Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

slangen

Daisy
10 jaar geleden

Ik droomde over een kleine zwarte slang die voor mijn slaapkamer deur lag en zich krulde, leek redelijk op de nummer acht.
In de droom was ik bang en stond op me bed, op eea manier was ik weer in een andere scenario in mijn droom en de slang kwam er niet meer in voor.

Groetjes,
Daisy

Salamat
10 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik heb ook gedroomd over slangen en wou graag een antwoordt voor mijn droom wat het zal betekenen.
Ik heb in mijn droom gezien dat ik op het erf bent thuis en zie uit een muur een heel dikke lange zwarte slang kruipen. Opvallend was dat de slag een witte halsband had en hij glom net een lakschoen. nadta ik omkeek zag ik heel veel bruin gele korte slangen met grote brede koppen en hier was het raar want deze korte slangen waren op hun rug aan het kruipen, maar kwamen niet voort ze bleven kwispelen met hun staart en belven op een plek, maar er waren heel veel.
Ik zag een tante in de droom die mij oppaste voor de slangen en toen kwam een neef van mij met een emmer en zei dat hij niet gaat wachten, maar de slangen gaat opruimen.

Ook merkte ik op dat de zwarte slang er maar 1 was en die keek op een bepaalde manier naar mij, bewonderde mij zo een beetje.
Ik heb vaker over slangen gedroomd, maar dit was echt een rare droom met zoveel verschillende slangen in vorm en kleur.
Ik wil graag reacties op deze droom om te weten wat het zou kunnen betekenen.

Groetjes Sara.

farm
10 jaar geleden

Beste hans ,

ik droom niet zo vaak maar de droom van gisternacht bleef door mijn hoofd spoken en wil daardoor graag een serieuse antwoordt.

weet niet zoveel meer,want mijn wekker ging waardoor ik de droom niet kon afmaken en daardoor een beetje kwijt is geraakt,wat ik allemaal die middag droomde.
had een lange reis die dag van london naar nederland met de vliegtuig en dan de trein van 10:30 s'morgens toe een uur of 7 was ik thuis met mijn kinderen.

heb gedroomd over een dikke witte slang met wat zwarte figuren en was heel maar heeel lang.
toen ik die slang zag bewegen toen wist ik gezien die zwarte figuren dat het heel giftig was,en begon gelijk tegen mijn dochter van 2 jaar te schreeuwen die op dat moment op de grond zat te spelen maar voordat ik het weet heeft de slang haar gebeten,waar ik de slang een schop gaf en hij snel onder een bankstel ging, ik pakte mijn kind en zag duidelijk 2 van die slang tanden erin, mijn overleden moeder zat achter de compuiter en zegde niet veel en ik was als een gek heen en weer aan het rennen zoeken naar een telefoon om de dokter te bellen,maar mijn kind bleef spelen blijkbaar had zij niet zo pijn en ging verder op de grond spelen. waardoor de slang weer vanuit de bankstel komt en probeerd haar naar hem toe te slepen of om nog een keer te bijten,ik begon weer tegen haar te schreeuwen om ver van die bank te gaan waarna ik zelf naar haar toe rende en hebt wegehaald,en weer deed mijn overleden moeder niks,en we waren daar met ons vier of vijf en mijn dochtertje is een tweeling en de jongere was gebeten.
hoop dat ik voldoende heb verteld want maak me namelijk zorgen over dit droom als iemand mijn kan helpen te puzzelen graag.

P.S waar ik vakantie ging vieren in london was in een donkere omgeving in de boerderij,met meerdere familie leden, in een hele grote huis,vol met rare schilderijen en pronk stukken,allemaal met slangen duistere schildereijn,en heb in al die 5 dagen niet gedroomd eenmaal thuis.

mvg,
farm

Thara
10 jaar geleden

Hallo Hans,

2 dagen geleden heb ik gedroomd dat ik op vakantie zou gaan met mijn gezin, naar een land ver weg (een zonnig land, dat weet ik nog). Ik was de koffers aan het inpakken, maar de rest van mijn gezin was nergens te bekennen. Ineens zie ik een rode dunne slang en al ben ik ervan geschrokken (en ziet de slang eruit alsof hij erg agressief is), toch raap ik hem op net achter zijn kopje. Hij sist niet naar me, maar kijkt me wel aan met zijn bekje open, waar 2 kleine giftandjes te zien zijn. Ik weet niet goed wat ik met de slang aanmoet, vervolgens komt mijn moeder binnen (maar blijft in de gang staan) met een hond die we allang niet meer hebben, de hond rent op de slang af om ermee te spelen maar ik wil dat niet en loop naar de keuken. De slang is erg sterk en op een gegeven moment wurmt hij zich los en verdwijnt door een afvoerputje in de keuken. Ik raak in paniek, want waar gaat de slang heen; moet ik mensen waarschuwen? Ik ren naar buiten de straat op en daar zie ik dat de slang zijn kop omhoog steekt uit een putdeksel. Ik pak hem weer op dezelfde manier vast als daarvoor en de slang begint zich weer los te wurmen. Hij is echt ontzettend sterk, maar ik kan hem in bedwang houden. Dan zie ik een overbuurman (die ik niet herkende) naar buiten kijken en ik wenk hem naar buiten, hij komt eraan gerend en ik roep naar hem dat hij de dierenambulance moet bellen. Dat doet hij. Meer kan ik me niet herinneren.

Ik dacht er verder eigenlijk niet zo over na, gewoon weer een vage droom. Maar afgelopen nacht droomde ik dat ik met mijn vriend in de keuken stond, ik was een mandarijntje aan het pellen en ineens gooit mijn vriend iets naar me toe, ik weet niet meer wat het was. Vervolgens gooi ik de mandarijnschillen naar hem, en dan gaat het van kwaad naar erger. Ik voel me heel bedreigd door hem maar blijf hem evengoed aanvallen, telkens doen we om de beurt iets bij elkaar. Hoewel hij mij veel pijn doet met elke aanval, lijken mijn aanvallen bar weinig te doen bij hem (ik kan me herinneren dat ik zijn vinger omboog met alle kracht die ik had, maar dat zijn vinger niet verder boog dan een bepaald punt en het deed hem weinig). 2 van mijn vriendinnen zaten er ook bij en ze deden niks, hoewel ze dat wel wilden, maar ik hield ze tegen door te zeggen dat ze zich er niet mee moesten bemoeien; dat ik het wel zou regelen.
Daarna werd ik wakker, zwaar overstuur. En dat gevoel heb ik nu nog steeds. Ik heb het gevoel dat deze 2 dromen op de 1 of andere manier iets met elkaar te maken hebben, maar ik zie de link niet. Zou je me willen helpen?

Met vriendelijke groet,
Thara.

10 jaar geleden

Slangen zijn meestal geheime vijanden die je beloeren in je naaste omgeving en je wellicht kwaad toewensen met incluis belastingspapieren en zo. Sommige mannen zijn heel collèrig bitsig volhoudend, volhoudend hinderlijk en dan achter de rug bezig met zaken tegen jou. In mijn geval kan ik zeggen dat het telkens de syndicus was van dat ex-gebouw dus voor mij die papieren gaat sturen. Hij was weer bezig gisteren. Kan alleen zeggen die mensen te vermijden en bij je thuis niet binnen te laten. Die kunnen hun slechte wil niet inhouden. Infeite zijn ze ook dom. IK zeg dan nadien, het was dat dat ik rook. Moet me ook uitdrukken ech.

jenny
10 jaar geleden

Beste Hans,

Vadaag heb ik gedroomd dat ik een gerecht at en wanneer ik het "stuk wit vlees" aansneed kwamen er levende kleine grijze slangetjes uit dat vlees.
ik drukte de slangen dood met me vork maar er kwamen steeds opnieuw levende kleine slangen weer tevoorschijn.
Toen ik vroeg wat voor "vlees" dit is kreeg ik te horen dat het slangenvlees is.
ikzelf zou never nooit slangenvlees eten in werkelijkheid.
hoop dat u dit leest en dat u mij het eea kan wijsmaken

JJ
10 jaar geleden

Beste Hans (of een ieder die zou willen reageren),

Sinds een klein half jaar ben ik mij spiritueel gaan ontwikkelen en verdiepen (reis door vorige levens gemaakt, charka healing, ontdekking nieuwetijdskind etc etc).
Sinds een paar dagen komt heel hardnekkig een 'soort van droom' over slangen terug. Zodra ik in bed lig denk ik dat er een slang aan mijn voeten onder de dekens ligt die mij in de voeten zal bijten. Ik ben dan gewoon wakker, zodra ik in slaap val droom ik niet meer van de slang.
Echter ik zie deze s'avonds nog wel visueel voor mij (ook als ik niet in bed lig) En wanneer ik een grote slang, gezicht gericht naar mij, zie in een homeopatisch boek krijg ik kippenvel en gaan mijn haren overeind staan. Slang komt overdag te pas en te onpas door mijn gedachten fietsen.

Ik denk dat het bij mij staat voor transformatie (gok van meisje naar vrouw, of ontwikkeling naar mijn hogere zelf/ hogere bewustzijn) maar weet dit niet zeker, het blijft nu al zo'n 3/4 dagen terugkomen. Vroeg mij af of je mij duidelijkheid/ helderheid kan geven hierover.

Bvd,

Groeten,

JJ

Marijkejohnny
10 jaar geleden

Goedendag,

De laatste jaren droom ik gemiddeld 4 a 5 keer per jaar het volgende:
Ik lig in mijn bed en wordt wakker met de kop van een inmens grote slang op mijn buik, zijn tong raakt bijna mijn gezicht aan. Het lijf van de slang gaat via mijn benen de kamer uit, ligt door mijn hele woonkamer en gaat via de trap naar beneden, waar het laatste stukje staart eindigd in de slaapkamer van mijn zoontje. Ik wordt wakker en roep naar mijn zoontje dat hij hulp moet halen en 112 moet bellen. Ik kan namelijk geen kant op. Hierna schrik ik wakker.

Elke keer is het dezelfde droom, er veranderd niets. Ik droom dit sinds ik in deze woning woon.

De slang zijn kop is ongeveer een meter breed.
Kan iemand mij misschien vertellen wat deze droom kan betekenen?

Renateeeeee
10 jaar geleden

Hoi H@ns,

Ik heb een paar dagen gelden gedroomd over een grif groene slang. Het was geen grote, maar wel erg angstaanjagend.Ik heb mijn moed bijelkaar geraapt en heb die slang bij zijn mond gepakt en heb die open geduwt/getrokken.Ik voelde hoeveel kracht die slang had en toen werd ik wakker.

Groetjes

margaretha
10 jaar geleden

Beste Hans,

Ik droomde vannacht dat mijn zus bij mijn ouders op visite was (ik was daar ook) en ze had als huisdier slangen mee genomen het waren verschillende maar de gene die mij nog bijstaan is een grote wurgslang en een kleine groene slang, ook weet ik nog dat ze niet giftig waren want dat had mijn zus mij verteld. Mijn gevoel tijdens de droom was angst ik was angstig voor die slangen bang dat ze mij aanvielen en gingen bijten. ik weet in mijn droom iemand gebeten werd(ik was het niet) maar weet niet wie. uit angstige gevoelens ben ik toen (in mijn droom) naar boven gegaan even later kwam mijn zus ook. ik vroeg haar nog om de slangen in de rieten mand te laten (daar had zij ze in mee genomen) maar ze vertelde mij dat ze dat niet kon doen ivm dat ze dan niet genoeg zuurstof kregen en ze kon de beesten niet de hele dag opsluiten omdat ik er angstig voor was. ze verzekerde mij dat ze niks deden en haalde ze eruit. toch kreeg ik die angst gevoel niet weg even later werd ik wakker.
in mijn droom had ik wel het gevoel dat die slangen bij haar horen en haar ook niks deden alsof het echt haar tamme huisdieren waren. Maar ik krijg het rare gevoel niet uit mijn lichaam weg.

weet jij misschien wat die droom betekend

Shane
10 jaar geleden

Beste Hans,
Ik heb vannacht over een geelachtige slang met zwarte stippeltjes gedroomd die zodanig in mijn onderbeen was gekruld dat ik nauwelijks kon bewegen. Het was erg eng.Hij verliet het ene onderbeen naar de andere maar liet lidtekens achter op me been. Leek meer op ingedeukte rode plekjes. Niemand probeerde dichter bij te komen, alleen angst dat diegene dan ook aangevallen / gebeten zou worden. Uiteindelijk heeft mijn vriend geprobeerd om het slang van me been weg te rukken maar toen hij die slang had aangeraakt bleek dat hij al dood was.Dus mijn vriend heeft het dode slang uiteindelijk van me been weggerukt. Slang heeft mij niet gebeten maar ik was heel erg bang en kriegelig van geworden. Ik was toen heel erg opgelucht. Kunt u mij aub een uitleg geven wat het betekend?

Sylvia
10 jaar geleden

Hi Hans,
Ik droomde dat ik een aquarium met allemaal slangen zag. Daartussen zat een hele grote dikke helder blauwe slang.Ik weet niet waarom maar ik moest denken aan een boa constrictor. Ik wist dat deze zeer giftig was. Toen sprong de slang in de kruinchakra van een vrouw. De slang was aan het kronkelen in het lichaam en ik kon gewoon de kop voelen en begon hem uit het lichaam van de vrouw te trekken. Ik begon daarop heel hard al het gif uit mijn lichaam te persen. Het kwam er door mijn huid allemaal uit. Dit alles speelde zich af in mijn ouderlijk huis. Maar doordat de slang erin was gesprongen kwamen er ook een soort van schereven of dunnen naalden uit. Ik had het overleefd en voelde me heel goed maar de scherven bleven er toch nog steeds uit komen. Ik sprak er over met iemand om ze operatief te later verwijderen maar die zei nee dat is te gevaarlijk ze moeten er een voor een uitkomen. Ze kwamen dan door mijn huid eruit.ik voelde me goed aan het eind van de droom. Ik had de avond ervoor gemiditeerd en gevraagd om verbinding met de Sumerische Godin Inanna. In de droom kwam ook nog een fragment voor over een tweelingzus die er nu ook was. De een was een stoer type en de ander was meer vrouwelijk. En ik kwam mijn zoon tegen die me vertelde dat hij naar een groot optreden ging. Een kaartje was behoorlijk duur maar toch stond er een hele rij mensen voor de deur zelfs zwervers kochten een kaartje. Ik was niet angstig voor de slang en ook niet toen ik al het gif eruit perste.
Hartegroet,
Sylvia

elf
10 jaar geleden

Ik heb alles gelezen maar kom er toch niet echt uit,
Ik droomde dat mijn zoon op de grond zat , rustig te spelen in zijn eigen wereld. Uit een kar vol met slangen was er maar een die bewoog en een duik naar mij maakte. Deze kon ik ontwijken. Er lag een slang op de grond en deze maakte een dijk naar mij en beet mij in mijn vinger maar ik was niet bang, ik dacht alleen ik moet snel handelen greep hem bij zijn kop en smeet hem weg.
Toen lag er opgerolt op mijn zoon zijn schoot een slang. Mijn zoon was niet bang en ik liep van hem vandaan en probeerde de slang weg te lokken, de slang sprong van zijn schoot naar mij en beet mij ook deze beet kon ik hebben pakte hem bij zijn nek (welke nu scheurde) en smeet hem weg....

De slangen die mij beten waren niet dood dus en ik ook niet bang???

Iemand die de juiste uitleg hiervoor weet??

Noah R.
9 jaar geleden

Wat Kinderachtig

Noah R.
9 jaar geleden

dat met die kaboutertjes en dat schelden enzo dan...
en ik vind het harstikke knap dat ze dit durft te zeggen op een internetsite

9 jaar geleden

ik heb een keer gedroomd dat mijn moeder haar veranderde in een slang om mijn verloofde te doden,

we gingen in het bos wandelen, mijn moeder was nog gewoon een mens, maar op een moment veranderde ze zich in een slang om in de nek te bijten van mijn verloofde
in mijn droom was mijn verloofde dus dood, na de bijt
en mijn moeder veranderde zich als mens, ze zei tegen me : Ga nu met me mee, je verloofde is dood

nare droom toen

wie kan me helpen om mijn droom te verwerken? Heb er moeite mee
ik heb iemand nodig

Alvast bedankt

al mijn dromen schrijf ik op dus dat is geen punt maar soms wil ik weten wat de betekenis ervan is, dan ben ik heel nieuwsgierig1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door Carmencita.

sha
8 jaar geleden

HALLO

IK HEB VANOCHTEND GEDROOMD (TUSSEN 7-8 UUR )IN DE OCHTEND DAT IK MET EEN PAAR MENSEN IN EEN BOS WAREN EN WE GINGEN NET WEG ME EX WAS ER OOK .OP EEN GEGEVEN MOMENT LAGEN ER 2 KLEINE SLANGEN DAAR ZE DEDEN NIKS IK LIEP ER LANGS MAAR BIJNA UIT DE BOS HAD EEN KLEINE GROENE SLANG ME VAST GEHOUDEN AAN ME SCHOEN HIJ BIJTE NIET . EN IK RIEP ME EX OM TE HELPEN MAAR DIE LIEP WEG ER WAS IEMAND ANDERS DAAR DIE DE SLANG WEGGEHAALD HEEFT VAN ME SCHOEN . EN DAARNA WAS ER IEMAND ANDERS DIE ME VEEL GELD GAF NIET ALLEEN AAN MIJ MAAR AAN IEDEREEN DIE ERBIJ WAREN .WAT BETEKEND DIT ?

anouk
8 jaar geleden

Wat betekent een droom over blauwe slang. Ik lig in bed en er wil een blauwe slang in bed kruipen en ik word wakker en t leek echt trek licht aan en niks te zien.

brahim
8 jaar geleden

Ik had laatst een droom dat er veel slangen uit een struik kwamen maar niet er uit gekropen maar ze kwamen me tegen moet gesprongen soort slang en kleur weet ik niet schrok wakker
groeten brahim

Arisha
8 jaar geleden

Hallo,

Vannacht droomde ik dat ik op bed zat. Ik zag dat er een boom in mijn kamer was met tientallen zwarte krioelende slangen, die mij in de gaten hielden. Elke beweging die ik maakte werd geobserveerd. Best eng. Ik wist hoe ik mij moest gedragen door stil te zitten en niet te bewegen. Af en toe gooide ik iets weg op de grond of zo om ze af te leiden en dat lukte ook wel, tegelijk keken ze dan waar het geluid vandaan kwam.

Maar vreemd genoeg kwam mijn dochter ook in de droom voor. Uit het niets zag ik haar, ze was 5 jaar jonger dat wel en wilde spelen. Ik zeg nog tegen haar niet van het bed gaan er zijn hier slangen. Maar aangezien het moeilijk is een kind stil te houden is ze toch van het bed gegaan om te spelen. De slangen achter haar aan en ze verslonden haar! Ik erachter aan en heb de slangen van haar afgepakt, zij helemaal gedesoriënteerd. Ik pakte de slangen op en terwijl ik ermee naar beneden liep, riep ik mijn dochter met me mee te gaan om de slangen in een grote glazen pot te deponeren. Maar onderweg naar beneden werd ik wakker.

Ik weet dat het een enge droom is maar waarom droom ik weer over mijn dochter en dat ik haar wederom bescherm. Ziet dit er slecht uit voor ons?

Alvast bedankt voor de terugkoppeling

mieneke
8 jaar geleden

ik droomde vanacht dat er heel veel slangen waren ik was wel heel bang maar wist ze van mij af te houden,ze kwamen overal waar we waren ,later viel het mij op dat die slangen hele mooie kleuren hadden ,ik weet nog een hele mooie rode,in mijn droom was ik er bang voor maar het viel me wel op dat ze mooie kleuren hadden,en later waren ze allemaal weg en wist ik onbewust dat ze niet weer kwamen.


groetjes mieneke

jjk
7 jaar geleden

ik droomde over een piep kleine witte slang die half uit zijn ei kwam. ik had het in mijn handen om te kijken wat het was en toen schrok ik en gooide het snel op de grond.

ik zou graag willen weten wat dit betekent.

Gr

car
7 jaar geleden

Hoi ik droomde over slangen het ging zo ik was in de zieken huis en ik moest een darm spoeling doen maar ik liep leeg me buik wert plater en plater en toen bewogen heel veel gliberig iets in me buik ik voelde het met me handen op me buik ik zag op het echo dat er slangen in me buik was ik schruwde van angs mr niemand kwam de verpleegster lieten me alleen in de kamer en op het geven moment kruite ze overal van me buik en er was een buiten xo zwart wit slang het vielt me niet eens aan ze kropen van alekanten uit me te komen ik was zo ban ik schruwde het maar uit ik hiel ze tegen om niet om uit me mond te komen ik deuwde ze naar beneden toen wert ik waker ik was zo bang pfff mr wst beteken het dan ???

Vke
7 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik droom geregeld over slangen.
Nu was het al een hele poos geleden.
Maar eigenlijk gaat het steeds over hetzelfde.
Ik heb zelf korenslangen gehad....tamme.
Nu droom ik steeds dat ze uitbreken en veel jongen krijgen...ik ze opeens zie verschijnen en die jongen dus eigenlijk niet tam zijn.
Ik heb dus echt bang van ze...ze halen ook uit om te bijten of als ik ze achter hun hoofd neem om hen in de terra te zetten wrikken ze hun los.
Het gaat niet om een paar jongen....maar echt super super veel.
De volwassen slangen zijn nog tam...

Heb ook al een paar x gedroomd dat ik opeens ook andere soorten slangen had.
Echt soorten waar ik bang voor was en giftig waren en dus steeds maar weer over ontsnappen.

Heb je enig idee waarom ik zulke dingen zou dromen?
Wat dit zou betekenen?
Ik vat het niet dat het steeds om veel jongen gaat....en over ontsnappen enz...

Heel erg bedankt

Jacqueline31
7 jaar geleden

hallo


Nou ik ben er nog helemaal van slag ervan over wat er vannacht is gebeurt. Ik droomde vannacht over een grote zwarte slang wat omhoog kwam langs me bed. Toen dat gebeurde schreeuwde ik zo hard dat me vriend me vast greep en me troosten. Ik zat recht in bed helemaal in paniek. Ik voel me nog opgejaagd en in paniek.

Deze discussie is gesloten.