Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dood

Sylvana
15 jaar geleden

Hey, myn moeder is een maand geleden gestorven en vandaag droomde ik voor het eerst over haar.
Het was een heel rare droom, ik hoop dat iemand me kan zeggen wat dit betekend.

In mijn droom was ik er met mijn dochtertje, zoontje en myn moeder.
Ik kreeg een telefoon van myn broer en hy zei 'het is byna zover, maak jullie vast'.
Nu weet ik niet juist als het bedden waren of zetels waaraan we ons vast maken,
Ik was vast in een kamer met myn dochtertje en zoontje. En myn moeder in de kamer ernaast.
Opeens myn dochtertje maakt zich los en ik begin te schreeuwen maak u terug vast en
opeens horen we een harde knal en de venster springt kapot, wanneer dat gebeurt begint
myn moeder me heel hard te roepen, ik ren naar myn moeder, en ze zegt 'bedek me' dus dat doe ik
daarna ik wil terug rennen naar de kamer van myn dochtertje en zoontje omdat ik wil kyke als myn dochtertje zich vast heeft gemaakt
maar wanneer ik halverwege ben stop ik, ik weet niet als ik by myn moeder moet blyven of als ik naar myn kinderen moet gaan
daarna ben ik wakker geworde
ik hoop dat iemand me kan zeggen wat dit betekent

15 jaar geleden

Hoi Silvana.


De telefoon staat voor verbindingen, contacten en nieuws. In de droom gebeld worden kan te maken hebben met een toezegging, maar ook een afzegging. Ook kan het zijn dat we nieuws krijgen.

De slaapkamer is de plek van liefde maar ook van liefdesverdriet. Verder duidt de slaapkamer soms op de nodige rust die we moeten nemen, maar soms ook op ziekten.

Horen we in de droom iemand gillen dan is dit meestal een waarschuwing. Is het onze naam die wordt geroepen, dan staat ons in het waakbestaan iets naars te wachten waar we voor moeten oppassen. Soms is het de hulproep van iemand anders waar iets naars mee gaat gebeuren. Het is belangrijk er op te letten of het een angstige gil is of een gewoon harde roep.

Het raam houdt verband met het open of gesloten zijn. Is het raam van ons huis in de droom geopend dan zijn we in het waakbestaan open naar de buitenwereld, is het raam dicht dan zijn we gesloten.

Een enkele keer is het een waarschuwing dat ons gedrag tegenover onze dochter enigszins nalatig is geweest, dat geld ook voor een zoon.

Kinderen kunnen ook het symbool zijn voor groei, maar ook dit kan positief en negatief worden uitgelegd. Het is niet te zeggen hoe het kind zich zal ontwikkelen. Toch staan kinderen ook symbool voor nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen die ons totaal kunnen veranderen. Ouders die over kinderen dromen worden mogelijk attent gemaakt op de problemen van hun eigen kinderen.

Een vreende droom misschien kan je er wat mee.

Groeten H@ns.