee rte vinden op internet)
Na 3 keer staan de engelen open voor je vraag. Zeg nu je vraag op een zachte doch gebiedende toon.
Sluit af met een dank en 3 x ' Ik geef alle energie, licht en kracht aan de engelen'.
De engelen kunnen vervolgens een subtiel sein geven dat ze aanwezig zijn, d.m.v. een tak wat beweegt aan een boom, een gedachte influisteren bij je, etc. Nogmaals meer hierover op internet.

Dit heeft allemaal vanmorgen plaatsgevonden dus ik ben benieuwd als ik thuis kom of er nog iets van te traceren is.
Iemand dit al eens meegemaakt? Toch wel eng met dat bed en de koude die door me heentrok.

Groet,
Erik

11 jaar geleden

Goedemiddag,

Ik wil nog wat toevoegen over het begin van dit topic de discussie of geesten wel of niet iets kunnen aanraken/verplaatsen etc.
In een boek wat ik onlangs gelezen heb over een medium die ook bewijzen aantoond van haar gebeuren in seances etc.
Volgens dit medium kan een geest/intellegentie wel dingen aanraken/oppakken/verplaatsen etc..
bepaalde mensen hebben de stof ectoplasma bij zich de geesten/intellegenties kunnen dat opnemen van alle aanwezigen daarmee kunnen ze vormen maken bijv. een hefboom om een tafel omver te gooien.

Ectoplasma
Term binnengebracht parapsychologie door Charles Richet te beschrijven van de "exteriorized stof" uit de lichamen van de geproduceerde aantal fysieke mediums en waaruit materialisaties Soms worden gevormd. [Van het Griekse ektos, "Buiten," + plasma "Iets gevormd of gegoten"]

Wie weet kan iemand zich daar in vinden ik wel want heb toch zeker met eigen ogen gezien dat er voorwerpen werden verplaats.

Erik
11 jaar geleden

Angelique, ik ben het volledig met je eens dat geesten je kunnen aanraken.

Sterker, die koude wat ik omschrijf ik weet bijna zeker dat, dat een aanraking is.. Ik heb het wel vaker ervaren. Ik heb ook als ik een huis binnenloop dat ik voel of het goed of kwaadaardig is... Klinkt stom, maar mensen die dit ook hebben weten waar ik het over heb ;-)
En ik heb dat ook wel eens gehad als ik de engelen iets vraag, dan krijg je over je hele lijf kippenvel..... Ik weet gewoon zeker dat dit een aanraking is om te zeggen dat ze je gehoord hebben.

11 jaar geleden

Goedemorgen Erik,

Ja ik snap wat je bedoeld en waar je het over hebt ik heb het laatst nog gehad bij een vriendin zij heeft een nieuw huis betrokken
en zij voelde zich daar niet prettig en had het aldoor koud en dan vooral in de keuken en er werden spullen veerplaats er was idd een geest
in de keuken en ik voelde aan dat hij geen goede bedoelingen had.
heb toen gezegd dat hij verder moest gaan dat er hier niks meer te zoeken was en dat er een betere wereld voor hem was.
Daarna heeft ze geen last meer gehad. Zij kan dit niet zelf hebben gedaan met haar eigen geest wat veel mensen weleens zeggen over dit soort dingen want ik heb zeker een geest waargenomen een mannelijke en hierna heeft ze er geen last meer van gehad
Even een vraag voor jou jij hebt het over engelen dat zijn begrijp ik andere wezens dan geesten volgens jou?
Ik heb met engelen geen ervaring dus vandaar mijn vraag heb ze in ieder geval nooit waargenomen.
zien ze er anders uit? en wat is hen doel alleen beschermen en waarom waarvoor?
zijn het niet gewoon geesten van overleden dierbarren die jou willen beschermen tegen `kwade` geesten?
Hoe is het eigenlijk afgelopen heb je nog wat vernomen toen je thuis kwam?


Groetjes Angelique2 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door Angelique.

Erik
11 jaar geleden

Goedemorgen Angelique :-)

Om te beginnen, toen ik thuis ben gekomen was ik alleen thuis de rest van het gezin was er op dat moment nog niet. Dus uitstek geschikt om dingen op te vangen.
De eerste stap wat ik binnen deed, kippenvel en koude.... Ik heb mijn spullen op hun pek gelegd en ben naar het toilet gegaan, weer kippenvel.

Toen heb ik hardop gevraagd wat hetgene me te zeggen had, en dat ze me gewoon kunnen zeggen wat er was. Daarna nog eens kippenvel. Toen ben ik even weg gegaan moest bij de buurman zijn. Toen ik terug kwam waren al gezinsleden thuis inmiddels en heb ik niks meer vernomen.

Wat de engelen betreft er zijn 3 ordes van engelen, de engelen van de zuivere aanschouwing, de engelen van het heelal en de engelen van de wereld.
Tot de laatste categorie en tevens de laagste orde behoren de aartsengelen, engelen en beschermengelen. Deze categorie staat het dichts bij de mens en kunnen de mens helpen in hun spiritualiteit en het begeleiden en beschermen.
Dit zijn zeker geen geesten maar zijn boodschappers van God.

Je hebt ook gidsen, gidsen hebben op aarde incarnaties gehad net als wij, dit kan dus de overledene zijn waar je het over hebt. Een engel heeft nooit een incarnatie op aarde gehad, zij hebben nooit als mens geleefd.
Waarschijnlijk heb je wel eens van de namen Raphael en Michael gehoord, dit zijn aartsengelen, ieder met hun eigen spirituele doel.
Een ding moet je onthouden, de liefde van de engelen is onvoorwaardelijk, ze houden van je om wie je bent en omdat je bestaat.
Dus mocht je ze ooit nodig hebben, ze zijn er voor je ;-) Je dient er alleen voor open te staan. Op het begin zal je denken dat ze niet luisteren naar je omdat de hints wat ze geven te subtiel zijn, maar als je blijft geloven krijg je vanzelf je antwoord!

Zonder dit topic verder te vervuilen, mochten er mensen zijn die meer willen weten dan voeg ik graag nog wat toe ;-)

Groetjes,
Erik

11 jaar geleden

Hallo Eric,

Nouja vervuilen dat moet je natuurlijk niet zeggen het is iets wat jij geloofd/weet :)
Geesten zijn eigenlijk ook boodschappers al noem ik liever niet de naam god daar heb ik
zo mijn twijfels over zij zijn hier om ons te leren/waarschuwen (o help dit moet ik nu op dit moment
kwijt nu ik dit neerschrijf gaat mijn beeldscherm tot 3 keer toe aan en uit wat is dit???? ik neem
verder niks waar heel vreemd) ok sorry maar dit moest ik echt even kwijt.
En je zegd dat je ze dus ook niet kan zien en legt uit dat als je maar geloofd dat je op den duur een subtiel
antwoord geven is dan niet zo dat je je dat op een gegeven moment verbeeld? zoals dat je een paracetemol
slikt en als maar tegen jezelf zegd het helpt niet dat het op den duur ook echt niet helpt? ik denk dat je met
je eigen geest een heleboel dingen zou kunnen.
maar goed ik geloof wel in beschermengellen maar niet op de manier die jij omschrijft
ik denk er zo over als ik al zei ook doordat wat mijn
moeder heeft meegemaakt zij was vroeger hoogzwanger van mijn broertje en kreeg een autoongeluk en kwam
met haar buik vast te zitten in het dashbaord ze is gewoon bevallen op de uitgerekende datum en mijn broertje
is gezond. Volgens de artsen was het een wonder dat mijn moeder en het kindje in haar buik dit overleefd hadden
mijn moeder heeft tijdens het ongeluk terwijl er allemaal mensen omheen stonden die zij heel ver weg hoorde
haar eigen overleden moeder gezien in een groot licht en die heeft gezegd haar en haar baby te zullen beschermen.
Daarom ook denk ik dat beschermengelen overleden dierbaren zijn.

maar idd we wijken een beetje af van het topic maar das ook niet zo gek met zulke onderwerpen lijkt me. ;)

Groetjes

erik
11 jaar geleden

Ik bedoelde met vervuilen dat dit topic niet over engelen gaat ;-)

Nog ff over God, iedereen denkt bij God over God zoals in de bijbel, Maar zo hoeft God niet perse ervaren te worden natuurlijk.
Ik blijf er wel bij dat overledenen en geesten gidsen kunnen zijn, naast gidsen heb je nog engelen ;-)

Met het stukje als je erin gelooft dan krijg je vanzelf antwoord bedoel ik, niet dat je erin gelooft en dan gaat je eigen geest de gedachte invullen.
Maar, als je,je zelf openstelt om dingen te ervaren wat wij vanaf klein kind zijnde altijd verteld hebben gekregen dat niet bestaan. Dat je op een gegeven moment ziet dat ze wel bestaan.

Voorbeeld, als klein kind zijnde tekende je de mensen, dieren, planten, etc... om ons heen altijd in allerlei kleuren. Je ouders en leraren leren je om mensen rose te tekenen, bomen bruin met groen, etc, etc... Ik beweer dat je, hierbij al één 'gave' kwijt geraakt bent, het Aura zien en ervaren.

Dus ik bedoel met die zin, als je, jezelf open stelt voor bewustwording, dat je op den duur weer je 'gaven' terug krijgt.... Aura zien kun je dan ook oefenen, ervaren doe je al!
Kom maar eens een ruimte binnen waarbij je aan de sfeer merkt dat er net ruzie is geweest of\zo..... Dan voel je de aura van de mensen in de ruimte!

Zoals je dat omschrijft van je moeder is erg mooi! Ik ben blij dat er een beschermengel is geweest wat op dat moment over haar gewaakt heeft :-)

Maar we dwalen idd een beetje af, maar dat heb je als het interessant is, en zoals je kunt zien vind ik het reuze interessant en heb ik me er redelijk in verdiept ;-)

Groetjes,
Erik

11 jaar geleden

Aha :)

Volgens mij zijn wij het op zich wel eens maar geven wij volgens mij het een andere benaming bijv. god ik denk zeker wel dat er iets of iemand is die dit alles in goede banen lijd en tja dat kun je dan natuurlijk god noemen.
Net als de beschermengelen we geloven dat ze op dezelfde manier werken/helpen maar interpreteren het allebei blijkbaar anders doordat ik van mijn eigen moeder heb gehoord hoe haar moeder/beschermengel/geest/intellegentie/gids eruitzag tijdens dit ongeluk en die heeft toch zeker als mens geleefd. (en dit is maar een enkel voorbeeld) dus zou dat geen beschermengel kunnen zijn volgens jou uitleg.
Nogmaals ik heb ze nog nooit waargenomen of iets van ze vernomen en wel van geesten/intellegenties.

Toch kan ik me zeker wel vinden in je voorbeeld over kinderen en dingen aanleren maar of ze daardoor een gave kwijtraken dat denk ik niet die raak je nooit kwijt je kunt hem wel verder ontwikkellen ik geloof niet dat iedereen zomaar bij de geboorte gaves heeft alleen als je daarvoor bent voorbestemd.je hebt het of je hebt het niet. Als je ook maar een klein beetje gevoel heb voor bepaalde dingen dan kun je die ontwikkellen tot een hoger niveau maar dat is niet voor iedereen weg gelegd.
Maar idd als je je voor bepaalde dingen opensteld dan zal dat wel je leven veruimen.
En over de aura voelen ja of je dat aura kunt noemen (dat is ook maar net wat voor naam je het wil geven) ik noem het spanningen van de personen in de ruimte die je aanvoeld en dat voeld ook niet iedereen aan dus dat zou dan betekenen volgens jou dat diegene zich daar niet voor opensteld voor mij zou het betekenen dat diegene die gave gewoonweg niet heeft en dat diegene dus een ander doel heeft hier op deze wereld.
Ik denk ook niet door mijn eigen ervaringen dat je me kunt overtuigen van jou visie op beschermengellen. want jij hebt je blijkbaar verdiept in beschermengelen maar ik in de zielen van de mens hoe dat alles te werk gaat en ja daar komen wel beschermers in voor wat ik zojuist heb uitgelegd hoe ik er tegen aankijk. en misschien is dat het hele euvel wel hoe je het wil interpreteren.....
Maar ik ben blij voor je en vind het mooi dat het jou helpt bij je leven.

Groetjes Angelique

Erik
11 jaar geleden

:-D Haha, vind het leuk kletsen met je!

Ik denk idd dat iedereen z'n eigen interpretatie geeft aan de dingen, maakt ook niet uit. Het maakt ieder mens speciaal in z'n eigen zijn!

Nogmaals ik zou best met je willen door filosoferen maar dan vervuilen we het topic te zeer, jammer ;-)

Groetjes,
Erik

11 jaar geleden

Dankje vind het ook leuk:) ik neem niet zomaar dingen aan van anderen heb graag een logische verklaring sta daarom ook bekend in mijn vriendenkring als de "discussievrouw" en mijn man wordt weleens gek van mij haha ;)
Ben erg onderzoekend in deze wereld zoals een schrijfster zei in een van haar boeken "onderzoek alles en behoud het goede"
En idd elk mens is speciaal op zijn manier en heb respect voor elkanders mening en geloof.
En dat vind ik hier wel heel fijn.
Ja idd we vervuilen het wel heel erg ondertusen haha :)
Maar ik kom je hier vast nog wel tegen en mocht je behoefte hebben dan kun je altijd een bericht sturen natuurlijk.
En om nog even terug te komen op waar deze topic overgaat sorry maar daar heb ik geen ervaring mee en ben gelukkig nog nooit lastig gevallen door geesten in mijn dromen kan daar dus ook verder niet over oordelen of het mogelijk is of niet. Ik denk het wel heb een boek gelezen waarin het medium in haar slaap wordt meegenomen door haar controle/gids/geest naar het land aan gene zijde/hiernamaals/hemel om te laten zien hoe het er daar uitziet zodat dat zij weer met volle overtuiging haar werk kon bevatten maarja de enige die dat kan bewijzen is denk ik jezelf en als anderen dat niet geloven dan maakt dat niet uit als je er zelf maar in geloofd.

Groetjes Angelique1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door Angelique.

herman
11 jaar geleden

waarom moeten mensen altijd denk dat het om Hallicunaties gaan..... altijd maar dingen denken, ohh is niet zo, zal wel eend room zijn of en verbeelding.

11 jaar geleden
Beheerder

Ik denk niet dat alle mensen dat denken. Overigens zijn dit maar enkele mensen die het toevallig meegemaakt hebben en die het hier komen vertellen, en het lijkt inderdaad veel, maar inverhouding tot die andere 16 miljoen nederlanders die dat niet hebben of niet vertellen valt dat reuze me herman.

11 jaar geleden

En veel mensen willen denk ik graag eerst bewijzen voor ze iets geloven (al is het dan geen geloven meer maar weten).

11 jaar geleden
Beheerder

juist

Deze discussie is gesloten.