'dier' onder huid (arm)

Rosa
10 jaar geleden

Ik droomde dat er een lang soort insect-achtig dier onder mijn huid in mijn arm zat. En dat deze probeerde steeds meer een weg te banen onder die huid, in mijn arm. Het dier werd ook steeds langer, laat maar zeggen dat het eindpunt (vlak na mijn elleboog, richting pols) van het beestje op dezelfde plek bleef en het beginpunt zich steeds meer verplaatste. Het deed in die droom erg pijn, en dat gevoel leek net echt. Ik wilde het beest weg hebben en dacht steeds aan hoe het weg gesneden kon worden. Mijn moeder stond naast me in die droom me te steunen, en er was een oom (volgens mij) van mij die een dokter was (terwijl ik geen ooms als dokter heb) die zei dat hij het wel weg kon halen maar dat ik maar even moest afwachten. Ik raakte steeds meer in paniek en het deed steeds meer pijn, dacht steeds meer aan hoe simpel het weggehaald kon worden en dat het moest gebeuren. Op een gegeven moment kwam de kop van het beestje omhoog uit mijn pols, dat deed het meest pijn. Mijn moeder trok die kop eraf, ik belde die oom en die zei dat ze dat goed gedaan had en dat het ding nu echt weg moest. En toen werd ik wakker, met 'pijn' (in ieder geval een drukplek) op mijn arm precies op de plek waar dat beest had gezeten. In de hele droom zag ik alleen mijn arm en dat beest, de rest was zwart, kon alleen uit mijn gedachten opmaken wie erbij waren.

Ik vind het een erg rare droom en normaal onthoud ik dromen niet, in ieder geval niet zo in detail, nu zie ik die arm en dat ding nog duidelijk voor me. Het is een lang verhaal, sorry daarvoor. (Het is trouwens afgelopen nacht gebeurd en niet zonet (gezien het feit dat het na twaalfen is als ik dit bericht plaats ;)..)

10 jaar geleden

Hallo Rosa

Waarschijnlijk heeft je droom gewoon de pijn van die drukplek verwerkt.
Net zoiets dat je droom, het geluid van een wekker verwerkt.

Maar over het algemeen kan een droom over een worm in je lichaam symboliseren dat er iets aan je vreet en staat je arm, voor je vermogen om te
kunnen handelen.

Misschien heb je er wat aan
Groetjes Wolkje

tj
10 jaar geleden

heb je toevallig opn je arm geslapen? meestal krijg ik dan ook dromen over pijn..

Thaisa
2 jaar geleden

Beste,

Deze nacht heb ik een vreemde droom gehad. Ik droomde dat ik op een soort van kamp was met mensen van mijn leeftijd die ik niet kende. Er zat de hele tijd een "muggenbeet" op mijn arm die maar niet leek te verdwijnen. Hij werd enkel groter. Na een tijd was het duidelijk dat dit veel te groot was om een muggenbeet te zijn en kwamen we op het idee dat er een insect onder mijn huid zat. Ik was er heel bang van en vond het een narige gedachte. Op dat moment barstte de beet open en bleek het een vlinder te zijn. Ik durfde er niet naar om te kijken omdat ik het zo vies vond maar wist wel hoe het beest eruit zag. Ik wou achterhalen wat voor beest het was en was er nieuwschierig naar nu het weg was. Uiteindelijk bleek het een vlinder te zijn. De vlinder had simpele kleuren; groen en geel. Naarmate de droom verder ging heb ik nog een paar "vlinders" erop kunnen betrappen opnieuw eitjes te leggen maar was telkens op tijd om ze weg te vegen.

Zouden jullie misschien een verklaring kunnen hebben voor deze droom?

2 jaar geleden
Beheerder

De vlinder is meestal een heel positief beeld.
Vaak een vorm van verliefdheid.
Maar het is ook een universeel symbool van die ziel.
De vlinder is een beeld van de ziel opgesloten in de duistere materie.
Hier lijkt het om een bevruchting en bevrijding te gaan.
Als de vlinder uit haar cocon ontsnapt kan ze haar vleugels uitslaan als Psyche.
Het lijkt mij dan ook wezenlijk verkeerd die vlinders dood te slaan.

Soms brengt het kwade juist het goede voort.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Renee
2 jaar geleden

Hoi,

Heel bizar maar ik heb tot in detail dezelfde droom gehad als jij. Ook bij mij was het een insect achting zwarte slang worm.. In mijn arm, pijnlijk en mijn moeder steunde me en haalde uiteindelijk het beest eruit! Heel apart. Ook denk ik dat het meer betekend dan alleen het verwerken van pijn ik ben namelijk 7 weken geleden bevallen van een heel lief meisje, maar heb natuurlijk ook veel zorgen over haar en mijn moeder steunt me enorm. Misschien heeft het ook daar mee te maken?

2 jaar geleden
Beheerder

Een zwarte slang is meestal ongunstig.
Aangezien de slang tot het onbewuste hoort komt er iets uit je dat angst aanjaagt.
Soms in de vorm van een depressie (postnataal).
Het kwaad is ook een transformatie-element.
Zet dus een ontwikkeling in gang. Vooral bewustwording.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

ep
9 maanden geleden

Ik droomde dat er zat een bultje onder mijn rechter voet zat en die deed best wel pijn. Toen ik erop drukte kwam er een balletje met super veel mini lieveheersbeestjes uit die zwart van kleur waren met witte stipjes. Toen de pijn nog steeds daar was kwam er een Hommel uit en later ook nog een baby bij.
Heel erg raar en naar!

9 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De rechter kant is de bewuste kant. De voet staat voor balans. Er is iets wat uit balans is geraakt bij jou en dat zorgt voor pijnlijke gevoelens (geestelijk). Het lieveheersbeestje is een irritatie. Zwart staat voor kwaad en wit voor het goede. Het zijn de Yin Yang kleuren. Deze kleuren geven balans aan. Er zit duidelijk iets in de weg. Onderliggende irritaties zijn aanwezig. Het heeft zich zelfs al vermenigvuldigd.

ID
7 maanden geleden

Mijn droom ging over een klein wormpje uit mijn buik (nabij navel) gevolgd door een heleboel grotere glimmende kevers. Deze kon ik er zelf uitdrukken en ze sprongen er letterlijk uit. Dit proces herhaalde zich veelvuldig en op mijn vraag of het er niet uitgehaald kon worden, werd gezegd dat het vanzelf over zou gaan, echter op allerlei momenten in die droom (ik was onderweg met vrienden) kwam de druk weer op mijn buik en moest ik de kevers er weer uit persen. Ik ervoer geen pijn oid.

7 maanden geleden

Insecten in je buik zijn kleine irritaties. De navel heeft verbinding met de zonnevlecht chakra. Deze reguleert blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf. Dit is ook de plek voor angst en woede. Hier zit je drive. Wanneer deze geblokkeerd is dan kun je last krijgen van vermoeidheid en geprikkeld zijn of negatief zelfbeeld krijgen.

Adrianadr
7 maanden geleden

Beste,

Hopelijk kan iemand mij helpen met mijn droom:
Ik droomde dat ik een bewegende iets onder mijn huid had wat steeds bewoog. Het was vooral op mijn borstkas gedeelte. Het was een langwerpig iets van 2 cm ong. Blauwpaars van kleur. Ik had ook uitslag tussen mijn borsten. Het beestje werd groter en veranderde in een kleine inktvis blauw van kleur. Iemand (herinner me niet meer wie, denk familie man) zei dat wanneer ik op mijn rug zou krabben het zou weggaan.

7 maanden geleden

Er is een irritatie onderhuids. De borstkas heeft verbinding met de hartchakra. Een disbalans kan zorgen voor hoge bloeddruk en op gevoelsgebied kunnen angsten naar boven komen, onzekerheid, nervositeit (krabben rug) en het gevoel ligt niet dicht bij je. Het beestje is een parasiet, die zich voedt zich in je droom met jouw energie. Een inktvis staat symbool voor houvast. Zijn tentakels houden je in de greep. De inkt staat voor verblinden. Door minder stress, kun je dichter bij jezelf komen.

liek
6 maanden geleden

Ik droomde dat er een buitje op mijn hoofd zat (op mijn slaap) het deed geen pijn maar toen ik er op drukte kwam er een puntje uit. ik trok hieraan en trok een soort zwart slangetje met blauwe stippen er uit. Later leek het meer een blauw zwarte salamander.

Toeske
4 maanden geleden

Ik droomde zojuist dat ik ergens in een huis was en dat er allemaal wespen en grote steekvliegen uit de bovenkant van mn had kropen en weg vlogen er zat wit spul in mn hand en ze bleven maar eruit komen???? ze vlogen door de kamer en ze wilde me steken, mn kinderen waren er ook bij. K heb ze beschermd en ben met ze weg gekomen zonder dat er iemand geprikt werd???? kan nu niet meer in slaap vallen????

Rach24
2 maanden geleden

Beste,
Ik droomde dat er iets onder de huid van mijn heup (rechterkant) lichtjes aan het knagen was. Het deed niet pijn en er was geen wond of iets dergelijks, mijn huid was gaaf en leek normaal. Op een gegeven moment lag ik op de vloer en zag ik een witte rups uit de plek komen. Er ontstond een wond met een korst waarvan een gedeelte nog open en groenig uitzag.
Wat zou dit kunnen betekenen?

2 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Er is onderhuids een irritatie, die je niet wilt of kunt uiten. De wond is een pijnlijke plek overgehouden van een nare situatie of trauma. Hij kan gaan genezen, maar omdat groen is en viezig is, heelt het slecht. De rups is als een fallussymbool en staat voor vruchtbaarheid.

Laat me weten of je het kan plaatsen. Ook als het niet rijmt. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
    ** **  ** **   ** **  ** ******** 
    ** **  **  ** ** ** **  **  **    
    ** ** **  ** ** ** ** **  **    
    ** *****   ** ** ** *****   ******  
 **  ** ** **  ** ** ** ** **  **    
 **  ** **  **  ** ** ** **  **  **    
 ******  **  **  *** ***  **  ** **    

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht