Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vliegtuigramp

Simone
22 november 2007

Ik heb al 3 keer gedroomd dat er een vliegtuig kwam overvliegen die net was opgestegen. Hij ging hoger en hoger maar eigenlijk te hoog waardoor hij verticaal in de lucht kwam te staan. Daarna tolt hij om zijn as en stort neer op het land of in de zee.
Nu gaan mijn ouders, broer en schoonzus in februari een verre reis maken. Zou het kunnen dat ik onbewust bang ben dat ze neerstorten? Of kan het een waarschuwende droom zijn, dus moet ik het serieus nemen of niet?
Het is echt heel eng.

22 november 2007

Een droom in het algemeen over een vliegtuig geeft aan dat je obstakels zult overwinnen en een hogere status, of belang zult krijgen, maar wat het betekend in combinatie met dat hij neerstort weet ik niet...

sorry dat ik je er niet verder mee kan helpen

Simone
22 november 2007

ik ga ook regelmatig naar Eelde, daar woon ik vlakbij en dan kijken naar grote vliegtuigen die aankomen. Maar als ze opstijgen voel ik ook altijd een angst, een knoop in mijn maag. dan denk ik: straks ontploft ie of stort ie nu neer. misschien komt het ook omdat ze zo groot zijn en ik zo klein?

lynn
22 november 2007

He, ik heb dat ook dat gevoel wanneer ik opstijg maar ik heb eigenlijk een ander vraagje.
Ik ben nieuw hier hoe maak ik zo'n blog van dromen
ik heb namelijk een droom waar leerkrachten me vasthouden heel bizar ik weet het maar wat zou het kunnen betekenen?

Simon
22 november 2007

ik bedoel eigenlijk als ik op de grond sta en die vliegtuigen stijgen op. In Eelde sta je er nl erg dichtbij, dus als zo'n vliegtuig over me heen komt, voel ik me zo nietig

23 november 2007

Hey Lynn

Als je zelf een bericht wil plaatsten moet je op "plaats bericht" klikken. Dit staat boven alle onderwerpen die in het forum geplaatst zijn. Vertel je droom en wie weet kan iemand je vertellen wat het betekend. Vertel alles wat je je nog kan herinneren van die droom, ook als je denkt dat een detail niet belangrijk is... Details zijn ook heel belangrijk..

groetjes

jos bestenbreur
18 maart 2009

IK DROOM HEEL VAAK OVER NEERSTORTTENDE VLIEGTUIGEN,MAAR IK ZIT ER NOOIT IN HEEL VREEMD.WIE KAN MIJ ER IETS OVER VERTELLEN.BEDANKT JOS.

18 maart 2009

Hoi Simone Jos

Het is van belang of we neerstorten met b.v. een vliegtuig, of dat we neerstorten terwijl we zelf als een vogel vliegen. In ieder geval wijst neerstorten altijd op verliezen in ons waakbestaan. Vliegen we zelf als een vogel in de lucht en storten we neer, dan hadden we in het waakbestaan beter met beiden voeten op de grond kunnen blijven staan. Waarschijnlijk is het onze hoogmoed geweest dat ons in de droom ten val heeft gebracht. Hoe hoger we vliegen hoe dieper de val zal zijn. Wie in de droom van enorme grote hoogte op aarde neerstort heeft zich in het waakbestaan wel heel erg ver van de realiteit verwijderd. Wie in de droom neerstort maar tegen alle verwachtingen in met beide voeten op aarde land, zal ondank zijn hoogmoed of zijn zweverigheid toch weer zonder schade met beide voeten op de grond komen te staan. Iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Storten anderen in de droom neer dan kan dit een aanwijzing zijn voor de soort verliezen die we zullen ondervinden.

Het neerstorten in de droom met b.v. een vliegtuig, kan ook worden opgeroepen door ervaringen. Toch is ook dan zijn betekenis niet geheel onbelangrijk.

Dat is het hele verhaal wat ik vinden kan over vliegtuigen, ik denk dat het over je zelf gaat, kijk maar

Groeten H@ns.1 keer bewerkt. De laatste keer was 18 maart 2009 door Hans.

Eelco
1 maart 2012

Vanochtend 1 maart 2012 had ik een erg levendige droom waarin ik letterlijk zag dat er een jumbo jet van KLM boven mijn letterlijk uit elkaar spatte en de brokstukken niet ver van mij vandaan op de grond terecht kwamen.
Ik heb er nu ook continue een voorgevoel over en hoop maar dat dit niet gaat gebeuren.
In deze droom ben ik ook direkt naar de plek gegaan waar de brokstukken lagen en ben hulp gaan verlenen.
Hier zag ik dus ook dat er enkele overlevenden waren waaronder een baby en wat andere jonge kinderen.
Het staan nu op mijn netvlies gebrand alsof het letterlijk voor mijn ogen afspeelde.

Kan iemand mij vertellen wat dit alles inhoud?