Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

eten

Jolanda
11 jaar geleden

Hallo,

Ik heb al jaren een droom die steeds terugkomt.

Het speelt zich steeds in een andere context af, maar in deze dromen heb ik altijd moeite met het kauwen of afslikken van voedsel. In de droom wil ik vaak antwoord geven op iets of iets belangrijks zeggen, maar omdat ik voedsel in mijn mond heb kan ik dat niet. Dan kauw ik alsof mijn leven ervan af hangt, of probeer het voedsel in een servet uit te spugen, maar dat lukt niet.
In de droom krijg ik dan een verstikkend gevoel of een gevoel van onmacht.

Wat betekend dit precies?
Ik heb namelijk geen problemen met voedsel of het eten ervan.

11 jaar geleden

Hoi Jolanda.

Voor de uitleg is het van belang te onthouden waarop we in de droom aan het kauwen zijn. Het kauwen met het gebit kan vergeleken worden met het malen van een molen. Wie in de droom ergens op kauwt zal in het waakbestaan veel geduld moeten hebben bij het oplossen van bepaalde problemen. Toch krijgen we door het kauwen ook voedsel binnen en dus ook de energie om problemen uiteindelijk aan te kunnen pakken. Pas als we iets niet gekauwd krijgen of weer uitspugen zal het ons aan energie ontbreken en kunnen we actuele problemen niet zelf oplossen.

Dit is een droom die over je zelf gaat, ik denk dat als je in een gesprek zit rustig af moet wachten tot je mond werkelijk leeg is en voldoende energie hebt om mee te doen, maar het heeft ook met je eigen precentatie te maken, laat zien dat je er bent, dat komt het laten horen vanzelf wel..

Groeten H@ns.