Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

terugkerende droom

Nick
15 jaar geleden

vanacht droomde ik dat mijn vader een nieuwe auto had en dat ik samen met hem een ritje erin ging maken. het was een automaat, maar als ik erin reed deden de remmen het niet. ik heb al vaker gedroomd over dat ik in een auto zit waarin de remmen het niet doen.

in mijn droom schijn ik de enige te zijn die het doods eng vind. telkens gaat het wel allmaal goed en gebeuren er geen ongelukken

15 jaar geleden

Hoi Nick,

Een auto is je voertuig op je levenspad. Bij jou is die auto van je vader. Je droom wijst je op een patroon dat je vader aan jou heeft doorgegeven. In je auto ben jij samen met hem. Er is dus geen vrouw bij, je gevoelskant is niet aanwezig in je auto. Het geeft aan dat je vooral op 'mannelijke' energie door het leven gaat. Je zet je ratio en je daadkracht in, maar voor je intuïtie is geen plaats. En dan blijkt al gauw waar je droom je op wijst. Door alleen met die mannelijke kant van jou in de auto te zitten, ga je op de automaat. En doen de remmen het niet. Je remt jezelf dus niet af.

Niemand lijkt het een probleem te vinden. Dat is niet zo raar, want voor je mannelijke kant is het prima dat die de volledige ruimte krijgt, risico's kan nemen, spanning ervaart. Maar je bestaat uit meer dan alleen die kant. Daarom voel je in de droom dat het niet klopt. Je innerlijke stem wil namelijk kunnen remmen. Tot nu toe gaat het steeds goed, maar je wordt wel heel onrustig van het feit dat je niet op de rem kunt trappen in je dagelijks leven.

Bruno
15 jaar geleden

Ik heb steeds een wederkerende droom over geesten. deze duurt (denk ik) vrij lang. ik zit dan thuis, deuren die open en dicht slaan , dingen die onverklaarbaar rondvliegen , geluiden , schimmen enz? als ik wakker word , ben ik enorm angstig , en heb ik kou. kan iemand mijn droom verklaren aub ?

15 jaar geleden

Hallo Bruno,

Dromen over geesten wijzen je vaak op terugkerende patronen in het dagelijks leven, gedragspatronen die zijn ontstaan in je verleden, nu hun nut hebben verloren, maar nog steeds in je leven 'spoken'. Het feit dat je droom terugkeert, wijst opnieuw op oude patronen. De droom komt waarschijnlijk terug doordat een oud patroon overdag problemen heeft veroorzaakt. Je onderbewuste geeft aan dat je daar (lichamelijk - een huis in dromen is een symbool voor je lichaam) last van hebt in je dagelijks leven.

Die oude patronen veroorzaken angst en kou. Als je het koud hebt in of door de droom, wijst dat op situaties overdag waarin je behoefte aan warmte niet wordt vervuld. Dat kan dus gaan over eenzaamheid, verwaarlozing. Je dromen adviseren je dus te kijken naar problemen in je leven die steeds maar terugkomen. Stel jezelf eens de vraag wat je zelf doet waardoor je die patronen in stand houdt.

Wendy
15 jaar geleden

ik droom steeds dat mijn vriend vreemd gaat met andere vrouwen , en mij bedriegt. Als ik wakker word, zou ik hem wel kunnen slaan , zo echt lijk het. enige verklaring hiervoor ?

tineke
15 jaar geleden

Ik maak al jaren hetzelfde mee. Wanneer ik een nachtmerrie heb,weet ik dat ik wakker kan worden door me te verdrinken. Onder water moet ik dan steeds denken:wakker worden, wakker worden.Meestal lukt dat,maar soms kan ik geen water vinden. Herkent iemand dit?

15 jaar geleden

Beste Tineke,

Ik herken het niet, maar vanuit de symboliek van de droom bekeken, begrijp ik het wel. Herhalende dromen wijzen meestal naar bepaalde gedragspatronen, terugkerende problemen, in je leven. Een herhalende droom maakt duidelijk dat het tijd is om naar de oorzaak van die patronen te kijken. Bij jou zegt de droom: word wakker. Oftewel: kijk nou eens wat er aan de hand is. En hoe word je wakker? Door het water in te gaan, het symbool van het onderbewuste. Je kunt dus achter de oorzaak van oude patronen komen, door te kijken naar onbewust gedrag en eventuele pijn die daarmee verbonden is. Dan houden die dromen op. Succes ermee.

dagennachtmeririe
15 jaar geleden

Maar even nu mijn droom gaat om een terug kerende droom van een groot huis misschien een boerderij, landhuis tis al een lange tijd verlaten althans zo ziet het eruit ik loop door het huis en kan voelen dat er niets pluis is daar ik weet zeker dat ik dit huis ergens van zou moeten kennen. Ik kan helaas niet tekenen anders tekende ik het zo uit! Er gebeurt in de droom niks maar wel erg vreemd daarna wordt ik wakker

als er meer mensen zijn met een droom over een verlaten pand

en die kunnen tekenen laat het even horen aub:)



dagennachtmerrie

Daniëlle
15 jaar geleden

Hoi...

ik droom zo'n beetje iedere nacht hetzelfde... ik zoen met een jongen waarmee ik in de klas zit.. ik heb totaal geen gevoelens voor hem maar de droom keert telkens terug wat kan dit betekenen?

Conchita
14 jaar geleden

Heey,

Dat van Daniëlle herken ik ook! Ik heb ook steeds dromen van klasgenoten alleen het zijn steeds anderen.
De enige die meerdere keren voorkomt is een jongen waar ik nu ruzie mee heb.
Ik wil ook graag weten wat het betekent.

Groetjes.

brenda
14 jaar geleden

ik droom steeds vaker dat ik alleen op de achterbank zit in een rijdende auto of bestelbusje en dat er niemand achter het stuur zit.
eerst werd ik altijd gillend wakker maar tegenwoordig klim ik over de achterbank naar voren en probeer de auto te besturen.

wat kan deze droom betekenen?

14 jaar geleden

Hoi Brenda,

ik denk doordat je over achterbank naar voren klimt om de auto te besturen dat je het heft van je eigen leven in handen neemt. voertuig staat meestal voor hoe je door het leven gaat, eerst was het stuurloos zeg maar maar nu neem je verantwoording door naar voren te klimmen,

Ik ben geen dromen expert maar hier lijkt het in mijn ogen op. je kan eventueel ook nog de kleuren in je droom kijken, welke kleur heft de auto voor meer uitleg over wat je droom inhoudt, of hoe ziet de omgeving eruit en op wat voor weg rij je.

Groetjes,
mina

misteryman
14 jaar geleden

ik he sinds ik in scheiding lig steeds de zelfde terugkerende droom
van mijn broertje en mijn ex die op het punt staat om me broertje te slaan
wat is de boodschap van deze voor mij steeds vervelende terugkerende dromm kan iemand me daar bij helpen

Jamjamjam
13 jaar geleden

Ik had vannacht voor de zoveelste keer de droom dat ik in een auto zit (deze ook zelf bestuur) en ik even ergens achteruit moet parkeren, op een plek waar aan de achterkant een lichte helling naar beneden is. Zodra ik rem om de auto stil te zetten op zijn plek, blijft hij doorrijden, eerst het hellend vlak af, maar daarna ook gewoon horizontaal, over de weg. Ik blijf hem wel gewoon besturen, maar hoe hard ik ook op de rem trap, de auto rijdt gewoon door, en dat is - in de droom - behoorlijk frustrerend. Omdat ik deze droom nu meerdere keren heb gehad zo in het afgelopen jaar, anderhalf jaar, vraag ik me af wat ik hier mee moet. Heb ik geen rem? Is het angst voor controleverlies? Wie heeft daar heldere ideeën over?

luckylove
13 jaar geleden

Hoi Jamjamjam

Ik was zelf op zoek naar het antwoord. Ik droom al geruime tijd bijna dezelfde droom..........
Ik bestuur de auto, wil inparkeren, altijd achteruit en ik trap op de rem en ik stop bijna, maar toch
de auto stopt niet helemaal, alsof ik versleten remmen heb en de auto stopt soms net op tijd of niet.Ik trek dan ook meestal aan de handrem maar nog gaat de auto een stukje door.
Ik móet stoppen want er staat altijd een auto achter de mijne die ik dan soms wel en soms niet raak en dan word ik wakker.
Het is niet alleen met inparkeren denk ik,want mijn droom kan ook ineens over achteruit rijden gaan, heel langzaam, en ik trap de rem volledig in en toch gaat
de auto altijd een stukje door

Nu zegt iemand dat het kan zijn dat je nog teveel met je verleden bezig bent, iets niet afgesloten hebt, of dat er iets is waar je naar terug verlangt.
Het is mogelijk, maar ik kan het nog niet plaatsen.
Dus ik heb hier ook graag een antwoord op, ik heb internet afgezocht maar kan zo goed als weinig vinden, misschien dat voor jouw
het verleden wel het antwoord is.
Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen maar het zou fijn zijn als er nog meer mensen zijn die hier een antwoord op weten.
Groetjes luckylove

marie-louise
13 jaar geleden

hallo,
ik droom deze week al voor de tweede keer dat ik in de kleedkamers van onze school mijn ene schoen zoek... Het is er erg donker en dat is niet het geval in onze kleedkamers. Ze lijken er ook niet op. Wanneer ik mijn schoen niet vind, vraag ik aan een vriendin of ik iets mag lenen. Voor ik wakker werd besefte ik plots dat mijn schoen gewoon op zijn plaats stond...

Ook heb ik al een paar keer iets gedroomd en na een tijdje het meegemaakt zoals het in die droom was.

alvast bedankt

lisanne
13 jaar geleden

hoihoi,

ik heb 2 keer in korte tijd gedroomt dat ik in de auto zat met een paar mensen en ik reed.
de 1ste keer wou ik mij auto ergens neerzetten en ging die achteruit en wat ik ook deed hij stopte niet, ik ben een heel stuk achteruit gegaan ben langs een jongeren plek gekomen waar al mijn vrienden zaten, maar daar waren ze junkies. uiteindelijk belande we in het bos waar de auto stopte. maar omdat we overbetonnen muren waren gegaan konden we er niet meer uit.
de 2 keer droomde ik dat ik weer met een paar vrienden in de auto zat, we reden op een helling waar een spoor was, er kwam een trein aan en ik moest stoppen, maar de auto ging weer achteruit en ik kon hem niet stoppen, maar dit keer ging ik maar een kleinstukje ik draaide tegen een auto aan en stond stil, een man die achter me stond begon me uit teschelden op mijn rijgedrag, verder weet ikhet niet echt meer.
ik zou graag willen weten wat deze dromen betekenen want ik maak me er een beetje druk om!
ik heb mijn rijbewijs nu 2 maaden, is het mishchien door onbewuste angst? of heeft het een diepere betekenis?

mvg, lisanne.

zenis
13 jaar geleden

Ik heb ook vaak, dat als ik iets naars droom en wakker wil worden ik mezelf ook moet verdrinken.
in water springen en op me rug gaan liggen-drijven, dan word ik meestal wakker, maar kan inderdaad soms ook geen water vinden. weet iemand de betenis?

Joost
13 jaar geleden

Ik heb ontzettend vaak een terugkerend symbool in mijn droom.
Om een of andere reden ben ik ontzettend boos op iemand, de reden verschilt per droom. En op het moment dat ik op koken sta en begin te slaan, voelt het alsof er een kracht tegen me werkt, en ik diegene dus nooit kan raken. Op zulke momenten wordt ik vaak uitgelachen, en op dat moment is de droom vaak afgelopen.

Maar door deze dromen had ik een aantal jaren terug het gevoel als ik ging sparren met vrienden (je moet toch iets tijdens je middelbareschool tijd) dat ik ze ook niet kon raken. En vreemd genoeg had ik hetzelfde gevoel in mijn armen als in die dromen. Een hele vreemde schok die door je armen gaat, alsof je een pijnprikkel kreeg...

Zo fijn zijn als iemand een achterliggende gedachten weet van deze droom, na zoeken op internet kwam ik erachter dat dit namelijk regelmatig voor, ook in lucide-dromen.

Groetjes Joost!

Francaise
12 jaar geleden

Hallo,

ik droom altijd hetzelfde, ik ben bij mijn eigen huis, maar het is mijn eigen huis niet. Het voelt heel anders, en toch ziet alles er hetzelfde uit. Mijn ouders kan ik nergens vinden. En na een tijdje rondlopen staat er of een stier, of een ander groot beest, wolf, gnoe, leeuw, die me achterna komt en pijn wil doen. Ik red het altijd net het schuurdak op. Dan word ik wakker.
Wat is dit, en waarom moet ik elke ochtend bang wakker worden?

12 jaar geleden

Hallo daaro,

Ik ben sinds 2 1/2 jaar getrouwd met een Tunesiër we hebben elkaar ook al twee jaar niet meer gezien door allerlei omstandigheden, maar ik heb eigenlijk sinds ik weer terug ben in Nederland steeds een terugkerende droom hij is nooit helemaal het zelfde, maar komt wel steeds op het zelfde neer PANIEK ik mis namelijk altijd mijn vliegtuig, vergeet mijn bagage of mijn medicijnen in ieder geval is het echt altijd paniek en wat ook vreemd is dat 9 van de 10 keer mijn moeder erbij is en die is in '97 overleden.
Ik word er ondertussen een beetje onzeker over, is dit een waarschuwing dat ik beter niet meer kan gaan of is dit onbewust de spanning voor als ik weer ga helppppp me aub met wat dit nou allemaal inhoud, alvast bedankt


Groetjes,
Louise

babygirl
12 jaar geleden

ik droom over een vreemde stad en de tijd verloopt zoals normaal maar het word niet dag; tijd gaat voorbij en mensen worden er niet ouder op en de dag herhaalt zich opnieuw en opnieuw en de zon komt maar niet op het is alsof ik in een tijdlus vast zit
wat betekent dat ben mega ongerust

Anouk
11 jaar geleden

Ik had een keer een droom dat ik achternagezeten door iemand. ik weet zelf niet meer wie. maar ik rende dus en toen opeens kon ik vliegen, alleen dat vliegen ging wel erg moeilijk en helemaal niet snel, dus op een gegeven moment viel ik uit de lucht en moest ik weer rennen.

En ik heb ook een droom gehad dat ik van de trap valde. wat betekent dat?

Sus
8 jaar geleden

Ik heb al Ong 15 jaar een terugkerende droom. (Beetje bijuitleg, toen ik kind was heb ik in het buitenland een vriendje gehad, jaren hebben wij geen contact gehad en heb ik ook mijn eigen leven opgebouwd en een kind gekregen, na tien jaar hebben we weer contact gekregen elkaar ook ontmoet maar het kon niet werken en nu zijn we vrienden maar hebben niet veel contact) ik droom nu al jaren ook voor het "hercontact" dat ik in het buitenland ben om te zoeken, ik ga overal heen, ben er bijna maar moet dan naar huis of ben op de verkeerde plek of net te laat. Ik blijf dus zoeken...heel frustrerend...nu zou ik logisch denken oké ik zoek nog iets, maar ik heb in de voorgaande jaren totaal geen contact met hem gehad en we hebben het geprobeerd maar het kan niet. Dus het lijkt niet logisch...wat betekent deze droom en hoe kom ik er eens vanaf, voel me altijd zeer gefrustreerd en teleurgesteld na zo'n "nacht"

8 jaar geleden
Beheerder

Het wijst erop dat hij toch niet de ware Jacob lijkt te zijn.
Je zoekt iets maar heb je wel jezelf gevonden?

Het zoeken naar het exotische is vaak een leemte in jezelf.
Degene die je zoekt onderneemt niets om jou te vinden, maar het kan ook een projectie zijn van een innerlijk proces waarbij je de partner in je zelf zoekt. Het is zelfs de reden van de meeste verliefdheden.