Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

Marc de Vries
12 jaar geleden

Fijn om te zien dat anderen dit ook hebben. Algelopen nacht mijn van m'n bed afgetrokken. Heb moeite gehad om mezelf eruit te worstelen/wakker te worden. En dan niets..
Volgende keer zal ik zeggen dat ze het licht moeten volgen, als ik kan praten dan...

Lindy
12 jaar geleden

Hee

Ik heb vannacht een hele rare droom gehad.
En ik vraag me echt af wat het nou betekend.
In mijn droom lag ik in mijn bed en ik keek naar een punt
en er kwam iets op mijn af en ik zag alles heel langzaam naar me toe komen
ook vielen er heel langzaam spullen neer, en ik gilde van angst toen schrok ik wakker
toen opeens leek het alsof ik in slaap MOEST vallen maar wilde het niet toen zag ik het weer
en toen zei ik in mijn slaap wordt wakker, toen ik wakker werd ging ik erover nadenken.
Ik vind het maar erg vaag, zou toch willen weten wat het nou precies betekend het maakt me
nieuwsgierig en elke droom dat je droomt heeft een betekenis toch ?

Liefs, lindy

Lindy
12 jaar geleden

Ja precies dat heb ik ook
moeite hebben om mezelf wakker te krijgen
Maar ook zie ik heel vaak lichtjes ofzo, soort van glittertjes en dat hele tijd om me heen overal
waar ik heen kijk, dat heb ik dan een minuut en dan stopt het weer.

Nathalie
12 jaar geleden

Fenaux,
wat je schrijft over aan jou denken en dat je dat dan voelt, is dat telepathie?
Ik heb iemand leren kennen waar ik me heel sterk tot aangetrokken voelde, wilde bij hem zijn maar snapte niet waarom. Dat bleek wederzijds en inmiddels hebben we een hechte band gekregen. We zijn allebei paranomaal gevoelig en delen onze ervaringen. Toen het slecht met hem ging en ik wilde dat hij contact met mij opnam, heb ik me heel sterk op hem geconcentreerd en hem gesmeekt contact met me op te nemen. Hij heeft dit gevoeld en gedaan.
Dat vond ik al heel wat, maar nu vertelde hij me, dat hij me elke avond roept, voor hij gaat slapen. Hij ziet me dan zweven op mijn rug. Hij begint dan een gesprek met me en hoort mijn stem (met mijn accent) en ziet dan wit licht. Hij beschrijft de sfeer als heel rustig en vredig. We praten dan 5 minuten en dan ziet hij me weer op mijn rug en dan ben ik weg. Hij valt dan heerlijk in slaap.
Ik kan me wel herinneren, dat ik elke avond als ik ga slapen het gevoel heb na 5 minuten wakker te worden. Ik lig dan op mijn rug met mijn rechterhand op mijn hartchakra en mijn linkerhand net onder mijn navel. Ik dacht altijd wakker te worden van mijn eigen gesnurk, maar het lijkt er nu meer op dat ik kort snak naar lucht, alsof ik terug in mijn lichaam kom?
Hoe kan het dat hij me kan roepen en dat ik met telepathie contact met hem kan krijgen? Is hij dan mijn tweelingziel?
Ik weet niet of je mij hier antwoorden op kunt geven, maar zou het wel heel fijn vinden!
Alvast bedankt!

12 jaar geleden
Beheerder

ik denk dat je zijn begeleider bent, niet op aarde maar in het hiernamaals maar dat je via het hiernamaals contact met hem hebt.

Nathalie
12 jaar geleden

Dat snap ik niet Fenaux...
Kun je mij dat uitleggen?
Ik weet in ieder geval dat zijn opa zijn begeleider is, want die heb ik al een paar keer gezien/gevoeld...
Hij is ook niet de mijne, want ik weet ook wie dat is...
Hoop dat je me meer kunt vertellen...

12 jaar geleden
Beheerder

ik kan ej wel meer vertellen, misschien kennen jullie elkaar wel zo lang in het leven dat jullie samen behoren tot 1 aura waardoor het contact telepatisch sterker en verbeterd is, ook hebben mensen meerdere begeleiders, soms ook niet, maar ik denk dat jullie samen een soort aura delen met elkaar. daar voel ik mij beter bij

mriet
12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb ook geregeld nachtmerries gehad in zo'n soort trant en voel me soms zelfs op mijn kamer niet veilig. Ik voelde geregeld de aanwezigheid van iets wat ik niet kon zien. Ik ben vrij nuchter en ik geloof eigenlijk niet zo snel in dit soort onzin. Ik kreeg een tip om te bidden, maar door mijn angst kreeg ik geen woord over mijn lippen of in mijn gedachte. Tot overmaat van ramp ben ik Christelijke kinderliedjes gaan zingen. Dit is eigenlijk het enige wat me voor lange tijd hielp. Nu ben ik ook in staat om voor het slapen gaan te bidden. Met paranormale hulpmiddelen wordt het in de toekomst alleen maar erger met je nachtmerries. Sterker nog, waarschijnlijk zul je de dingen die je in je dromen meemaakt, echt meemaken (zoals op de grond gesmeten worden, boze gedaantes zien, zweven). Door je te bemoeien met het paranormale, raak je je natuurlijke bescherming kwijt en hebben geesten de macht om met je in contact te komen (meestal op een onbegrijpelijke en kwaadaardige manier). Misschien is dit al gebeurd, als je nu al zo sterk die aanwezigheid voelt in je dromen. Probeer dan in contact te komen met God, door gebed of het lezen van bijbelteksten.

Niet om je bang te maken, maar houdt je ver van paranormale beurzen, waarzeggerij en andere praktijken die je doen geloven dat je echt in contact kan komen met geesten van bekenden. Dit pakt meestal verkeerd uit. We kunnen 'de geestenwereld' toch niet bevatten.

12 jaar geleden

ik vind dat jij jezelf te kort doet om dit te zeggen, dat wij niets over geesten bevatten, de paranormale wereld is beter georganiseerd dan de kerkelijke wereld, maar denk je echt dat een geest weg gaat omdat je christelijke kinderliedjes zingt? eerlijk gezegt vind ik dat onzin, het klink hard, maar mij bek viel open toen ik dit las.

maar als jij denkt dat de spiri zooi op aarde kwaataardig is? wat doe jij in hemelsnaam hier dan? dat moet je dan toch niet doen, wieweet krijg je wel nachtmeries.

mymemory
12 jaar geleden

Ik maak rare dingen mee in me slaap, tot aan de raarste fantasie dromen en zelfs nog dromen die nog eens uitkomen,
Maar het raarste vond ik altijd nog, dat ik naar mezelf kon kijken hoe ik slaapte, Ik kon ronddom in mijn kamer lopen.
Kwartier later voelde ik een schok en was ik weer klaar wakker.
Wat is dat in godsnaam? ik heb dat telkens!
Toen ik klein was al, Maar vooral nu ik ouder word.


Aan mriet :

Ik vind het volkomen bullshit, wat je nu uitkraamt, zulke dingen maak je niet zomaar mee, het zijn vooral waarschuwingen als je in contact komt met een geest.
Zelf ben ik een Spaanse Zigeuner. Wij leren van generatie tot generatie kaarten te leggen, en raar genoeg komt het meeste ook uit. Ik ben net niet als een zigeuner opgevoed, maar dit heb ik nog wel meegekregen.
Wat ik je probeer uit te leggen is, Zelfs de nuchterste mens op aarde weet dat er meer is tussen hemel en aarde.
Zelfs al maak je de dingen niet echt mee.

Dit was jou zin:
"We kunnen 'de geestenwereld' toch niet bevatten."

Leg mij dan is uit waarom wij er dan telkens mee geconfronteerd worden..


Ps. Too all, Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen met mijn verhaal bovenaan.
Alvast bedankt xx- Tamara

12 jaar geleden

juist tamara, het feit dat je je zelf kunt bekijken terwijl je slaapt heeft met een uitstap te maken, normaal gesproken gaan mensen die een uitstap maken naar het hiernamaals om even een korte les te volgen waardoor het leven makkelijker gaat. je zou eens moeten proberen verdeer te gaan dan je vertrouwde slaap kamer.

Davy
12 jaar geleden

Ik schrok me dood toen ik dit aan het lezen was, maar het viel me op dat het (vrijwel) alleen vrouwen gebeurd.

Ik woon sinds 2 jaar in een nieuwbouw huis, en hier heb ik ook regelmatig dit soort dromen waarbij ik uit me bed getilt word, en tegen de muur word gegooit...of alleen de dekens van me bed.

Waarna ik ook een keer onbewust naar de overloop ben gerent. Ik heb ook vaak dromen, dat ik in het donker naar zolder wil lopen maar eenmaal boven word ik verlamd en kan ik bijna niet ontsnappen, zou dat iets met elkaar te maken kunnen hebben?

Niels
12 jaar geleden

Ikzelf heb ook geregeld dat er schimmen in mijn dromen zijn en weet bewust dat ik er niet bang voor hoef te zijn. In de praktijk is het me nog niet echt gelukt mezelf tijdens zo'n droom dusdanig kalm te krijgen, zodat ik misschien te weten kom wat er is, maar ik blijf proberen natuurlijk.

Ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde, maar echte ervaringen heb ik qua dat niet. Heb wel geregeld het gevoel dat er ergens iemand staat, gewoon zomaar uit het niets. En ben er dan ook van overtuigd DAT er ook iemand is, welliswaar dus niet lichaamlijk.

Mijn moeder heeft al diverse keren een rare ervaring gehad waarbij ze zelf niet precies weet hoe en wat. Ze ligt net te slapen en ineens lijkt het alsof het hele bed schud, wat ze dan ook daadwerkelijk lijkt te voelen. Dit duurt enkele seconden en dan is het over en gaat ze weer verder slapen. Net als een aardbeving, maar ik slaap op zolder en heb die bewuste nachten niets van een schuddend bed of aardbeving gemerkt (maar wil dus niet zeggen dat het niet gebeurd is).
Ikzelf heb het idee dat dit gebeuren op een of andere manier te maken heeft puur met haarzelf en ze dit dus zelf doet zonder het te weten. Misschien iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt, of iemand die het kan verklaren?

12 jaar geleden

ja, eerlijk gezegt denk ik zelf ook dat ze het onbewust zelf doet.

12 jaar geleden

Het hoeven niet perse geesten te zijn de je pijn doen of wat dan ook. Een paar dagen nadat mijn buurvrouw was overleden voelde ik iemand aan mijn staart trekken. ik dacht het was mijn zus maar die zat niet naast me en me moeder was in de keuken bezig dus niemand kon het zijn. Ik rende naar mijn moeder toen en ik zag openeens een soort zwarte schim en ik zei het tegen me moeder maar mijn moeder zei dat ik gek was. Wat ik daarna heb gedaan is in mezelf voorgesteld dat ik in een lichtbol zat dat alle donkere dingen van me weg haalt. hopelijk helpt het jou ook en iemand anders, als je in een huis bent waar je je ook niet goed voelt moet je je voorstellen dat je omringt bent met engelen en probeer dat zo in je hoofd te houden. Verzin alles maar wat jou kan beschermen en voel jezelf dan ook beschermt.

12 jaar geleden

Aan Mriet : 1 ding heb je wel gelijk. paranormale bursen zijn helemaal niet goed. er komen mensen met soms negatieve bedoelingen en dat neem jij daar allemaal op. Ook als je dingen daar koopt kan het slechte bedoelingen zijn voor iemand anders en voor jezelf.

peter
12 jaar geleden

nee de kerk is lekker eerlijk joh.

dat risico loop je met allen, het gaat er om hoe je er mee omgaat.

jasmijne
12 jaar geleden

[nl.wikipedia.org]

Het is niets bovennatuurlijks o.i.d. Ik heb het ook wel eens, vooral als ik heel moe ben. Dus niks geen geesten ofzo :-)
Hopelijk stelt dat je gerust!
Het betekent dat je geestelijk al wakker bent, maar lichamelijk nog niet. Je spieren 'slapen' nog, ze zijn even verlamd, je hersens hebben nog niet het seintje gegeven aan je spieren dat je wakker moet worden. Dat lijkt heel eng, omdat je je been wil bewegen maar dat lukt dan niet.
Als je het weer hebt, probeer er dan uit te komen, door je arm/been te bewegen. Als je er uit bent, gelijk opstaan, anders is de kans groot dat het weer gebeurt.
:-) Succes

12 jaar geleden
Beheerder

ja ik geef je gelijk, in iedergeval van dat van die slaap, dat lijtk mij de meest logische verklaring omdat geesten je nix aan kunnen doen, tenzij je glaasje gedraaitr heb, maar dan heeft het nog zijn beperkingen. ook goed dat je met een verklaring kwam, bv je link

Valien
12 jaar geleden

Beste mensen met dromen over geesten. Het zijn geen dromen, en je bent redelijk in de realiteit. Mensen die beangstigende dromen hebben over en met geesten, moeten zich afrvragen of zij geesten hebben opgeroepen. Heb je bijvoorbeeld met vrienden glaasje gedraaid, of heb je gependeld. Ook al is dit tig jaar geleden, je opent een wereld waar 'enge' geesten vrij toegang hebben. Als dit niet het geval is, zijn er geesten in jouw woning. Waarom deze er zijn is per entiteit verschillend. Het enige wat ze doen door jou hun aanwezigheid zo intens te laten ervaren is.. pesten. Gewoon lol hebben om het feit dat jij zo bang bent. En nog mooier natuurlijk is dat je je allerlei dingen af gaat vragen. Als je hier echt veel last van hebt is het handig een paragnost in te schakelen. Ben je zelf sterk genoeg, ga dan voor je gaat slapen je kamer rond en zeg dat dergelijke 'dromen' niet welkom zijn. Ditzelfde doe je bij entiteiten.

Veel succes!

12 jaar geleden
Beheerder

ik ben het wel deels met je eens, maar ik wil je wel 1 ding vertellen ;) het is heel makkelijk om je geesten het huis uit te krijgen, wij hadden thuis ook veel last van geesten, maar uiteindelijk hebben we met nog 2 andere een lichtpoort ge,aakt waardoor ze naar het hiernamaals kunnen. Maar ff over pendelen, ik dacht dat pendelen met je eigen geest te maken had, tenminste zo heb ik het geleerd, ik pendel bijna nooit, omdat he er niet naar moet leven vind ik, want als je vraagt of je een 10 gata halen voor een toets en je leert niet omdat je dat denkt krijg je in de meeste gevalle gewoon geen tien, en het nadeel met glaasje draaien is dat je je kanaal open zet, zodat je echt last van geesten krijgt, als je een geest ziet kan je gewoon simpelweg streng blijven en zeggen ga naar het licht, dan bedoel je dat ze door de lichtpoort moeten gaan, ik heb altijd de gewoonte om boos te worden op zo'n geest, waarom weet ik niet maar ik vind ze iri en niet eng:P

Niels
12 jaar geleden

Bedenk ook dat het niet persee gedaantes van buitenaf hoeven te zijn. Het kan ook een kant van jezelf zijn die je niet kent. Misschien ook niet wil kennen, of misschien juist wel. Onderbewustzijn dus, wat niet persee negatief hoeft te zijn, maar wat wel iets is van jezelf.
En dus eigenlijk... hoe kan je die mogelijkheden onderscheiden, geesten of onderbewustzijn?

En je hebt altijd kanalen open! Met glaasje draaien e.d. geef je zelf alleen aan welke dat bij jou zijn en dus hoe men jou kan bereiken. Als je er inderdaad niet mee om weet te gaan is het dus geen goed idee, want dan kent ineens iedereen jou achterdeurtje...

12 jaar geleden
Beheerder

dat is dan jou mening,

stealmster
12 jaar geleden

ik denk dat je het zelf wel ken voelen of dat ene van je zelf ziet of gewoon een geest, ik bedoel, als je geest je lichaam verlaat, hebbie wel een probleem denk ik, en glaasje draaien zou ik ook niet doen, want het is volgens mij gewoon zo wat feneaux zegt. Vind ik he niels, mijn mening;)

stealmster
12 jaar geleden

maarja, ik zei dat het zo was, dat is een fout, ik geloof en denk dat het zo was.

Deze discussie is gesloten.