Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wie kan me helpen verklaren

Seven
14 jaar geleden

Ik had vannacht 2 heel heldere en gedetailleerde dromen waarvan ik van 1 heel erg benieuwd ben wat het betekend. Ik hoop dat iemand me kan helpen ook zonder me te kennen.

Ik stond naast mijn auto in de laadruimte van een veerboot die al leeg was. Het was redelijk donker, beetje bruinig licht. Mijn auto was compleet gestript. (alles behalve de carroserie en de assen met wielen was weg. Dat verbaasde me niet, dat hoorde zo. Ik wist dat ik de veerboot moest verlaten en wachtte op mijn man die al een behoorlijke tijd weg was. Ik durfde de auto niet alleen te laten omdat ik bang was dat ze hem zouden vernietigen. Ik was ondertussen aan de auto aan het werk en brak in de kofferruimte wat roest weg. een monteur kwam langs en zette 2 blauwe gereedschapskoffers (van die stalen die je naar 2 kanten openschuift) bij mijn gereedschap en liep weer weg. Ik aarzelde maar even maar stopte mijn gereedschap in die koffers en zette ze in de auto. Ik moest weg. Ik heb de auto de veerboot afgeduwd en dacht dat dat heel zwaar en moeilijk zou zijn maar het was net zo eenvoudig als een kinderwagen duwen. Ik duwde de auto zonder moeite een heuveltje af op een klinkerweg met links van mij water en recht van mij een muur van aarde. Halverwege moest ik kiezen of ik met de auto rechtdoor de snelweg op zou gaan, wat gevaarlijk is omdat het snelheidsverschil zo groot is maar makkelijker omdat het een rechte weg was, of dat ik een scherpe bocht stijl naar beneden zou nemen over het voetpad wat met een bruggetje over het water ging. Beide kwamen op hetzelfde punt uit. Ik koos het laatste. Toen ik aan de andere kant van de kade kwam kwam er van rechts een ree over de klinkers aangerend langs de gebouwen die daar stonden. Ik wilde niet stoppen omdat ik bang was dat ik de auto niet meer in beweging kon krijgen en toen ik weer keek was de ree een kalf geworden die als een razende langs me rende. Ik liep dezelfde kant op langs de kade en bedacht dat ik het koud had en dat ik maar direct naar huis moest lopen en niet moest wachten op mijn man. Ik bedacht me ook dat ik de sleutel van mijn huis in een motorjas in een ander huis had laten zitten.Ik ben gestopt met duwen maar ik durfde nogsteeds de auto niet alleen te laten.

Die motorjas en dat andere huis waren in de droom ervoor ook al in beeld geweest.
In de hele droom is geen plant of natuur in beeld geweest behalve de ree en het kalf.

Misschien wel van belang dat ik voor mijn hobby auto's restaureer en dat ik motor rij.
Daarnaast ben ik me aan het omscholen. Ik wil een bedrijf voor mezelf beginnen in een hele andere richting dan ik tot nog toe heb gewerkt.

Ik kan me niet onttrekken aan het idee dat ik van deze droom moet leren maar ik weet niet wat.
Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

14 jaar geleden

Hoi Seven,

Deze droom is waarschijnlijk een huwelijksdroom. In de hele droom komt het wachten op je man terug. Ik heb een paar associaties voor je.

Je droom maakt inderdaad duidelijk dat je druk bezig bent met verandering in je leven. Die veerboot, het strippen van de auto laten zien dat je flink bezig bent. Je zou zeggen: koop een nieuwe auto als de oude onder de roest zit en helemaal gestript is, maar dat wil je niet. Je bent bang dat ie vernietigd wordt, als je 'm achterlaat op die veerboot. Mijn associatie is dat die auto voor je huwelijk staat. Je wacht niet voor niets op je man. Er komen allerlei vrouwelijke symbolen terug in de droom: de kofferruimte, de gereedschapskisten die door de monteur worden aangereikt. Een monteur is een helper, die wijst je op iets wat je nodig hebt. Niet alleen gereedschap om verder te komen, maar ook een kist, symbool van vrouwelijkheid. Zelfs twee kisten - ook weer een signaal dat het om iets gaat dat met de relatie tussen man en vrouw te maken heeft.

Die vrouwelijke elementen willen je duidelijk maken dat je, in al je pogingen om jouw voertuig op je levenspad op te knappen, aandacht zou moeten besteden aan je gevoelens. Ergens weet je dat ook, want je gevoel zegt dat je die auto niet achter mag laten. Je duwt hem van de veerboot af, neemt hem mee op je levenspad. Je ratio zegt je dat dat heel moeilijk is, maar in de praktijk valt het mee. Het is wel duidelijk dat er nog een probleem is: links is de stroom van je gevoel, het water, rechts is een muur, een blokkade. Je ratio, de rechterkant, is er dus niet van overtuigd dat het goed komt. Je staat voor de keuze: snel, rechtdoor, met als risico dat die auto in de prak wordt gereden, of een stukje langzamer, eerst naar beneden (was de bocht naar rechts of naar links?), terug naar je gevoel.

Als je voor de weg kiest die je naar je gevoel leidt, kom je een dier tegen. Het dierlijke in jou, je instincten. Een ree. Kwetsbaar en schuw, denk ik. Het verandert in een kalf. Een nog onvolwassen koe, niet volgroeide vrouwelijkheid en vaak ook een symbool van wit en zwart, twee tegenstellingen die samen moeten komen. Dat kalf rent langs je heen: je ziet je gevoelens wel, maar je doet er niets mee. Dan besef je opeens dat je het koud hebt, door het negeren van je instincten. Als je daarom de keuze maakt om niet te wachten op je man, besef je dat je niet meer bij de sleutel van je huis kunt. Je huis is je eigen lichaam, m.a.w., door de keuze die je maakt om niet op je man te wachten, je gevoel te negeren, verlies je het contact met je eigen lichaam. En dan loop je vast.

Volgens mij zegt je droom je dus dat je, bij alle veranderingen in je leven, goed moet voelen wat dit allemaal doet met je gevoelens voor je man. De vraag is of hij je wel bij kan houden op dit moment. Je bent zo bezig met het bereiken van je eigen doel, dat je droom je waarschuwt dat je je gevoelens daarbij negeert en te weinig aandacht besteedt aan je relatie.

Seven
14 jaar geleden

Hoi dromencoach,

Dat is onverwachte verklaring die erg sterk mijn huidige situatie omschrijft.

Mijn man heeft altijd wat meer tijd nodig om te wennen aan veranderingen en maakt op zijn werk al het een en ander mee. Ik heb me afgevraagd of mijn ambities niet op een ongelukkig moment komen voor hem omdat daarmee de zekerheid op 2 vlakken voor hem worden aangetast. Aan de andere kant is dit wel iets wat ik heel graag wil.
Ik heb, in de ware struisvogeltraditie, het vraagstuk naast me neergelegd met het idee dat dat later wel zou komen maar blijkbaar heeft het eerder aandacht nodig.

De bocht was naar links, omlaag en over een bruggetje over het water.
De ree rende ook meer angstig als het kalf maar misschien ook omdat de ree daar niet op haar plek was.
Wat raar is dat ik dat zo schrijf want het is ook niet een normale plaats voor een kalf en die rende niet angstig maar meer onstuimig.

Ik denk dat het tijd wordt voor een goed gesprek met mezelf en mijn man.

Bedankt voor je uitleg.

14 jaar geleden

Hallo Seven,

Fijn dat je het kunt plaatsen. Ik dacht al dat de bocht naar links was. Je moet een brug slaan tussen je gevoelens voor je man en je ambities, waar je nogal onstuimig in bent. De droom zegt eigenlijk: knap eerst die auto, je huwelijk, maar op, in plaats van dat je 'm mee probeert te duwen op het pad van je persoonlijke ambitie. Succes ermee.