Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aparte droom

Ineke
16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een nogal rare droom gehad. Toen ik wakker werd was ik er zeker van dat het iets betekende. wie kan mij helpen het te verklaren?
Ik droomde dat ik aan het gokken was op de kermis (ik was een jaar of 10 in de droom) de gokkasten bleven van me weg draaien en zo snel dat ik er net niet bij kon. Toch had ik een redelijk bedrag bij elkaar. Waar je de munten in kon wisselen stond een soort zigeuner( ze deed me heel erg denken aan een vertrouwenspersoon van de middelbare school waar ik vroeger vaak ben geweest) de zigeuner zij mij dat ik echte gouden oorbellen uit mocht zoeken naast haar loket stond een wand met sieraden. Ik heb daar een hele tijd voor gestaan en heb verschillende sieraden bekeken en bewonderd. Deze kan ik me heel duidelijk herinneren. Een zilveren armband gemaakt van muzieknoten, een gouden krokodil met robijnen als ogen. Zwarte ronde oorhangers met daarin een pentagram en een heel gedetailleerde ridder zonder gezicht. Bij een aantal van de sieraden wist ik Italiaanse namen te noemen die ik daarvoor nooit heb gehoord. Ik koos uiteindelijk voor een blauwfluwelen mapje met daarin saffieren oorhangers en een gouden collier met daaraan een kleine saffieren hanger. Op de saffieren stond heel fijn schrijfsel het was niet leesbaar en leken net breuklijntjes in de steen maar het waren leestekens. In het mapje zaten nog veel meer armbanden voornamelijk goud met lieveheersbeestjes en brede eierschaaldunne gouden pailletten. Ik bracht het mapje naar de zigeunervrouw en zij wist al dat ik dit zou kiezen. Ze zij dat het blauw ergens symbool voor stond en liet mij mijn vorige huis zien waar de plafonds in de kinderkamers blauw waren geschilderd (terwijl dat volgens mij nooit zo is geweest).
De droom ging in dat huis verder ik sleepte een wasmand van de trap af samen met een andere vrouw die ik niet duidelijk heb gezien alleen haar benen waren zichtbaar. Er viel een bal van de trap en ik zag hem 2 verdiepingen naar beneden vallen heel langzaam stuiterend. Ik keek uit het raam en zie dat mijn zoon (die ik niet heb) in de zee ligt. Ik ga naar hem toe en help hem te redden van de verdrinkingsdood. Op het strandje zegt hij tegen zijn vader dat mamma hem gered heeft zijn vader zegt dat, dat niet kan mamma is immers al jaren weg. Ik herinner me dat ik dan tegen mijn zoon zeg Brannon je hebt een grote innerlijke kracht in je wees er niet bang voor gebruik het wijs. Ik roep wanhopig naar mijn man en het is alsof hij moeite moet doen me te zien en het niet kan geloven. Hij loopt aarzelend naar me toe en ik voel liefde, zekerheid en veiligheid uitstralen. Hier houd de droom op.

Ik ben nog maar 20 en heb ook nog geen man of kinderen maar het voelde in de droom alsof ik ze al jaren kende het voelde zo vertrouwd net alsof ik altijd een stuk van mezelf ben kwijt geweest en dat weer terugvond