Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

judi
12 jaar geleden

Hallo allemaal.

Paar weken geleden heb ik gedroomd dat een jongen mij hard vastgreep bij mijn armen. ik zag wie hij was maar ik herken hem niet. Het leek alsof wij ruzie hadden. Maar ik kon niks doen. Ik schrok wakker want het leek zo echt. Ik voelde de pijn nog steeds in mijn armen waar hij me vast greep dus ik keek naar me armen en zag een handafdruk...

Wat ik me afvraag is het een geest of heb ik mezelf gewoon in mijn slaap geknepen?

En ik had ook gedroomd dat een langebrede man mijn keel vastgreep en zei de heletijd dat ik zijn naam moest onthouden en hij herhaalde steeds zijn naam. Toen ik wakker werd moest ik bijna overgeven omdat ik bijna geen lucht kreeg. Ik wou zijn naam opschrijven op papier maar ik wist zijn naam niet meer.

Weet iemand wat deze dromen allemaal betekenen?

Gr. judi

12 jaar geleden
Beheerder

misschien zijn het wel dromen die ermee te maken hebben, dromen over ene persoonlijkheid die dood is en die je wat wilt vertellen.

en je zei zelf dat je wakker schrok, dus dan lijkt het me duidelijk dat het een droom was.

JJ
12 jaar geleden

Afgelopen nacht:

Ik bevind me in een kamer waar het schemert, ik ben zeer laag bij de grond en ik zie iets voor me en het raakt me aan. Op het moment van het aanraken voel ik een soort elektriciteits-stoot door me heen gaan. Ik weet nu dat ik droom en wil wakker worden maar word tegen gehouden. Als het me lukt om eindelijk wakker te worden kan ik mijn lichaam niet bewegen en word gedwongen (zo voelt het) om weer in slaap te vallen, ik vecht er tegen en wil uit bed maar kan alleen mijn hoofd bewegen. Uiteindelijk val ik toch in slaap. Daarna blackout.

Er is nog iemand aanwezig in de kamer, wie of wat weet ik niet. 3 aanwezigen inclusief mezelf.

Deze dromen heb ik de laatste tijd vaker, sommige gevallen die ik hier lees lijken sterk op elkaar

12 jaar geleden

hallo allemaal,

Ik ben hier nieuw en loop het forum door en ik kom deze droom tegen.
Ik weet dat hij lang lang geleden geplaatst is maar ik herken deze 'geesten' op een bepaalde manier.

en heb eigenlijk een vraag aan sammy , jij zegt dat zielen er uit zien als Zielen zien er dan uit als kleine grijze bolletjes, vaak met groenachtige kleuren. dat is precies hetzelfde wat ik soms zie voordat ik slaap val in mijn slaapkamer.
nadat een vriend van mij overleed, een vriend voor wie ik meer voelde dan alleen vriendschap wat waarschijnlijk wederzijds was en ik zag deze groen grijze bewegende massa vaak heen en weer bewegen in mijn kamer soms kwam het heel dichtbij en meestal nadat ik aan hem had gedacht en of gemist of soms zomaar uit het niets. en de ene kant vind ik het prettig zeker in het begin had het idee dat hij er toch nog was maar aan de andere kant horen zielen inderdaad niet weg te gaan van aarde omdat ze hier niet meer horen, blijven ze hier hangen dan is er iets mis met ze > foute geesten of niet? want deze grijs groene bolletjes beangstigen me soms wel en ik voel dat er alles behalve rust in de kamer is op zo'n moment. ( mijn dochter is vaak ook onrustig dan of staat zelfs en gaat op haar manier ( ze is pas 1) praten en lachen. ik vind het moeilijk om mensen los te laten in gedachten maar tis niet de bedoeling dat ik op die manier geesten hier hou wat volgens mij ook niet kan toch? heb ook weleens het idee dat er meerder geesten zijn.

Ik woon in azie in een vrij oud huis dus weet niet of het oude bewoners zijn die af en toe een kijkje komen nemen wat er in hun huis gebeurd?
Ik heb het huis een keer gereinigd met wierook omdat er eerst nare geesten energien in witte lichte vlekken naar me toe kwamen en ik daar echt bang voor was voor deze andere geesten ben ik niet echt bang heb niet het idee dat ze me kwaad willen doen maar ben wel bang als ik mijn ogen dicht en ze er nog zijn aangezien ik niet wat ze willen.

P.s. kunnen geesten alle talen begrijpen ook de taal waarin je denkt ook al is die niet hun oorpsonkelijke taal?

Nick
12 jaar geleden

wat ik in mijn droom heb meegemaakt is dit:

Ik lig in mijn bed en word wakker en ik loop naar de zolder.
Daar staat een man met witte ogen, dat zijn ogen dus naar
binnen zijn gedraaid en dan ren ik naar beneden en daar
komt een geest achter me aan en ik ga dus schuilen achter
mijn vader maar die ziet de geest niet. Dus ik ren snel naar
buiten door het raam(waar geen glas in zit). En kom er dus
achter dat als die geest mij zoent dat ik dan sterf. Dus ik ren
door dat lege raam en dan komt die geest nog steeds
achter mij aan en dan kijk ik achterom en dan zit hij nog achter
me aan en dan eindigt mijn droom. Iemand een idee wat
dit misschien zou kunnen betekenen?

12 jaar geleden

Hoi Nick,
Een geest in dromen is vaak een boodschapper vanuit je onderbewuste. Je bent op de plek van de intimiteit en sensualiteit en als je daar wakker wordt, dus als je je realiseert dat je behoefte hebt aan intimiteit en seksualiteit, sta je op en gaat naar zolder. De zolder is de plek van je gedachten, je hoofd, je bewustzijn, weg van je bed. Die keuze roept die boodschapper op.

Als ouders verschijnen in dromen, maken ze vaak een probleem duidelijk dat te maken heeft met een bepaalde opvoeding. Je probeert je achter je vader te verschuilen voor de boodschap uit je onderbewuste, maar hij ziet die geest niet. Het wijst erop dat het een patroon is in jouw familie, dat mannen hun behoefte aan intimiteit rationeel benaderen en wegredeneren. Je bent bang dat je dood gaat, als je je met die geest verbindt. Sterven in dromen wijst op een verandering in je persoon, een vernieuwing.

Toch is het verbinden met die energie die in de slaapkamer thuishoort wat je moet doen. Het is spannend voor je, omdat je dan niet meer het voorbeeld van je vader volgt, maar doe je het niet, blijf je ervoor wegrennen, dan verlaat je je huis. Je huis is je lichaam, dus de droom waarschuwt dat je niet moet vluchten voor je seksualiteit, omdat je anders het contact met je lichaam verliest.

12 jaar geleden
Beheerder

ik ben het wel eens me droom coach, maar nog even aan mina, als je zoiets ziet moet het niet zomaar een ziel zijn, en daarop zeg ik: want alle zielen zijn in de vorm van hun menselijk lichaam, al hebben ze die op dat moment niet meer.

12 jaar geleden

Je vergeet, dat ze, als ze voor een langere tijd .. 'los' zijn zeg maar.. gedeeltelijk kunnen veranderen vanne... vorm..
De beschermengel van (gewoon) een vriendin, kan telkens kleine dingen van haar zelf veranderen, kleur haar, stijl haar, lengte... etc

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

ddy,wilma
12 jaar geleden

wij hebben al enige tijd last van geesten.het begon met onze jongste dochter van 2 jaar die zag hem en wij hebben toen met iemand kontact gemaakt maar het blijkt niet te helpen (een paar dagen maar.het word aleen maar erger mijn vrouw had het zelfde rode striem in de hals en benoud maar kon ook het bed niet uit komen.ik heb vorige week lichamelijk kontact met een geest gehad toen ik boven de deur van mijn dochters open wou doen ,wand we hoorden gepraat door de baby foon.het leek of ik een trap in me zij kreeg maar het brande heel erg toen ik beneden kwam was het erg rood en toen het weg trok beven er twee krassen over dus het gebeurd niet aleen in een slaap ik was gewoon klaar wakker er gebeuren gewoon hele rare dingen wij zitten nu methet probleem WAT NU.mag ik u een tip geven,als u in de kamer bent of slaap kamer (enz)moet u eens in de gaaten houden of er iets verandert bij.v word het kouder,wind vlagen,schimmen zulk zoort dingen als dat gebeurt moet u eens met een digitale camera fotos gaan nemen en let op gezichten en voor al op orpjes dat zijn licht opjecten in de vorm van een bal maar het kan ook een wazig opjekt zijn.even terug naar u droom als het vaak gebeurd en hetzelfde begin en het zelfde eind en de zelfde droom en op de zelfde punten begind en eindigt dan zou ik zeggen dat het gewoon echt in u slaap gebeurd.we horen het wel wij zijn het een beetje zat het word te persoonlijk voor ons we weten niet meer wat we moeten doen.mvg fam van den akker.
0

Priscilla fan van the dark knight
12 jaar geleden

Het betekend niks goeds! Pas op het betekend dat je een geest hebt boosgemaakt. Je moet dan niks aantrekken ervan. Gewoon doen wat je elke dag doet en als hij weer in je droom komt zeg dan wat zijn probleem is. Het kan ook zo dat hij om hulp zoekt. Hiervoor moet je aan provs. vragen of op internet. Heb je een broertje of zusje? zeg het want het kan dat zij\hij jou in de nacht hebben gepakt!
Maar dit betekend niks goeds...
Vertel als je nog meer van die dromen hebt ok?

P.S: wat ook goed werkt is een liefde zoeken. o en het is in iedere geval wel een klopgeest die kunnen je pijn doen! (veel kruisen hangen!)

groetjes jokerfanpriscilla

priscilla fan van the dark knight
12 jaar geleden

O en als je foto,s neemt en de camera gaat opeens uit dat betekend dat de geest niet wilt dat je een foto maakt. als je toch doet kan dat lijden tot totale gekte van de geest...

Dre
12 jaar geleden

Ik ben erg benieuwd waar je deze kennis vandaan hebt gehaald. Dit klinkt mij nogal als bangmakerij in de oren. "Totale gekte van de geest"? Ik moet de persoon nog tegenkomen waarvan bewezen is dat dit zo is gegaan op de manier die je schetst. Toen mijn camera laatst uitging, had ik de accu niet op tijd opgeladen. Wat ik wil zeggen is dat de meest logische redenatie ook meestal de juiste is. Hoe ingewikkeld moet het gemaakt worden? De droom komt voort uit je eigen geest en zegt naar mijn mening hooguit iets over je eigen geestestoestand. Daar hebben eventuele geesten naar mijn mening niets mee van doen.

Ik vraag me nogal eens af waarom aan geesten zoveel macht wordt toegekend. Voelen we onszelf zo hulpeloos en afhankelijk van krachten van buitenaf? Vaak wordt er gesproken over de geest van een overledene. Blijkbaar ging aan de geestverschijning dus een mens als wij vooraf. Na het overlijden bleef de geest "over". (ik chargeer even omwille van het voorbeeld) Ik concludeer dan dat de geest hetzelfde is als wij met het verschil dat het niet meer beschikt over een fysiek lichaam. Wij hebben daarom een streepje voor aangezien de geest in ons ook al aanwezig is en over minstens dezelfde krachten moet beschikken als die worden toegeschreven aan de geestverschijning.

Dit gezegd hebbende wil ik vooral ook duidelijk maken dat ik de mening van anderen respecteer dus uiteraard ook die van jou. Als het er namelijk op aankomt weet ik net zomin als een ander zeker hoe het zit. Misschien is er iets, misschien is er niets. De tijd zal het me leren. Ik ben vooral op zoek naar de manier waarop anderen aan hun kennis zijn gekomen om daarmee die van mezelf uit te breiden.

Kaat
12 jaar geleden

Hoi Dre

Enorm toevallig op deze site terechtgekomen. En met plezier en verbazing de antwoorden gelezen over dromen over geesten.
Het doet mij wel wat.
Valt het je op dat er zoveel schrijffouten gemaakt worden?
Jij schrijft wel erg correct hé.

Zomaar een antwoordje dus omdat jouw brief opviel tussen de rest.
Groetjes
Kaat

12 jaar geleden
Beheerder

Heey,

Mensen, Je hoeft totaal niet bang te zijn voor een geest, jij hebt een lichaam en zij niet, jij bent altijd sterker dan hun. En ze zijn wel degelijk weg te krijgen, het is me zelf gelukt.

Zelf denk ik niet dat geesten je pijn kunnen doen, ik denk dat het slechts een verbeelding is. Dat is een mening. Kruisjes ophangen, heeft volgens mij ook totaal geen zin, want wat bedoel je met zo'n kruisje? Ik heb het christendom achter me staan? Het christendom is niet het geloof dat het doet hier, dat is de wereld van de spiritualiteit, zoals het hiernamaals.
En dan heb ik nog een vraagje, waarom zou je foto's maken van geesten?

greetz feneaux. (ps: dis geen boze brief mensen)

12 jaar geleden

Ok
1) goddank ik ben de enige niet XD
2) ja ik heb gelukkig maar 1 geest thuis maar die houdt zich momenteel koel
3) hij heeft mij eens op de grond geduwd door mij heel hard in de schouder te nijpen. (helse pijn.Stond ook een hele handafdruk op)
4) mijn stiefbroer kan hem zien , ik niet ^o)
5) ok dit is genant maar, ik heb gedroomd dat hij 'sliep' met mij....... is dat mogelijk ? wtf
6) ik heb hem eens horen ademen recht in mijn rechteroor. (ik was alleen thuis en hield mijn eigen adem in, toen werd het zelfs nog luider en luider ik holde echt m'n kamer uit!)

12 jaar geleden

maar?

12 jaar geleden

Kom op mensen. Geesten kunnen je niet fysiek beschadigen. Anders lag ik hier allang aan flarden! De meeste geesten om ons heen zijn goed willent. De geesten die kwaadwillig zijn, die kunnen ons alleen pesten, door in te spelen op onze zintuigen (zoals geuren.) Ze bewegen als wind, je kan ze practisch voelen als je het zo bekijkt. Wat priscilla zegt klopt al helemaal niet. Geesten om je heen betekent bijna nooit iets slechts. Mensen trap hier niet in. Kruisjes hangen helpt inderdaad NIET. Wat moet een lullig kruisje doen? En fene heeft gelijk. Jij BENT sterker. Je lichaam heeft ook een spiritualiteit, dat je beschermt. (mocht je een 2e persoonlijkheid hebben/gehad hebben kan dit verzwakt zijn. Echter, kan je geesten ook toelaten.) Foto's maken van geesten is ook totale onzin. Ze kunnen tuurlijk krachten uitoefenen op energieën, maar niet op apparaten. Het maken van foto's heeft zowiezo geen nut aan gezien ze niet gefotografeerd kunnen worden.

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

12 jaar geleden

klapklapklapperdeklapklapklap

12 jaar geleden
Beheerder

je kan het natuurlijk op demeest logische manier bekijken, maar ik denk dat het er in praktijk en werkelijkheid niks mee te maken heb, als een geest dus door een muur of deur kan gaan, als je dat gelooft, en ik zeg niet dat jij dat gelooft maar gewoon in het algemeen, hoe kan die geest jou dan wurgen ofzo.

en dit was niet TEGEN denzil;)1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door feneaux.

eefj
12 jaar geleden

hey

toen ik naar men vader ging zat ik in de zetel naast mijn vader en opeens ging hij naar de keuken en ik voelde op mijn schouder adem ik was zo bang dat ik direct naar mijn vader riep dathij teug moest komen en mijn moeder heeft soms dat ze in haar dromen word lastig gevallen en dat ze niet kan bewegen of roepen en ik weet zeker dat er in mijn huis een geest zit want de kader van mjn overleden oma is al 2 keer om gavallen en we zagen zo'n lichtballen en gistren voelde ik me de hele tijd bekeken en zag de hele tijd schimmen en op mijn kast staat er een engelenbeeldje van mijn overleden kozentj en dat verschuifd de hele tijd kunnen julie mij helpen om meer informatie te krijgen xxxxx

12 jaar geleden

oh jee1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door Fatje.

marcel
12 jaar geleden

hey,


Het klinkt misschien raar maar, een kleine 3 dagen geleden toen ik in me bed lag kreeg ik het koud en het leek net als of ik buiten aan het slapen was, terwijl ik gewoon onder de dekens lag ik voelde de kou echt.

ik heb nog gekeken of de ramen open stonden maar dat was niet zo ben vervolgens gewoon weer in bed gekropen maar bleef de kou voelen ( uit bed voelde ik niks geen kou e.d.)

Nu komt het gekke ik hoorde een stem zeggen "ja dat kan ik.." het volgende moment kreeg ik het gevoel dat ik via de muur omhoog werd getrokken over het plaffon en zo naar beneden langs de andere muur me bed weer in.zag wel iets maar kon het niet plaatsten was meer een donkerevlek met een gitzwarte plek in het midden,zoiets heb ik nog nooit gezien.

ik was echt klaar wakker dat weet ik zeker... ben erg nuchter maar kon er naar niet meer goed slapen. Nu heb ik het de laatse dagen als ik in bed lig steenkoud en dat is allen als ik in bed lig, overdag als ik thuis ben krijg ik uit het niks een ijskoude rilling, als ik buitens huis ben is er niks op me werk merk ik ook niks niets koud e.d.

kan iemand mij serieus vertellen wat het is, slaap erg slecht en sinds gisteren slaap ik op de bank met twee katten die soms naar een hoekje staan te kijken vroeger kwamen ze de slaapkamer in nu komen ze niet eens meer bij de slaapkamer deur en wordt gek van hun gemauw!!!

12 jaar geleden

Marcel,

Als je katten om die reden de slaapkamer niet meer inkomen is dat volgens mij niet zo n goed teken...katten voelen 'aanwezigheden' altijd wel maar alleen als het niet goed voelt gaan ze zo raar doen...Het klinkt echt heel dom maar je moet 'het' wegsturen...
Verplaats je bed en gooi je ramen open en vraag 'het' wie het ook mag zijn te vertrekken omdat je hier geen behoefte aan hebt en dat je niet normaal kan slapen.Als je dat hebt gedaan zal je moeten voelen dat 'iets verdwijnen zal......
Je MOET sterker blijven dan 'dat andere'.Laat het niet toe in je omgeving te lopen kloten als je dit niet wil...dan gaat het echt wel weg.

Hou me op de hoogte!

Je moet niet bang zijn,ze kunnen je niets aan doen als je zelf niets toe laat,het is alleen wel heel vervelend.

Succes!

Jenny
12 jaar geleden

ik ben hier toevallig op gekomen en las iedereen zijn verhaal enzoo ... en wil hierbij ff laten weten waar ik last van hebt ... toen ik ongeveer 11 was hoorde ik iemand lopen in me kamer terwijl er niemand was .. elke avond was ik doodsbang een keer voelde ik een balletje tegen me oog toen was ik all helemaal dood bang geworden .... Ik hoor nu nog steeds iemand in me kamer lopen daarom doe ik nu snacht me radio aan als ik ga slapen ... als ik alleen thuis ben hoor ik ook beneden iemand Lopen terwijl er niemand is ... alles word steeds erger ik hoor nu ook stemmen in mijn hoofd ... pasgeleden was ik bij iemand gaan logeren het weekend .. die nacht dat ik daar was wou ik gaan slapen ik ging naar de kamer en ging in bed liggen ik hoorde toen iemand schreeuwen en nee niet doen schreeuwen alsof er iemand werd mishandeld toen ik in slaap was gevallen werd ik even later wakker om naar de wc te gaan toen ik trug in de slaapkamer kwam hoorde ik het weer .. ik werd er gek van en was doodsbang .. ik Heb zelf ook welleens dat ik iets doe wat vanzelf gaat net als dat ik een keer een woedeaanval had ... het ging vanzelf alsof ik het niet was maar iemand anders ... ik was erg geschrokken ervan ... zoo is er nog veel meer wat ik heb meegemaakt van die dingen .. Mischien dat iemand weet wat dit allemaal te betekenen heeft ... ?? en wat ik ermee moet groetjes Jenn..

12 jaar geleden

Sommige mensen ervaren de aanraking van geesten inderdaad als kou. Maar dit hoeft niet iets verkeerds of slechts te betekenen. Zie mijn vorige reactie. De rillingen worden dus veroorzaakt als een reactie op de kou om je heen. Wat dus een geest zou kunnen gaan. Het gevoel dat je omhoog wordt geduwt kan spiritueel zijn. Het is hoe je het ervaart, maar niet hoe het echt is. Natuurlijk, kan je ze weg sturen. Maar niet door het zomaar te zeggen. Zo wie zo, blijf ze beleefd benaderen. Ga niet dreigen. En het universum kent het woordje niet niet. Dus vraag, dus.. via je gedachtes (Telepathie dus.) of ze willen vertrekken. Vaak gaan ze uit vrije wil. Maar je hebt altijd nog de gene die blijven. Ongeacht ze gewild zijn. Mocht dit gebeuren dan zou ik contact zoeken met een medium. Nog maals, ze kunnen nauwlijks kwaad doen. De druk op je armen, wat vaak overdreven wordt naar pijn.. Is inderdaad een druk. Het is een keer gewogen, maar het is niet.. echt betrouwbaar. Maar een ziel zal tussen de 100 en 200 gram moeten wegen. Alsnog, is dit never nooit genoeg. Je huid is gevoelig voor een druk per 2mm²
hiervoor moet er minimaal een kracht moeten uit geoefend worden van 0,001 N (Newton) Dat is dus 1 gram. Daarbuiten voelen wij het niet. Kan je zeggen dat wind minder weegt. klopt, maar dat is over een grotere oppervlakte dan 2mm². Om je pijn te moeten doen heb je minstens 0,5 newton nodig op een 1cm². Wat dus 500gram is. Maar een geest weeg dus niet meer dan 200 gram. Dus het kan je geen pijn doen.

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

Deze discussie is gesloten.