Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

'dier' onder huid (arm)

Rosa
10 juni 2009

Ik droomde dat er een lang soort insect-achtig dier onder mijn huid in mijn arm zat. En dat deze probeerde steeds meer een weg te banen onder die huid, in mijn arm. Het dier werd ook steeds langer, laat maar zeggen dat het eindpunt (vlak na mijn elleboog, richting pols) van het beestje op dezelfde plek bleef en het beginpunt zich steeds meer verplaatste. Het deed in die droom erg pijn, en dat gevoel leek net echt. Ik wilde het beest weg hebben en dacht steeds aan hoe het weg gesneden kon worden. Mijn moeder stond naast me in die droom me te steunen, en er was een oom (volgens mij) van mij die een dokter was (terwijl ik geen ooms als dokter heb) die zei dat hij het wel weg kon halen maar dat ik maar even moest afwachten. Ik raakte steeds meer in paniek en het deed steeds meer pijn, dacht steeds meer aan hoe simpel het weggehaald kon worden en dat het moest gebeuren. Op een gegeven moment kwam de kop van het beestje omhoog uit mijn pols, dat deed het meest pijn. Mijn moeder trok die kop eraf, ik belde die oom en die zei dat ze dat goed gedaan had en dat het ding nu echt weg moest. En toen werd ik wakker, met 'pijn' (in ieder geval een drukplek) op mijn arm precies op de plek waar dat beest had gezeten. In de hele droom zag ik alleen mijn arm en dat beest, de rest was zwart, kon alleen uit mijn gedachten opmaken wie erbij waren.

Ik vind het een erg rare droom en normaal onthoud ik dromen niet, in ieder geval niet zo in detail, nu zie ik die arm en dat ding nog duidelijk voor me. Het is een lang verhaal, sorry daarvoor. (Het is trouwens afgelopen nacht gebeurd en niet zonet (gezien het feit dat het na twaalfen is als ik dit bericht plaats ;)..)

15 juni 2009

Hallo Rosa

Waarschijnlijk heeft je droom gewoon de pijn van die drukplek verwerkt.
Net zoiets dat je droom, het geluid van een wekker verwerkt.

Maar over het algemeen kan een droom over een worm in je lichaam symboliseren dat er iets aan je vreet en staat je arm, voor je vermogen om te
kunnen handelen.

Misschien heb je er wat aan
Groetjes Wolkje

tj
16 juni 2009

heb je toevallig opn je arm geslapen? meestal krijg ik dan ook dromen over pijn..

Thaisa
15 december 2016

Beste,

Deze nacht heb ik een vreemde droom gehad. Ik droomde dat ik op een soort van kamp was met mensen van mijn leeftijd die ik niet kende. Er zat de hele tijd een "muggenbeet" op mijn arm die maar niet leek te verdwijnen. Hij werd enkel groter. Na een tijd was het duidelijk dat dit veel te groot was om een muggenbeet te zijn en kwamen we op het idee dat er een insect onder mijn huid zat. Ik was er heel bang van en vond het een narige gedachte. Op dat moment barstte de beet open en bleek het een vlinder te zijn. Ik durfde er niet naar om te kijken omdat ik het zo vies vond maar wist wel hoe het beest eruit zag. Ik wou achterhalen wat voor beest het was en was er nieuwschierig naar nu het weg was. Uiteindelijk bleek het een vlinder te zijn. De vlinder had simpele kleuren; groen en geel. Naarmate de droom verder ging heb ik nog een paar "vlinders" erop kunnen betrappen opnieuw eitjes te leggen maar was telkens op tijd om ze weg te vegen.

Zouden jullie misschien een verklaring kunnen hebben voor deze droom?

15 december 2016
Beheerder

De vlinder is meestal een heel positief beeld.
Vaak een vorm van verliefdheid.
Maar het is ook een universeel symbool van die ziel.
De vlinder is een beeld van de ziel opgesloten in de duistere materie.
Hier lijkt het om een bevruchting en bevrijding te gaan.
Als de vlinder uit haar cocon ontsnapt kan ze haar vleugels uitslaan als Psyche.
Het lijkt mij dan ook wezenlijk verkeerd die vlinders dood te slaan.

Soms brengt het kwade juist het goede voort.

Renee
11 januari 2017

Hoi,

Heel bizar maar ik heb tot in detail dezelfde droom gehad als jij. Ook bij mij was het een insect achting zwarte slang worm.. In mijn arm, pijnlijk en mijn moeder steunde me en haalde uiteindelijk het beest eruit! Heel apart. Ook denk ik dat het meer betekend dan alleen het verwerken van pijn ik ben namelijk 7 weken geleden bevallen van een heel lief meisje, maar heb natuurlijk ook veel zorgen over haar en mijn moeder steunt me enorm. Misschien heeft het ook daar mee te maken?

11 januari 2017
Beheerder

Een zwarte slang is meestal ongunstig.
Aangezien de slang tot het onbewuste hoort komt er iets uit je dat angst aanjaagt.
Soms in de vorm van een depressie (postnataal).
Het kwaad is ook een transformatie-element.
Zet dus een ontwikkeling in gang. Vooral bewustwording.

ep
21 november 2018

Ik droomde dat er zat een bultje onder mijn rechter voet zat en die deed best wel pijn. Toen ik erop drukte kwam er een balletje met super veel mini lieveheersbeestjes uit die zwart van kleur waren met witte stipjes. Toen de pijn nog steeds daar was kwam er een Hommel uit en later ook nog een baby bij.
Heel erg raar en naar!

21 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De rechter kant is de bewuste kant. De voet staat voor balans. Er is iets wat uit balans is geraakt bij jou en dat zorgt voor pijnlijke gevoelens (geestelijk). Het lieveheersbeestje is een irritatie. Zwart staat voor kwaad en wit voor het goede. Het zijn de Yin Yang kleuren. Deze kleuren geven balans aan. Er zit duidelijk iets in de weg. Onderliggende irritaties zijn aanwezig. Het heeft zich zelfs al vermenigvuldigd.