Droom over overlijden van een broer.

AndreaW
11 jaar geleden

Ik had twee dagen een afschuwelijke droom. Ik zal eerst even vertellen dat mijn dromen zich meestal een volle nacht herhalen dat betekend dat ik wakker word na een droom even iets ga drinken en of plassen en dan weer naar bed ga .. en terug keer in de zelfde droom over and over.
Dit keer was ik samen met mijn broer in een onbekend huis en er brak brand uit .. mijn broer kwam om, en ik kon ontkomen door een raam in te slaan dat raam was niet van glas maar van plastic.. Na dit gebeuren was er een ruzie in de familie wie de grafrede moest houden.
Door de hele droom heen was in aan het snikken. dus niet huilen maar snikken.
Ik heb vele bizarre dromen, en altijd herhalend. Maar deze was zo erg, dat ik er nog over nadenk hoe en wat.

Vriendelijke groet,

Andrea

11 jaar geleden

Hoi Andrea,

Deze droom kan ik nu slecht los zien van wat je schreef in je andere bericht over alles eruit flappen. De boodschap van de droom is dat de broer omkomt in het vuur - een broer is vaak een kant van jezelf, een mannelijke, extraverte kant. Vuur heeft ook met agressie, mannelijke kracht te maken. De droom wil je duidelijk maken dat er iets moet veranderen. De dood in dromen staat voor een noodzakelijke verandering in je leven, in het huis dat jouw leven symboliseert.
Je methode om weg te komen uit het vuur, het gevaar, ruzie misschien, ook weer mannelijke energie, is een raam stukslaan. Je hanteert dus een tamelijk agressieve methode om te ontsnappen. Maar je verliest zo de verbinding je lichaam, want je verlaat je huis. Zo lang je zo fel reageert, ontstaan er voortdurend conflicten om je heen en hou je het vuur in stand. Maar wat er eigenlijk aan de hand is, laat de droom je ook zien: je hebt voortdurend een intens verdriet. Alleen doe je daar niets mee, terwijl die tranen dat vuur, die agressie, juist zouden kunnen doven.

jolande koops
9 jaar geleden

ik kom toevallig op deze site ivm een droom over mijn overleden broer.

Dag, mijn naam ik jo(-...), zusje van broer wouter. hij is twee jaar geleden overleden op een nare manier.

ik droomde met enige regelmaat over mijn broer. zoals over meerdere overledenen.

in deze droom is het ochtend. mijn broer huilt. hij ligt in foetushouding in het bed van mijn ouders? ik weet niet waarom ik hun slaapkamer in ga. misschien omdat ik iemand hoor huilen? al is het nauwelijks waarneembaar. mijn moeder was bezig in de badkamer, mijn vader zou daar naartoe en kwam van het toilet. ik ervoer iets van schaamtegevoel van zijn kant, niet van de mijne.

mijn broer lag in bed, en huilde... ik snapte er niets van. ik kon niet met hem praten. hij lag er zo verloren. ik kon hem niet meer bereiken, al was hij er nog. ik voelde me zo enorm verloren. ik wil zo graag helpen. en kon dat niet.

wat wil hij? is het een boodschap voor mij ouders? of voor mij? ik word er zo verdrietig van. dit is de eerste keer dat ik hem in zo'n nare situatie aantref in mijn droom. de vorige keren leek hij gelukkig met waar hij mee bezig was. en nu zo'n totaal verdriet zonder contact. hij is op 17 maart jl. twee jaar overleden.

wat kan ik hiermee? het doet mij en mijn ouders nog steeds veel verdriet. mijn andere broer en zus kunnen zich niet goed uiten. mijn ouders meer, mijn moeder moeizaam dan mijn vader. mijn vader schaamt zich voor zijn verdriet, terwijl dat naar mij toe totaal niet hoef. maar dat is het volgens mij niet het geval in deze droom. dat haal ik er niet uit.

wat kan ik hiermee? ik ben zo blij om weer eens over hem te dromen. maar dan dit.. het laat me niet los. ik heb er enorm veel verdriet van. en vooral, ik vraag me af wat ik hier mee moet doen.

groetjes,
jo

LindavS
9 jaar geleden

Ook ik heb vanacht over mijn overleden broer gedroomd. Hij is vorige maand overleden.
Ik droomde over hem dat hij in mijn droom overleed en dat ik bezig was met ambulance en politie. (er kwamen zwaailichten voor en sirenes)
Een vriendin van mij kwam ook voor in mijn droom die werd wakker want tijdens het hele gebeurte sliep ze nog. En ik moest het haar nog vertellen wat er was gebeurt.

Maar de hele droom dacht ik.... oh tis een droom tis niet echt.. (zo raar)
toen ik wakker werd van mijn wekker. Dacht ik inderdaad oh gelukkig tis maar een droom. En seconden later dacht ik weer... nee tis geen droom hij is echt overleden..

Yessica
4 jaar geleden

Ik droomde dat me broer al dood was, mijn vader koos er voor om in Frankrijk of Italiƫ ergensnin een huisje te blijven wonen en wij zijn met zijn alle overgekomen om samen afscheid te nemen. Het was heel raar op het begin we hadden t over toetjes en aan tafel aten we toetjes en namen we afscheid. Daarna zat ik op station of in de trein al weet ik niet meer precies waarom. Ik was overstuur en me vader was met me in de trein gestapt. Er kwam ook een conducteur voor controle en daarna zaten we ineens in een taxi, me andere broer die was er toen ook bij hij lag op de bank met half dicht geknepen ogen. Ik zat al vanaf de trein enorm te huilen en mijn vader begon nu ook met huilen. Hij was de brief voor die mijn broer had geschreven aan mijn vader toen die thuis kwam van vakantie met de woorden "je moet maar veder gaan zonder mij ik ben een vervelend kind ga maar zonder mij" de doodsoorzaak was niet bekend en dat zou hij ook niet worden, maar dat hij weeg was wisten we wel. Helaas met ruzie. Ik bleef huilen en werd toen huilend wakker. Nadat ik naar de wc ben geweest bleef ik er nog steeds om huilen terwijl me broer niet dood is. (Niet dat ik weet)

Annoniem03
Vorig jaar

ik heb gister nacht iets ergs gedroomd en zins dien voel ik me niet goed.
het begon allemaal dat ik in een onbekend omgeving was met blijkbaar mijn familie ik had een jongere broertje en een jongere zusje en twee gelukkige ouders. de eerst nacht in mijn droom was mijn vader vermoord onbekend hoe of wat. de tweede dag waren we van plan om te verhuizen dus ik hielp mijn moeder. mijn zusje en broertje speelden boven ik bracht iets naar binnen en opeens zag ik mijn broertje heel droevig met angst in zijn ogen boven aan de trap zitten. dus ik dacht laat ik effe kijken wat er aan de hand is loop ik naar boven en opeens zie ik mijn zusje dood van haar stapelbed afhangen met haar mond dicht geplakt. om mijn broertje gerust te stellen pak ik hem tussen mijn arme en schreeuwde ik eerst nee nee en daarna schreeuwde ik heel hard mijn moeder hierna werd ik wakker. nadat ik wakker was kreeg ik het beeld van mijn dode zusje niet uit mijn hoofd ( ik weet niet wat ik moet doen want de connectie tussen mijn eigen zusje en mij is niet goed en ik wil niet dat het slecht eindigt )

Vorig jaar

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je familie in je droom staat voor veiligheid, warmte en liefde. Denk eens na over de rol van specifieke familieleden en welke relatie je met ze hebt. De vader die vermoord is duidt op een afstand in de relatie met hem. Je hebt een closere band met je moeder en de verhuizing staat voor het verlangen naar een ander patroon. De trap brengt je naar een hoger niveau (ontwikkeling) of degradeer je (blokkade in je ontwikkeling). Het stapelbed heeft te maken met delen van intieme onderwerpen. Dromen over je zus symboliseren bepaalde aspecten van de relatie die je tot haar hebt, zij is het onderlinge rivaliteit. De onenigheid met je zus voelt toch niet helemaal goed. De angst om haar te verliezen wordt in de droom uitgebeeld.

nush
Vorig jaar

hoi ,ik ben nush .ik heb een vraag ik droomde over mijn levende broer die door een steek dood gaat en ik schreuwde en huilde. wat betekent dit droom?

Vorig jaar

De droom is een beetje kort. Ik kan er niet veel uithalen. Het sterven van je broer kan te maken hebben, dat je je zorgen maakt over je broer. Je kunt hem niet helpen. De brengt hopeloosheid met zich mee.

Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

Soeka
10 maanden geleden

Ik heb gedroomd over een broer die al enige jaren geleden is overleden. Bij leven had ik niet echt contact met hem, hij was afstandelijk en niet hartelijk. Volgens mij wilde hij graag overkomen als de wijze man. Alleen zijn gezin was belangrijk.
Nu had ik een droom dat hij op bezoek kwam en oprecht blij was me te zien. Hij had een blije en open uitstraling en was vrolijk. Ik heb hem bij leven nog nooit vrolijk gezien, dus dat was een aangename verrassing. Jammer ik dat dit nooit heb gezien toen hij leefde. Ik hoop dat deze boodschap wil zeggen dat het goed met hem gaat, dat zou echt fijn zijn!

Angelasterre
9 maanden geleden

Ik was in mijn achtertuin, ik woon daar alleen met mijn kinderen. De ex-buurvrouw die in het ziekenhuis werkt komt naar me toe en vertelt me dat mijn broer plotseling is overleden (mijn broer is in het werkelijke leven net gedotterd) ik reageer heel berustend en koel maar meteen daarna heel verdrietig. Het maakt me heel onrustig bang en ik wordt wakker. Het gevoel van angst om mijn broer blijft nog heel lang hangen.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ********  ******** ******** **   ** **   ** 
 **   ** **      **   ** ** ** **   ** 
 **   ** **      **   ** ** ** **   ** 
 ********  ******    **   ** ** ** ********* 
 **     **      **   ** ** ** **   ** 
 **     **      **   ** ** ** **   ** 
 **     **      **   *** ***  **   ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht