Ridder in de sneeuw

Steef885
2 weken geleden

Kan iemand mij misschien helpen bij het vinden van de betekenis van deze droom? Ik droomde dat ik heel erg depressief was. Ik heb vroeger veel last gehad van depressies en hoewel het nu heel goed met mij gaat, ben ik altijd bang dat ze weer terugkomen. Ik droomde dat voor mij alles zinloos was, dat ik volkomen apathisch was en dat ik 's nachts wegliep van huis met de gedachte "ik heb toch niets te verliezen." Het was winter en alles lag onder een dikke laag sneeuw. Ik had mijn pyjama aan. Toen blies een windvlaag langs me heen. De hele straat werd in een stofwolk van sneeuw gehuld en er scheen ineens een troebel, paars licht uit de lantaarnpalen. Door de vallende sneeuw heen en in het paarse licht van de lantaarns zag ik ineens het silhouet van een ridder op me af komen. Het was echt zo'n middeleeuwse ridder op een paard, met harnas en al. Hij had alleen geen hoofd.

Weet iemand wat dit betekent? Ik ben erg benieuwd omdat ik me afvraag of het misschien iets met mijn depressies te maken kan hebben?

2 weken geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Door de angst om de depressieve periode terug te krijgen, komt als een verwerking in je droom naar boven. Depressiviteit maakt dat het lijkt of het leven stilstaat.

Winter staat voor het onbewuste. Sneeuw betekent bevroren emoties. Weglopen van het huis is weglopen voor jezelf. Een huis symboliseert namelijk je lichaam en ziel. Het is als een jas om je heen. De kamers hebben alleen een functie en bevatten je eigenschappen en vaardigheden. Troebel staat voor geen overzicht hebben en paars voor rouwen. De lantaarnpalen geven een lichtpunt in je leven. De ridder staat voor een strijder. Een eigenschap die je bezit. Het ontbreken van het hoofd is liever niet te veel willen denken of piekeren.

Groetjes Esme [www.facebook.com]

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******** **   ** **     *******  **   ** 
  **   ***  *** **  **  **   ** ***  *** 
  **   **** **** **  **     ** **** **** 
  **   ** *** ** **  **  *******  ** *** ** 
  **   **   ** *********     ** **   ** 
  **   **   **    **  **   ** **   ** 
  **   **   **    **  *******  **   ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht