Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom eigen sterfbed

nana
13 jaar geleden

Hallo,

Paar nachten geleden heb ik gedroomd dat ik op een bank lag met mijn moeder aan mijn voetzijde. Ik was ongeneselijk ziek, dus eigenlijk lag ik op mijn sterfbed. Ik heb toen een soort van afscheid genomen. Verteld waar ik allemaal spijt van had, en dat het me spijt dat het zo moest gaan, maar dat het nou eenmaal zo is. In een zekere zin had ik er vrede mee. Vervolgens was mijn moeder de aangewezen persoon om mij de injectie te geven zodat ik heen kon gaan, een soort van euthenasie. Voordat het zover was werd ik wakker.

Kan iemand mij vertellen wat deze droom betekent?

Groeten Natje

13 jaar geleden

Hoi Natje.

De moeder is een archetypisch symbool. Volgens Carl G. Jung het verborgene, de afgrond, het duistere, het geheime, de onderwereld, het levend makende, de verleiding, het onontkoombare en het giftige. Verder staat zij voor geborgenheid, het zachtaardige, het beschermende, het autoritaire en de plaats waar de wedergeboorte plaatsvindt.

Het sterven dat we in de droom doen is maar zelden het symbool voor het echte sterven. Het sterven dat we in de droom doen heeft te maken met het afsluiten van iets en het beginnen van iets nieuws.

Je zegt het zelf al in je droom, dat je alles verteld wat je niet goed gedaan hebt en dar een streep onder gaat zetten, en ook de probemen die je met je moeder had.

De bank is, evenals ons bed, het centrum van onze energie, waaruit wij kracht putten om dingen te kunnen bolwerken. Als we in de droom op een bank even wat zitten uit te rusten dan doen we in het waakbestaan nieuwe energie op. Het kan ook betekenen dat we wachten op mensen die ons begrijpen.

De inenting of een injectie in de droom is het symbool van voorzorg. Zijn we in de droom bang voor een inenting of verzetten we ons er tegen, dan verzetten we ons in het waakbestaan tegen iets dat in wezen nuttig voor ons zou zijn.

Deze droom kan je zien als een waarschuwing voor je zelf, ik denk dat je meer ernst van het leven moet maken.omdat de spuit net nog niet gebruikt is en geen vrede moet hebben zoals je nu leefd.

Dat zou je droomkunnen betekenen.

Groeten H@ns.

Bron DROMEN ENCYCLOPEDIE .