Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hele rare droom :s

Stephany
15 jaar geleden

ik had vanacht over iets heel raars gedroomd.
ik droomde dat ik met een vampier naar het bos ging opeens renden we weg voor wolfenik was op de rug van de vampier en hij was heel erg snel ...en opeens waren we op een weiland het voelde daar erg veilig.
we gingen toen vissen, ik kon de vissen goed in het water zien. er waren twee vissen die steeds rondjes zwemden ik probeerde er een te vangen toen ik beet had en de vis omhoog wou krijgen was er niemand en opeens werd ik geslagen op mijn hoofd. toen werd ik wakker en ik stond meteen recht op...ik was zo erg geschrokken.
ik ben de laatste tijd vaak aan het nadenken over deze droom.
ik zou graag willen weten of het iets kan betekenen.

15 jaar geleden

Hoi Stephany.

Wie in de droom banden onderhoudt met vampieren is in het waakbestaan ongelukkig maar weet dit goed te verbergen door een gemaakte levenshouding en instelling. Daarbij schuwen we vaak niet het gebruik van stimulerende middelen om ons beter te voelen.

Het bos is het symbool van het geheimzinnige, het domein van het onbewuste. Soms komen we van het één in het andere avontuur terecht als we in de droom door een bos lopen. Een tocht door het bos kan ook een zoektocht zijn naar verloren waarden, zeker indien de dromer al de middelbare leeftijd heeft bereikt. Jongeren die in de droom door het bos lopen proberen zich in het waakbestaan een weg te vinden door het oerwoud van het leven, maar of dit lukt hangt af van wat we in het bos op ons pad tegenkomen.

Wie in de droom over een weiland loopt heeft een driftleven dat zich door niets laat storen.

Zwemmen de vissen in de droom in helder water dan belooft dat plezier in het waakbestaan. Vangen we in de droom een vis dan kunnen we in het waakbestaan rekenen op succes. Het vissen zelf weerspiegelt het verlangen naar rust en avontuur.
Maar je kwam aan het ophalen niet toe, doordat je een klap op je hoofd kreeg, wat kan betekenen dat je geremd wordt door iets wat je leven niet vrolijk maakt.

Het hoofd is het centrum van waaruit al onze zintuigen worden bestuurd. Verwonden we in de droom ons hoofd dan kunnen we dus rekenen op ernstige problemen in het waakbestaan met betrekking tot onze zintuigen.

Ik denk dat je opletten moet met wat je doet of waar je mee bezig bent.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.