Droom of nachtmerrie?

10 maanden geleden

Hallo,

Vanochtend om 04:44 werd ik wakker. Ik was verward, angstig en verdrietig.

Ik droomde dat ik een relatie heb (wat in real-life) niet zo is en dat ik met diegene ging trouwen, zonder dat mijn moeder daarbij aanwezig was (ik ben 27). Ik weet niet alles meer maar op een gegeven moment droomde ik dat het met die jongeman - met wie ik inmiddels was getrouwd - slecht ging. Hij lag in een bed in het water in een ziekenhuis. Ik ben daar een paar keer geweest, tot ie opeens was overleden en ik was verdrietig en ontroostbaar.

Wat kan dit betekenen? Ik vind het heel apart en ik vind het jammer dat ik niet alles meer kan herinneren.

10 maanden geleden

Iemand? :-)

10 maanden geleden

Als ik een reactie terug krijg, dan wel

10 maanden geleden

Uiteraard. Ik ben zeer benieuwd.

10 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een relatie hebben in je droom betekent dat er een leegte is die je wilt opvullen. Een Yin (vrouwelijke) heeft ook een Yang (mannelijke) nodig, om op die manier volledig te worden. Trouwen staat voor een verbond sluiten of samensmelten. Je moeder staat hier symbool voor zorgzaamheid en steun. In je droom is je moeder niet aanwezig, want je kan nu prima op eigen benen staan. Ziekte staat hier voor zwakheid. Er is op dit moment geen potentiele partner. De jongeman is passief, dus zijn er nog geen situaties die het verlangen kan aanvullen. Water symboliseert emotie. De dood staat voor afsluiten van het één en verder gaan met nieuwe kansen. Je vind het wel vervelend dat er zo’n leegte bestaat.

10 maanden geleden

Esme, ik herken het wel denk ik. Ik ben net verhuisd en heb dus een moeilijk hoofdstuk kunnen afsluiten door die stad achter te kunnen laten. Qua ‘leegte’ snap ik het ook wel, ik heb behoefte aan affectie aangezien nog nooit iemand mij dat heeft gegeven in de relationele/seksuele sfeer.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ********  *******  **  ** **   ** ******** 
  **   **   ** **  **  **   ** **   ** 
  **   **   ** ** **  **   ** **   ** 
  **   ******** *****   **   ** ******** 
  **      ** ** **   **  **  **    
  **   **   ** **  **   ** **  **    
  **   *******  **  **   ***   **    

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht