Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vaak dromen over dezelfde persoon

Deborah
11 jaar geleden

Ik heb al meer dan 3 weken dat ik echt maar dan ook echt elke nacht over dezelfde jongen droom. Ik ben nu 25 jaar en ik ken hem van de middelbare school. Dus dat is al iets van 10 jaar geleden. We hadden toen een crush op elkaar. We hebben elkaar nu 3 weken op facebook en ff 1x heen en weer berichtjes gestuurd. Gewoon van hoe gaat het en we hebben allebei ook al een kind. Er was 10 jaar geleden ook voor de rest niks gebeurd, want ik vond mezelf nog erg jong. Maar ik droom nu elke nacht over hem. Betekend dit ook iets?

Sabiha
11 jaar geleden

Ik droom laatste tijd heel vaak over een jongen die met mij op school zit. Wij hadden veel oogcontact en hij maakte vaak opmerkingen zodat ik er op in zouw gaan, maar elke keer dat hij wat zij was ik druk bezig en negeerde hem bewust.
Het is nu 5 maanden geleden dat hij mij nu negeerd. Ik op ene andere manier contact gezocht met z'n broertje die ook daar op school zit hij gaf mij z'n broer de mobielnummer en zij dat ik hem moest bellen omdat hij weet dat hij mij leuk vind en dat ik ook mijn stap moest nemen om hem dus te bellen, Naar een lange discussie over het bellen met zijn broertje heb ik hem toch maar gebeld. Zijn broer
beweerde dat hij mij niet meer kent terwijl zijn broertje van wel zegt.(Een soort van testen, gaf zijn broertje aan zo pakt hij het aan stom maar ok).

Ik wist niet waar ik mee bezig was maar dankzij de stimulatie van bepaalde vriendinnen heb ik per ongeluk hele erge dingen gezegd waardoor ik nu echt spijt van heb. Onlangs het conflict heb ik wel weer contact met z'n broertje, hij heeft het mij vergeven, maar op ene of andere manier is het vriendschapsband toch wel wat matiger dan daarvoor naar mijn gevoel. z'n broertje gaf mij veel hint's dat ik met hem moest beginnen gaan daten terwijl ik hem helemaal al niet zag zitten maar hem wel een onwijs lief jongen vind. Ik gaf hem ook aan dat hij mij als zijn grote zus/vriendin moest zien en niet verder dan dat, waardoor hij er niet echt op had verheugd en want dat kon ik namelijk meteen aan hem zien.
Maar anieway dat ik hem broer heb gebeld is al een heel groot stap normaal gesproken doe ik dit nooit. Er zijn genoeg leuke jongens die wat met mij willen en elke keer dat ik een gesprek aanga, Krijg ik een naar gevoel waardoor ik meteen afkap bij die boy's raar maar het gaat elke keer vanzelf.

Ik denk dat ik hem begin leuk te vinden en probeer hem maar ook uit mijn hoofd te wissen alleen lukt het mij soms niet waarom weet ik ook niet,
het is nu bijna al een jaar voorbij en ik droom nu laatste tijd heel vaak over hem nu wat minder dan daarvoor maar, als ik over hem droom lijkt het net echt vaak droom ik dat hij mij negeerd of wat tegen mij zegt. zelfs vriendinnen van mij dromen vaak over mij en hem.

Wel weet ik dat ik hem nu nooit ga zien op school omdat hij zijn opleiding nu heeft afgerond ik kom hem heel af en toe tegen op bepaalde plekken en dan lacht hij met z'n vrienden en negeert mij totaal alsof ik niet daar loop of langs ben gaan lopen of even sta, toch geeft hij af en toe seintjes waardoor hij mij wel in de war maakt of wat hij daarmee bedoeld. Laatst heeft hij mij anoniem gebeld en wilde een gesprek met mij voeren de eerste wat hij zij was jij had mij anoniem gebeld?? En ik van nee hoor, En hoe weet jij nouw dat ik jouw nog wel anoniem heb gebeld bizar maar het gesprek beeindigde ik van zelf heel snel want had geen zin in kinderspel. Ik vind het stom dat hij het gewoon niet durft toe tegeven en zich als man gewoon gedraagd. Ik wil hem al te graag uit mijn hoofd zetten alleen hoe weet ik niet. elke keer dat ik hem probeer te vergeten kom ik hem of ergens tegen of iemand die hem ergens heeft gezien of probeerd zijn broertje met mij weer in contact te komen. Laatst heb ik hem bijna per ongeluk overgereden met auto dat was dus echt niet de bedoeling hij steekte zomaar over en bleef gewoon echt op de straat staan en draaide om alsof hij dat echt express gewoon deed waar van ik dacht ehuhh hallo het is geen voetpad waar je nu loopt steek over blijf niet op de weg staan????? en hij negeerde mij weer totaal alsof ik niet eens achter de stuur zat en of de auto niet eens achter hem stond te wachten zodat ik verder kon weg rijden, Hij praatte verder met zijn vriendden en nam gewoon ook alle tijd die hij ook nodig had. En elke keer als er wat gebeurd dan krijg ik een soort van black out en durf ik niks meer te zegen omdat ik niet meer weet wat ik moet zegen totdat ik weg ben gelopen of gegaan dan denk ik bij mijzelf van nouw ik had dit en dat moeten zegen. Iedereen vind het heel bizar van mij want ik ben altijd iemand die heel brutaal is en een groot mond hebt inverband met discussies en gesprekken voeren. Kan iemand mij het droom uitleggen en de situatie oplossen of advieseren want ik weet niet meer wat ik moet doen of zegen of wat beter is.

Alvast voor alle serieuze hulp bedankt.

Sharonn
11 jaar geleden

Ik ben nu 7 maanden uitelkaar met de vader van mijn zoontje waar ik super veel van heb gehouden heb een andere vriend maar droom heel erg vaak over mijn ex ik word er gek van de dromen gaan erover dat hij bij mij terug komt en dat ik een keuze moet maken pfff het is erg verwarrend want als ik wakker word moet ik even kijken naast wie ik lig omdat die dromen zo echt lijken weet iemand hier iets over hoe zoiets kan???

Anne27
10 jaar geleden

ik herken heel veel in deze dromen, droom zelf sinds 3 mnd over een persoon.
ook ken ik deze persoon omdat hij vroeger in de dezelfde woonplaats woonde en omging met een nicht van mij, maar heb hem al jaren niet gezien.
ik droomde dat ik deze persoon hielp op straat omdat hij en elkaar leek te zakken, als bedankje deden wij een drankje en daar sloeg de vonk over.
Zit zelf al lang in een relatie en weet dat hij een vriendin en kind heeft, dus ik begrijp niet waarom ik dit droom.
net zoals anderen heb ik vragen, hoe zit dat als je vaker over dezelfe persoon droomt op deze manier?
in een dromenboek las ik dat het angst voor verlangens kan zijn of onbewuste velangens, verwerking van gevoelens e.d. maar 1 duidelijk antw kan ik niet vinden.

groetjes Anne

sanane
10 jaar geleden

ik heb iemand leren kennen hij zit op een ander school ik heb het aan een meisje gevraagd die heem goed kent want hij had een lief en die lief is nu dood. en die lief die dood was is de broer van het jongen dat ik er nu op ben ik zie hem soms in mijn dromen ikhou veel van hem ik zoe zelfs dood gaan voor hem mr waarom zie ik hem in mijn dromen niet altij 2 of 3 keer in een maand ja niet aleen hij en ik zitten in mijn droom ik hou van hem vanaf 20 augustus tot nu toe 22 december 2011 aub schrij wat reacties

MKE
10 jaar geleden

Ik heb dat heel vaak als ik een meisje leuk vind. Die zie ik dan ook vaker terug in mijn dromen :)

musti
10 jaar geleden

jullie willen dat het uit je dromen komt. ik moet het tegenovergestelde. als er iemand is die weet hoe je er voor kan zorgen dat je voer iemand droomt in een korte tijd en een aantal keer. zeg het dan A.U.B!!

Lisa01
10 jaar geleden

Ik denk dat het met diepe gevoelens te maken heeft, ik heb ook hetzelfde 'probleem' ik droom heel vaak over een jongen waar ik eigenlijk nog steeds zwak voor heb, hij is denk de leukste jongeman op aarde, alleen was het nooit wederzijds (denk ik) inmiddels ben ik getrouwd en houd ontzettend veel van mijn man, maar ik voel me schuldig dat ik over mijn eigen man bijna nooit droom maar wel over die puberale verliefdheid van toen! Gek eigenlijk want ik zie hem sporadisch maar zijn karakter en zijn uitstraling is zo krachtig dat je hem nauwelijks uit je hoofd kan zetten (10 jaar)

reggy luano
10 jaar geleden

he

ik ben een jongen en ik droom echt elke nacht over mijn beste vriendin dat ik naast haar zit en dat we aan het zoenen zijn
en zoenen nog net niet zo zeer alleen heel klef naast elkaar zitten met mijn armen om haar heen . Ze zit bij mij in de klas dus
ik zie haar elke dag maar als ik ziek ben of ik ben niet naar school dan zie ik haar niet
heb ik haar een hele dag niet gezien dan droom ik echt altijd die nacht erna over haar
mij gevoelens voor haar zijn echt sterk vind ik alleen ik weet niet wat ze van mij vind
ik heb al met haar gehad maar relatie liep uit op en flop


pleeeaaasss help me !!!!!!!!!!!!

gr reggy luano

stacy
10 jaar geleden

hallo,ik vaak een droom over mijn beste vriendin ik droom bijna alle dagen over haar het zijn geen enge dromen maar leuke dromen soms zijn het nachtmerries over haar ik wil gewoon weten hoe het komt dat ik altijd over droom maar nu heb juist gelezen dat die persoon waar je over droomt misschien aan wicca doet kan dat ? alvast bedankt om me te helpen :)

ricardo
10 jaar geleden

Ik weet niet precies wat je droomt en wat je te zien krijgt. Misschien is het te persoonlijk maar daar moet het antwoord tussen zitten zo kan ik er nu niks mee

Matt
10 jaar geleden

Hahahaha, mensen die denken dat je dromen kan krijgen doordat iemand aan je denkt. Vrouwen zijn ook veel te emotioneel om logisch te redeneren ;)
Als ik een tip zou kunnen geven: ga niet te veel nadenken wat een droom nu betekent, doe gewoon wat je altijd doet. Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer hersencapaciteit, hoe groter de kans dat je het opnieuw droomt. Ik lees hier dat mensen dromen over jongens van dagelijks leven enzo? Dat heet tog gwoon hormonen? Accepteer het en blijf gwoon je ding doen. Dalijk ga je mensen nog afstoten in realiteit omdat je over ze gedroomd heb!! Je hersenen verwerken snachts je gedachten en emoties, maar ze halen alles door elkaar. Als jij net droomt over een persoon waar je een gedachte bij had en je hersenen gaan het hormoon gedeelte verwerken dan ga je het door elkaar halen ja, maar dan heb je nog geen verborgen gevoelens.
En geloof me niemand kan jou gedachtes beinvloeden. Het kan wel zo zijn dat je overdag 'aanvoelt' dat iemand verliefd op je is en dan snachts over droomt. Het zou ook best wel kut zijn als mensen dromen op je af konden sturen. Ik weet van 2 meisjes op sgol dat ze verliefd op me zijn, ik zou niet eens meer lekker kunnen slapen!
Volg gwoon je hart en niet je 'brein'. (ookal lijken dromen uit je hart te komen).

Xiara
10 jaar geleden

IK heb precies dezelfde probleem. Ook ik heb regelmatig (al moet ik wel zeggen dat ht minder is geworden) dromen over dezelfde jongen. In mijn geval ken ik de jongen best wel goed. Onze ouders zijn goed bevriend met elkaar en vroeger was ik ook heel close met hem en met zijn zusjes. Door verschillende redenen zijn we uit elkaar gegroeid.

Ik heb wel vaker een droom over een bepaalde jongen, maar sinds een paar maanden droom ik wel heel regelmatig over die ene jongen. En ik vind hem niet eens leuk. Ik weet wel dat hij mij vroeger leuk vond, en toen al heb ik hem moeten afwijzen omdat ik hem niet leuk vond. Nu jaren later loopt hij rond in mijn dromen. Meestal speelt hij de hoofdrol. Net als vanacht droomde ik dat we samen in mijn kamer zaten en we waren gewoon aan het stoeien (niks sexueels eraan) en het was duidelijk dat hij meer wou maar er zat een andere jongen beneden die ik heel leuk vond en hij vond dat niet leuk en we begonnen oppeens ruzie te maken. Op zich slaat de droom nergens op maar het is zo eng hoe echt de droom lijkt.

In al mijn dromen met hem heb ik hem nooit gezoend ofzo, terwijl wanneer ik over andere jongens droom dat wel heel vaak gebeurd, maar het is duidelijk te zien dat er wel iets speelt tussen ons in de droom. Nu heb ik er wel eens over gedacht of ik hem leuk vind, maar ik weet heel zeker vn niet. En ik weet ook dat zijn little crush op mij ook voorbij is. Dus waar slaan al die dromen op? Ik weet niet echt waarom, maar als ik over andere jongens droom (en geloof me, dat gebeurt bijna iedere avond) dan vind ik het niet erg en heel leuk enzo. Maar droom ik over hem, dan kan ik me er zo aan irriteren. Misschien om het feit dat we vroeger zo close waren ofzo, maar ik zie mezelf in real life echt niks met hem beginnen.

Zelf denk ik dat ik die dromen vaak heb omdat ik ze mis ofzo. Vroeger waren we heel close en was het altijd gezellig maar tegenwoordig groeten we elkaar alleen. Op zich met hem praat ik dan nog een beetje, gewoon vragen hoe het gaat en blah blah blah. Met zijn susjes is het echt alleen een 'hallo' en 'doei' geval en soms zeggen we niet eens iets tegen elkaar. Ik denk ook dat omdat ik nog nooit een echt vriendje heb gehad, ik gewoon fantaseer over hoe het zou zijn als ik hem wel leuk vond ofzo.

Het is gewoon 'stom'.

10 jaar geleden

Ik droom,heel vaak,over een man,die inmiddels al jaren weduwnaar is.Ik mag deze man totaal niet,ik haat hem zelfs.
Ik heb 16 jaar bij deze man gewerkt,Als hij nuchter was,kon je goed met hem te doen hebben.
Als hij dronken was,sloeg hij zijn vrouw,bond en blauw.
Ik heb hem al jaren,niet meer gezien gelukkig,en toch droom ik van hem.
Ook zijn vrouw,zie ik dan,zij zakt elke keer in elkaar,een is ook echt een dode om te zien.
Er is in die droom,altijd,een enorme rotzooi,in en om het huis,vuilniszakken puilenuit,snoeren liggen overal,Heel stoffig,enz.....
In werkelijkheid was dat ook zo!!
Zei,deed niks aan de huishouding,en aan zich zelf,en zei dronk ook heel veel net als haar man.
Terwijl ze een cafetaria hadden,Ik heb me daar kapot gewerkt,Waarom ,ik daar niet weg ben gegaan,en anderwerk zoeken?
Dat weet ik nu nog niet,maar naar 16 jaar,zijn ze gestopt,er kwam daar geen hond meer.
Ze zijn toen verhuist.
Maar waarom,komt die droom steets terug

Stiertje

Annebel
10 jaar geleden

Ik vind een jongen erg leuk, we hebben een hele tijd terug bijna wat gehad maar dat is nooit goed gekomen. Ik val nog steeds op hem en de laatste tijd doet hij ook best close tegen mij.
Het rare is alleen dat ik de afgelopen week/weken bijna elke nacht over hem droom en elke droom is verschillend
Komt dit omdat ik vaak aan hem denk of zijn hier anderen verklaringen voor?
Ik ben erg bijgelovig zelf en soms heb ik het idee dat ik een soort 'tekens' heb dat het goed gaat komen
Kan iemand meer informatie geven?
X A.

jeweetwelwie
10 jaar geleden

Hallo

ik droom heel vaak over mijn mentor op school... al bijna een jaar nu.. en ik vind het echt heel vreemd.
twee jaar geleden droomde ik heel vaak over een andere persoon die ik altijd tegen kom op school. ik weet niet maar als ik die mensen tegenkom op de gang ofzo dan zeg ik altijd stomme dingen en schaam ik me voor me zelf. ik denk dat ik ze heel aardig vind ofzo.. ik kan het maar niet los laten.. ik droom ook vaak dat ik tegen hem praat.

en nou ff een ander probleem waar ik mee zit: ik vind het gek genoeg leuk als mensen medelijden met me (of iemand anders) hebben of als ze zich zorgen maken..

kan iemand me helpen ik loop hier al lang mee rond..

jeweetwelwie
10 jaar geleden

sorry dat ik zo'n raar bericht heb gestuurd en nog over een ander probleem begon.
ik werd min of meer een beetje wanhopig en depressief te gelijk.

Butterfly25
10 jaar geleden

Ik droom veel over de jonge man waar ik heel erg verliefd op ben.
Hij kent mij niet, en ik ken hem van uiterlijk en ik ken zn zus een beetje.
Hij was liefde op het eerste gezicht en nu nog steeds(het is een lang verhaal en was moeilijk hem te vinden oa zijn naam, al die details hou ik liever voor mijzelf omdat hij ooit op Tv was, hij is absoluut geen bekend of beroemd iemand)
Maar ik ben nu bezig voorzichtig contact met m aan het leggen
via facebook.

In mijn dromen zie ik vaak eerst mn angsten dat ik bang ben dat hij bezet is of andere reden dat hij me niet ziet staan.
Dan lijkt dat of het zo is en of ik zoek om hem en ik kan hem niet vinden. Ik heb in het echte leven lang naar m gezocht en dit jaar gevonden op
facebook.
In mijn dromen: Opeens onverwachts iedere keer opnieuw vind ik hem en als hij mij ziet en ik een beetje afstand neem word hij verliefd op me en zoent hij me
Iedere droom over hem gaat zo. Telkens herhaalt dat zich. Steeds in een andere situatie. Zo slaan negatieve details in dromen ineens om in het positive en krijgt het een goed einde.
Ik weet niets van hem, maar heb het gevoel als hij mij leert kennen dat deze liefde toch wederzijds is. Maar ik voel dat ik niet opdringerig moet zijn als ik net contact met hem heb want dat stoot hem af.

Aangezien ik regelmatig voorspellend heb gedroomd hoop ik dat dit een positief iets is.

anne27
10 jaar geleden

inmiddels weer 6 maanden verder en de persoon waar ik eerder over vertelde verschijnt nog steeds in mijn dromen.
Mijn relatie is ten einde gekomen, maar ik ben daarna wel weer verliefd geworden op een ander.. het heeft denk ik ook niet te maken met verliefdheid.
Vannacht droomde ik dat ik hem in een auto zag rijden.. en elke keer in mijn dromen kijken we elkaar aan maar er gebeurt verder niets.. behalve datik in mijn droom een diepe band met hem voel.
Ik probeer er nuchter onder te blijven maar krijg wel sterk het gevoel dat ik er iets mee moet of dat er miss iets met deze persoon aan de hand is.
Maar ik ken hem amper, hij woont al jaren niet meer in mijn woonplaats en in real live zie ik hem dus nooit.
Wat ga ik doen en hoe kom ik erachter wat deze droomt mij wil zeggen.. of betekent het niks en moet ik er niet meer over na denken?

anne27
10 jaar geleden

Kan het zijn dat dat een turbulente tijd in je leven is geweest? dat je toen weinig tijd of zin hebt gehad om erover na te denken het is natuurlijk niet niks als je weet dat je baas zijn vrouw slaat ookal dronk zei ook veel alcohol dan nog verdient iemand het niet om zo behandeld te worden.

ik probeer te zeggen at het miss meer impact op je gehad heeft en je niet de tijd hebt genomen om erover na te denken en dat die nu in je dromen worden verwerkt?

anne27
10 jaar geleden

je dromen zeggen volgens mij duidelijk dat je nog gevoel voor haar hebt en dat zeg je zelf ook.
het enige wat je denk ik kan doen is het bespreekbaar met haar maken.. niet dat je vaak over haar droomt maar dat je nog steeds gevoelens voor haar hebt. ik kan me voorstellen dat dat moeilijk is aangezien jullie al eerder wat hadden wat niet goed afliep. je bent misschien bang dat zij deze gevoelens niet zo ervaart waardoor je het nog niet gevraagd heb maar als je er niet over praat kom je er nooit achter en zullen je dromen blijven.

Belle_2010
10 jaar geleden

Ik zat 3 jaren met een jongen in 1 klas.. we hebben veel met elkaar meegemaakt,maar zijn toch heel goede vrienden. Hij is 1 maand terug vertrokken naar nederland, maar ik krijg de laatste week toch bijna elke avond dromen over hem. dromen dat ik van hem houdt, dat we met elkaar zijn en dat we de liefde met elkaar delen. Wat mij stoort is dat wij gewoon hele goede vrienden zijn.. hij heeft zijn vriendin en ik mijn vriend..
Kan iemand mij misschien raad geven waarom ik steeds deze dromen over hem krijgt???

maudy
10 jaar geleden

nou ik zat zo te wappen met een jongen en we zaten al een tijdje met elkaar te flirten maar we hadden vannacht dus dezelfde droom betekent dit echte liefde want ik vind hem zoiezo al wel leuk maar hij mij volgens mij ook

groetjes maudy

10 jaar geleden

ik droom de laatste tijd veel over de tweede wereld oorlog, dat ik het zelf mee maak...
nu zoek ik daar niet zo veel achter omdat ik denk dat het komt omdat ik me veel in die oorlog aan het verdiepen ben.

maar toch... meestal gaat mijn droom over kamp westerbork... en daar heb ik nog niks ofzo over gelezen, dus vind het wel wat vaag dat ik juist DAAR veel over droom.

9 jaar geleden

Ik herken de verhalen wel. Droom al sinds mijn 8e zoiets over mijn eerste liefde. De dromen komen uit het niets, want ook als ik totaal niet aan hem denk, droom ik over hem. Momenteel verklaart hij mij de liefde met kado's, liefdesbrieven enz. tijdens de dromen.
De eerste seconde toen ik mijn eerste liefde in het echt zag (ik was 7 jaar), was ik verliefd. Dit heb ik met pieken en dalen volgehouden tot mijn 13e. Qua gevoel was het daarna alleen die speciale eerste liefde, niks meer of minder. Helaas kwam ik hem regelmatig tegen of hoorde ik ongevraagd verhalen over hem. Hij heeft nooit geweten wat ik voor hem voelde. En in mijn eerdere dromen wist hij het ook niet. Maar in de huidige dromen weet hij het denk ik wel. Ik wil niet meer over hem dromen, ik wil geen liefdesverklaringen of intieme momenten met hem delen in mijn dromen. Ik wil gewoon dat het ophoudt.
Momenteel heb ik al een tijdje niet over hem gedroomd, maar de ervaring leert dat het soms even "rustig" is, en dan opeens is er weer een explosie van dromen over hem.
Weet iemand wat ik kan doen? En als er een idee is waarom ik over hem droom, zou dat ook fijn zijn.

Groeten, Kim

Deze discussie is gesloten.