Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 Verschillende dromen

Tweeling
15 jaar geleden

Hey, ik had laatst 2 verschillende dromen en zou willen weten wat het precies inhoud.

droom 1:

Ik was met een vriendin wie weet ik niet meer, of het was mijn nicht? We zaten in een bootje op het water we hadden allebei een apart bootje, toen kwamen we aan bij een brug onder die brug was heel veel stroming ik zei dat we er neit door moesten maar me vriendin zei van wel die ging als eerst en ik volgde meteen, toen werden er heel hard meegetrokken en ik probeerde weg te komen, in het water springen durfde ik niet ik dreef opeens naar de kant de muur van de brug) waar ik stond te kijken. Het uitzicht was een groote gracht, soort van.. het was er ontzettend diep en het water was groen/bruin achtig en je zag de golven van de stroming helemaal. Veder weet ik niks meer.

droom 2:

ik was op een kamer het was buiten donker en je zag de sterren (heel veel) als je naar buiten keek. Ik was de muren aan het behangen met nog iemand, groen en roze behang.


Weet iemand hier de betekenissen van?

groetjes,

Tweeling

15 jaar geleden

Hoi Tweeling,

De eerste droom vertelt hoe je met je gevoelens omgaat; al dat water is daar symbool voor. Je vriendin, een raadgevende figuur, zegt 'spring er maar in', maar je bent er bang voor, bang meegesleurd te worden. Maar doe je dat niet, dan kom je tegen de muur aan, stuit je op een blokkade. Vanaf de kant ziet dat water er angstaanjagend uit, heel diep en woest. Maar dat is je idee erbij, als je er niet in gaat. Die vriendin verzekert je dat het goed komt als je er doorheen gaat. Groen/bruin is een aardekleur en vermoedelijk een advies dat je eerst moet aarden, moet wortelen, om beter met je gevoel om te gaan.

In de tweede droom komen de muren terug, dus die blokkade. Het laat zien wat jij met je blokkades doet: je plakt er behang op, m.a.w. je maakt ze mooier dan ze zijn. Het is een fa├žade, je speelt mooi weer. Is er dus een situatie in je leven, een gevoelskwestie, die je mooier maakt dan die is. Waarschijnlijk kan je je wel iets voorstellen bij het deel van je leven waar de droom je bij adviseert.