Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over spinnen (groot zwart met rode poten, klein zwart met witte stippen en groot zwart)

14 jaar geleden

Mijn spinnen dromen:

Vorig jaar droomde ik regelmatig over grote zwarte spin met rode poten. In welke ruimte ik ook kwam (de ruimte waren voor mij onbekende plaatsen, wel was het altijd binnen in een huis) deze spin had altijd een dreigende houding, op zijn achterpoten met zijn voorpoten omhoog richting mij. Ik probeerde steeds weg te komen maar hij draaide altijd met mij mee zodat hij altijd frontaal voor mij stond. Meestal stond hij op de grond. In latere dromen ook op de tafel, keukenblad, deurklink of in bed op mijn borstkast. Ineens was er ook een kleinere spin bij, zwart met witte stippen op zijn lijfje. Deze was niet zo dreigend, hij was gewoon ineens aanwezig en liep een beetje rond.
Ik heb nooit geweten of deze droom een betekenis had maar ineens stopte die dromen daarover.

Vannacht heb ik voor het eerst weer over een spin gedroomd. Dit keer was het wel een grote zwarte spin maar leek meer op een vogelspin.
Ik droomde dat ik gewoon in mijn bed lag maar nog niet helemaal in slaap kon komen. Ik hoorde beneden wat geroezemoes en gerommel maar kon niet horen wat en of wie het was. Wel kreeg ik een zeer onprettig voorgevoel alsof er iets ging gebeuren. Voordat ik er erg ik had kroop er een dikke vette spin langs mijn been omhoog (wel op de dekens). Ondanks dat ik erg bang werd bleef ik heel stil liggen omdat ik bang was dat hij mij anders zou bijten. Hij kwam steeds dichterbij mijn gezicht. Mijn hart zat in mijn keel en ik verzamelde al mijn moed en heb de dekens met een gil afgegooid en ik zag de spin nog rondkruipen. Ineens hoorde ik mijn partner praten met de eigenaar van de spin (geen idee hoe ik daarbij kwam, eigenaar van de spin). Mijn partner was erg boos op die eigenaar maar bleef wel heel rustig en kalm. Wat hij precies zei kon ik niet horen, ik hoorde alleen maar de toon van het gesprek. Ik was verbaasd dat mijn partner wel boos klonk maar wel heel kalm. Normaal zou hij uit zijn vel gesprongen zijn en die eigenaar alle hoeken van de kamer hebben laten zien. Omdat ik probeerde te luisteren naar wat er gezegd werd was ik de spin en mijn angst helemaal vergeten. Toen ik ineens weer aan die spin dacht zag ik hem niet meer.

Kan iemand mij vertellen wat deze droom zou kunnen betekenen?
Kan deze droom misschien een verband hebben met die vorige dromen of staan ze los van elkaar?

14 jaar geleden

dromen over een spin geeft je angsten aan en hoe je met de spin omgaat geeft aan hoe je er in je leven me omgaat.
Dromen over je echtgenoot geven aan hoe je relatie met hem is vertellen je iets over de onbewuste gevoelens die je voor hem hebt.
Rood(rode spinnepoten) duidt op ongetemde energie, kracht, passie, aggressie en moed. De kleur rood heeft diepe emotionele en spirituele gevoelswaarde.
Rood is ook de kleur van gevaar schaamte en sexuele impulsen. Mischien moet je even halt houden en je acties eens overdenken.

Is er misschien iet s waar je een angst voor hebt en het liever aan je man overlaat? Waarschijnlijk moet je aan die angst gaan werken.
Verstijven in je droom is normaal dat doet je lichaam als je slaapt dan is het een soort van verlamd.

14 jaar geleden

Hallo MirjamB,

Bedankt voor je uitleg.

Ik kan mij echter niet vinden in iets waar ik een angst voor zou hebben en liever aan mijn partner overlaat.

Misschien even ter info;

In de tijd van mijn eerste dromen (grote zwarte spin met rode poten en kleine zwarte met witte stippen) had ik er net een forse verbouwing opzitten en zat ik een fase van langdurige relatieproblemen. Deze relatie (ca. 8 jaar) heb ik in die tijd ook beindigd.

Inmiddels heb ik een nieuwe relatie (ca 6 mnd). Beiden 2 sterke persoonlijkheden wat dan ook goed kan knallen. :-)

Geeft dit misschien een andere kijk op mijn dromen?

12 jaar geleden

Gisterenavond, ik was zo moe, ik dacht ik ga eerst een filmpje kijke, en daarna val ik wel in slaap. Toen keek ik naar de klok en schrok, het was al weer half 3. Ik was zo moe dat ik maar op de bank bleef liggen met de TV aan. Zo half slapend (20 min. later) werd ik langzaam weer wakker, ik deed me ogen langzaam open, en zag op de tafel rode poten van een spin. (ik weet niet of deze een zwart lijf had). Die poten waren zo groot (ong. 15cm), ze waren rood. Ik zag aan zijn poten dat zijn lijf onder de tafel hing, en alleen zijn poten waren zichtbaar. Hoe verder ik me ogen open deed, hoe sneller die poten ondertafel gingen. En toen zat ie helemaal onder de tafel. Ik begon te schreeuwen, ik dacht wat moet ik nu toch. Ik heb nog 15 min. naar mijn tafel gekeken, zag verder niet dat ie eronder uit kwam. Ik praatte maar tegen mezelf om mezelf rustig in slaap te praten, hahah gek he. Maar goed, het heeft de hele dag in me hoofd rondgespookt.
Hebben meer mensen zulke dromen over spinnen met rode poten? Kan iemand mij hiermeer over vertellen over deze betekenis?

12 jaar geleden

Die spinnen uit je eerste droom doen mij denken aan de zwarte weduwe gezien je omschrijving, vooral die kleine zwarte met witte stippen... (Officieel zijn ze zwart met rode stippen, maar ooit heb ik in een flat gewoond waar ik een spinnensoort tegen kwam die sprekend op de zwarte weduwe leek maar witte ipv rode stippen had...)
Misschien kun je iets met dat trefwoord doen.. Weduwe? Was het een zwarte spin met een kogelvormig lichaam? Echt zo'n zwart glanzend knikkertje met dunne maar stevige pootjes eronder die op naalden lijken? Dan is het de zwarte weduwe... Misschien staat het symbool ergens anders voor.... Hans, kan jij daar iets mee?

Jacqueline Voskuil
12 jaar geleden

Hallo beste mensen,

Dromen zijn rare dingen, ik weet het. En dromen over spinnen? Ook daar kan ik veel over vertellen.
Dromen waar spinnen in voor komen heeft inderdaad veel te maken met dat je in het echte leven door een angst heen moet.Heel vaak weet de dromer dan wel wat daar mee bedoelt wordt.
Maar dromen over spinnen kan ook een niet zo'n goede moederband betekenen. Is er iets qua gevoel wat je wegdrukt maar wel graag zou willen vertellen? Dan zou je wel eens heel goed over dromen kunnen dromen. Het hoeft trouwens niet gelijk iets erg te betekenen hoor. Het kan heel goed zijn dat je graag met je moeder eens een dagje zou willen winkelen maar je vraagt het maar niet omdat je weet dat ze het zo druk heeft. Het is maar een voorbeeld hoor.
Of dat je graag met je moeder over iets belangrijks wil praten maar het niet doet omdat je denkt dat ze er toch niet voor open staat. Dit kan natuurlijk heel goed maar vertel het maar wel, dan ben jij het maar kwijt. Bij beide droomvoorbeelden is het het wegdrukken van het gevoel. En de spinnen komen 'vertellen' dat dat niet goed is. Gevoel en denken moeten in balans zijn.
Wat betreft de rode poten van de spin van de vorige dromer/droomster, poten zijn handen. Handen zijn kracht. Rood is passie. Met andere woorden, er zit enorm veel passie en krach in deze dromer/droomster. Geweldig. En echt waar, er is maar één manier om van die dromen met spinnen af te komen,
dwars door die angst heen gaan. Yes.
Ik wens iedereen hierin veel succes en geluk. Met vriendelijke groeten Jacqueline Voskuil.
Oh ja, misschien is het wel leuk om te weten, ik ben auteur van twee boeken over dromen. Deze boeken worden uitgegeven door uitgeverij Schors.
Tevens ben ik droomdeskundige bij het tijdschrift Intens en ben ik kinderboekenauteur bij uitgeverij De Eekhoorn. In deze boeken staan dromen ook centraal.

Jacqueline Voskuil
12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Nog even een klein bericht. Kom je niet uit je dromen? Weet je je geen raad met je nachtmerries?
Mail me gerust. Ik kan heel vaak iets moois uit halen waar jijzelf misschien nooit aan zou hebben
gedacht. Met vriendelijke groeten Jacqueline Voskuil.
En oh ja, krach - in mijn vorige bericht - is natuurlijk kracht. Veel succes.

maria weerlee
12 jaar geleden

Beste allemaal , ik heb afgelopen nacht iets bizars meegemaakt iets wat ik nog nooit heb gehad en wat mij nu enorm heeft beangstigd.
Ik heb een enorme fobie sowieso voor spinnen, maar goed afgelopen nacht droomde ik dat ik maria dus samen met mijn 2 kinderen en hond een nachtje zo blijven bij mijn vader en moeder, in hun huis in leiden.Dit omdat mijn moeder terminaal ziek was in mijn droom en niet lang meer te leven had en ik graag alle tijd wat restte graag met haar doorbracht als mijn man moest werken.goed iki droomde dus dat mijn man aan het werk was, en ik in leiden bij mijn ouders zat in een slaapkamer op zolder samen met mijn 2kids en hond.Plots zag mijn zoontje een enorme spin en riep mij.ik zag de spin ook en het was een grote zwarte soort vogelspin en ik hoorde mijzelf zeggen in de droom ga weg het is de levensgevaarlijke zanzibar spin,,,die spin sprong op mijn hartstreek en door de schrik wilde ik hem eraf slaan maar beet hij mij in mijn hart, ik zag en voelde in mijn droom een steek en wat bloed sijpelen, en al snel begon ik te zweten en ging mijn hart steeds sneller kloppen en onregelmatig,,dus dat was niet uit angst van de spin maar door de beet, ik probeerde mijn kids in veiligheid te brenegen door samen naar beneden te lopen waar mijn ouders waren , ik zette de kids voor de tv en ik zei tegen mijn ouders ik moet nu een ambulance bellen ik ben net gebeten door de levensgevaarlijke zanzibar spin ik voel me niet goed, ik belde zelf om te voorkomen dat er paniek uitbrak, tijdens mijn belletje naar 112 voelde ik langzaam mijn keel dichtslippen en ik kreeg letterlijk geen lucht ik voelde mijn hartslag afnemen en de zuurstof uit mijn hersenen weggaan dit beangstigde mij enorm ik zag mezelf in mijn droom liggen en voelde echt hoe t was om te stikken in je droom, scarry wie kan mij vertellen wat dit te betekenen heeft, alvast bedankt!! groetjes maria

anja de cock
12 jaar geleden

Dag Jaqueline,

Kan ik je mailadres eens krijgen aub?

Groetjes Anja

Jacqueline Voskuil
12 jaar geleden

Hallo Anja de Cock,

Zo leuk, ik keek net op internet op deze site en toen ik je berichtje staan.
Mijn emailadres is: harryvoskuil@home.nl
Het emailadres is van mijn man en ik. Alle berichten die voor mij zijn worden
ook alleen door mij gelezen.
Ik hoor graag van je.
En beste mensen, wanneer je niet uit je droomt komt mail me gerust.
Met vriendelijke groeten Jacqueline Voskuil.

pauline
11 jaar geleden

Hallo,
Ik kom letterlijk juist uit mijn droom! Ik kan niet meer slapen, ik was aan het dromen maar ik weet niet echt over wat maar ik ben er zeker van dat het niet over spinnen ging en ineens zie ik naast mij op mijn deken, bijna op mijn gezicht, een huisspin. Zo één met klein lijfje en lange poten. Het leek zooo echt en nu denk ik dat hij hier ergens loopt!!! Ook ik werd rond kwart voor 6 wakker en ik slaap meestal tot twaalf uur dus ik denk dat het droom was maar toch was het precies echt! AUB zeg mij wat dit betekent! danku :)

Krisje
11 jaar geleden

Wow! Echt heel bizar! Ik ben een paar dagen geleden op precies dezelfde manier wakker geworden...mijn wekker ging af en half slapend wilde ik die afzetten, toen ik ineens een grote harige spin in mijn bed zag zitten. Ik was zelfs voorzichtig om die spin niet aan te raken en daarna rende ie zo naar de rand van mijn bed, waar ie spoorloos verdween. Nu controleer ik steeds mijn hele bed, voordat ik er in ga liggen. Ik begin langzaam te twijfelen of ik die spin wel echt gezien heb. Normaal ben ik er namelijk doodsbang voor, maar die ochtend was ik eerder verbaasd dan bang. Moet ik nog op zoek naar de spin? Of was t toch n droom? En als t n droom was, wat betekent t dan?

Yvonne
11 jaar geleden

Ik droomde vannacht dat ik koffie aan het drinken was. Ineens zag ik iets zwarts in mijn koffie en ineens kwam er een grote vogelspin uit mijn koffie gekropen.

Ik ben heel benieuwd naar de betekenis hiervan!

Ferdinand
11 jaar geleden

Duidelijk is dat de ik-persoon geïntimideerd word door een situatie dat zich letterlijk voortleeft in de koffie. Samen koffie drinken is veelal positief, omdat het vaak het beginpunt is van een relatie-vorm. Terwijl als je alleen koffie drinkt dit inhoud dat je weloverwogen besloten hebt een persoon in relationele sfeer te laten ontbreken. Het hebben van angst voor het maken van een beslissing tot een bepaalde breuk met iemand staat zeer waarschijnlijk centraal in deze droom, omdat de twee attributen spin en koffie zo sterk met elkaar zijn verbonden.


Althans, dit is mijn vermoeden. Nog een fijne dag.

Ferdinand

Hulya
11 jaar geleden

Hallo Jacqueline,
Normaal maak ik me niet zo druk over dromen alhoewel ze wel vaak uitkomen..
Heb vandaag ook gedroomd over een grote harige zwarte spin en het is voor het eerst denk ik.
Volgens mij kwam de spin uit een lege pak Marlboro en ik heb hem geprobeerd er weer in te stoppen als ik het me goed herrinner? zit een beetje te twijfelen :) Maa goed deze grote harige zwarte spin kwam mij achterna en deed de deur open,ik ren naar buiten waar mijn vriend staat en probeer hem de grootte van de spin met me handpalmen uit te leggen..
Op dat moment zie ik naast hem zijn nieuwe vriendin en volgens mij was dat erger dan een spin zien:) was wakker..
Heb je hier uitleg voor? ik ben zelf van turkse afkomst en heb eerst naar een turkse betekenis gekeken maar dat ging dus aleen maar over dat je nieuws krijgt of over geld nood.
Was dus niet echt gerustgesteld tot dat ik verder ging googlen en hier terechtkwam..
Hoop dat je me antwoord kunt geven want het zit me de hele dag al dwars:(
Groetjes

Regina c.warncke
11 jaar geleden

Beste Jaquelin,

ik werd vannacht wakker van het gebrul van mijn zoon, die vandaag jarig is, hij wordt 16.

Hij campt al langer met de zin van het leven en zou veel liever iets anders doen, als dat hij moet.

Hij zag overal spinnen in zijn bed en schrok zich wezeloos.
Zijn lichaam trillde en hij vroeg om bij hem te blijven.

Ik heb bij hem wel het gevoel, dat hij met iets zit, wat hij mij niet durft te vertellen, namelijk voor een tijd bij zijn vader wonen.
Wat ik eerlijk gezegt ook niet fijn vindt. Maar als het voor hem goed zou zijn, wordt het geen probleem voor mij.
Als klein kind had hij ook al deze dromen, hij is erg gevoelig.
Wat raadt je mij aan.

Heel hartelijke groet,
regina

Angela B
11 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Al jaren droom ik over grote zwarte spinnen, zo groot als mijn had.
Meestal krijg ik deze dromen als ik net ga slapen, dus nog niet in mijn diepe slaap.
Dan zie ik mijn slaapkamer gewoon normaal, het lijkt dan alleen licht in mijn kamer. Dan zie ik over mijn muur/bed een grote dikke zwarte spin lopen. Dan schrik ik ook meteen gillend wakker, laatst heb ik zelfs mijn vriend geslagen van de angst... elke keer lijkt het of de spin mij achterna komt. Pas wanneer het licht weer aan is en alles heb nagekeken word ik weer rustig.

Ik ben al heel mijn leven bang voor spinnen, in slaap of als ik gewoon wakker ben. Zolang ik weet heb ik dit al.

Wel valt het mij op dat die nachtmerries alleen komen als ik niet zo lekker in mijn vel zit (grieperig). Sinds ik op mezelf woon heb ik deze nachtmerries alleen wel beduidend vaker. Vaak als ik ze heb ook drie keer per nacht.
De laatste keer was mijn droom iets anders, toen liepen ze met zn tweeen en de poten gaven licht.. maar dat was maar 1 x.

Kan iemand mij misschien vertellen wat ik hier aan kan doen? Want ik wil niet nog vaker deze droom hebben, laat staan mijn vriend slaan omdat ik me wezeloos schrik...

Alvast bedankt

Groetjes Angela

9 jaar geleden

hallo Jacqueline

ooit heb ik een zeer enge droom over en vogelspin gehad de relatie met mijn moeder was slecht gelukkig zeiden ze kreeg ik de spin niet dood nu is de band heel goed

maar nu had ik drie dagen terug een nachtmerrie over een terantula die op mijn achterhoofd zat ik weet niet waarom dat woord meerdere keren is herhaald ik weet niet eens hoe een terantula uitziet maar wat ik ook deed ik kreeg hem er niet af tot overmaat van ramp begon hij ook nog te knagen aan mijn achterhoofd ik weet niet hoe het afliep wand ze hebben me wakker gemaakt omdat ik nogal aan het vechten was in mijn slaap

ik zou heel graag weten wat er deze de boodschap van is

gr.corrie

Lianne
8 jaar geleden

Hallo
Ik heb een nare droom gehad
We waren ergens voor een verkoping
Het ging verweg onweren waar ik erg bang voor ben.
Toen ik de deuren dicht wou doen. Kwamen erg redelijk grote spinnen met 8 poten die hondjes werden. En het was een hele rare lucht buiten mn moeddr kwam met een gek karretje en wou nog naar de slager maar ik wilde ivm onweer naar huis en was niet op mijn gemak.

Grt Lianne

8 jaar geleden

In de verkoop zoek je iets om je ego te strelen. Onweer is niet gunstig. De droom over onweer vertelt je over de reflectie van innerlijke woede, agressie, angst en emoties die je uit op een krachtige en hardnekkige manier, maar ook over de negatieve karaktereigenschappen die je los laat. De spin staat symbool voor de kracht van het vrouwelijke. Deze droom kan zijn dat de spin een verwijzing is naar een machtige kracht, die je behoedt tegen zelfdestructieve gedachtes. Acht vertegenwoordigt de kracht van autoriteit, succes, karma, materiële welvaart, herstellen en rijkdom. Wanneer dit getal in je droom voorkomt moet je vertrouwen op je instinct en intuïtie. De hondjes staan voor speelsheid. Het innerlijke kind in jezelf. De moeder representeert het verzorgende aspect van je persoonlijkheid. Moeders bieden veiligheid, comfort, leven, begeleiding en bescherming. Maar er hangt een vreemde lucht. Het lijkt of deze bescherming niet compleet is. Het karretje kun je vullen met wat je bijvoorbeeld gekocht hebt. Let op dat je niet te veel impulse inkopen doet. De slager staat voor rauwe emoties.
Ben benieuwd of je er wat mee kunt.