Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gele slang

15 jaar geleden

Hoi,

Ik heb onlangs een hele vage droom gehad...

Het begon al meteen met een gevecht tegen een demon/mutant achtige mens... We vlogen gelijk een deur door en kwamen in een ruimte met allemaal hokken vol slangen... Eén van de hokken was een beetje open en ik probeerde dus mijn tegenstander zijn hoofd erin te duwen. Maar de slang die erin was lag er maar stil en reageerde niet. Dus wij vechten en vechten totdat we langs een open hok kwamen met een gele slang erin. Mijn tegenstander probeerde mij nog steeds af te maken en de gele slang besprong mij. Ik pakte hem bij zijn kop en hij was heel wild. Ik gooide hem richting mijn tegenstander maar hem deed de slang helemaal niets en sprong meteen weer op mij af... Dus ik rende naar boven, weet niet hoe ik bij de trappen kwam. Eenmaal boven was het stil en donker waar alles slecht was te zien... Er hing een rood gloed in de kamer, het was een vies, donker kamertje. En uit het niets werd ik keihard in mijn nek gebeten door de gele slang en ik schrok me wakker...

Wat kan deze droom zeggen?

Mvg

Ikbenben

15 jaar geleden

Hoi ikbenben.

De duivel, een gevallen engel, of een demon verschijnt in onze dromen om meedogenloos onze karakterzwaktes en zwakke plekken in ons zielenleven te onthullen.Misschien hebje karakter fouten die je ontkent en waar je tegen vechten moet.

Enerzijds is de slang het symbool van de verandering, anderzijds het symbool van de wedergeboorte en wederopstanding.

Geel is de stralende kleur van de zon, het levensscheppende. Het is de kleur die opvrolijkt en verlicht. Het is echter ook de kleur van verraad. Goudgeel staat symbool voor wijsheid, grootmoedigheid, geestelijke zaken en materiele rijkdom. Middengeel is het symbool voor egoïsme, haat en verraad. Zachtgeel is het symbool voor de teleurstellingen van het leven. Geel kan ons verwarmen maar ook verblinden. Het is belangrijk er op te letten welke voorwerpen geel gekleurd zijn.

De slang die ons in de droom bijt symboliseert koele en berekenende mensen die ons schade toe zullen brengen.

De hals is de schakel tussen lichaam een geest, tussen handelen en denken.
Als daar gebten wordt kan dat verlammend werken.

De zolder is het domein van allang vergeten gebeurtenissen die op de zolder in onze droom weggeborgen liggen.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.

15 jaar geleden

Wow, bedankt voor je snelle reactie!