Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

snelle droom

sterretje
14 jaar geleden

Beste dromencoach,

ik heb vannacht een warrige droom in sneltreinvaart gehad.

Ik droomde dat ik op de school van mijn kinderen was. Ik was toeschouwer van de handwerklessen. Ik had contact met de diverse kinderen en maakten grapjes met ze. Ik zag heel duidelijk houten creaties, een soort kisten, voor me. Er branden overal kaarsen. Eén van de juffen was er ook bij. Ik voel me tot haar aangetrokken. Dan gaan alle kinderen naar binnen, maar alle kaarsen branden nog. Ik roep of ze niet uit moeten ivm brandveiligheid. Niemand reageert. Ik realiseer me dat ik nog naar de apotheek moet. Plots is daar een andere vrouw die me wel even naar beneden wil brengen want we zitten ineens op een berg. Ik moet nog even bovenaan de berg iets halen. Als ik naar beneden wil gaan is de trap steil en kapot. Ik kan me ternauwernood staande houden, maar kom weer beneden. Ik stap in de auto van de vreemde vrouw. Deze gaat er scheurend vandoor en rijdt over de stoep, zigzaggend tussen paaltjes door, om de snelste weg zonder obstakels te kunnen rijden.Ik houd me stevig vast en ben bang. Ik heb nog even want over tien minuten moet ik de kinderen weer van school halen. Plots zitten we achter een soort circus busje. Ik kan achterin kijken en zie allemaal mensen liggen. Voornamelijk mannen, die met elkaar aan het vrijen zijn. Ik walg, maar raak ook opgewonden. De vrouw waarmee ik rijd wil met mij vrijen.Ergens wil ik dat ook, maar ik vind haar niet aantrekkelijk. We komen aan in een huis en gaan zoenen. Ze heeft een vreselijke smaak, waar ik bijna van moet overgeven. (Deze smaak heb ik al eerder geproefd in andere dromen als ik aan het zoenen was.) Gelukkig is het bijna tijd. Ik ren naar de apotheek en moet snel terug naar school, dan word ik wakker.

Een droom met een aaneenschakeling van gebeurtenissen. Wat vaak terugkomt in mijn dromen is mijn verlangen om intiem met vrouwen te zijn.

14 jaar geleden

Hoi Sterretje,

Een school in een droom geeft aan dat er iets te leren valt. Bij jou betreft de lesstof die kisten, symbolen van je eigen vrouwelijkheid, je ontvankelijkheid. Via kinderen kom je daarmee in contact. Kinderen symboliseren onschuld, enthousiasme, dus kwaliteiten die je nodig hebt om contact te maken met je vrouwelijke kant. De juf, de leraar die symboliseert dat je iets te leren hebt, roept bij jou op dat je je aangetrokken voelt. Weer een symbool voor vrouwelijkheid, je eigen vrouwelijke kant, waartoe je je moet gaan verhouden. Kaarsen vertegenwoordigen het licht, de oplossing in je droom, maar jij wil ze uitblazen. Niemand vindt het een probleem, zo'n omgeving waar die vrouwelijke symbolen verlicht worden, maar jij wel, jij bent bang voor die vrouwelijkheid in je. Je beseft dat je daar een medicijn voor zoekt - die apotheek. Je hebt genezing nodig.

Het tweede deel van de droom zegt in feite hetzelfde. Dat is vaak met dromen in delen: ieder deel geeft je feedback op hetzelfde patroon waar je in zit. Mocht je de eerste symboliek niet snappen, dan heeft je onderbewuste nog wel een ander beeld voor je. Je zit bovenop een berg en je hebt iets nodig. Je zoekt het bovenop de berg, zo hoog mogelijk, in je hoofd. Je benadert je behoeften dus rationeel. Je wil wel naar je gevoel, gronden, afdalen naar de aarde, maar de trap is stuk. Je hebt dus problemen om uit je hoofd, weer bij je gevoel te komen.

Als je dan eindelijk beneden bent, bij die gevoelens, is er vooral angst. Dan gaat je gevoelskant alle kanten met je op. Want jij zit zelf niet achter het stuur, maar je laat je meevoeren door die gevoelens. Terwijl je die woelige rit maakt, word je geconfronteerd met mannelijke seksualiteit. Het doet je walgen, maar windt je ook op. In jou zit een conflict rondom je mannelijke en je vrouwelijke kant. Beide ervaar je in extreme vorm, maar ze maken geen contact. Mannelijke seksualiteit, naar buiten gerichte energie, vaak ook symbool voor je levenskracht, is geïsoleerd, heeft een eigen vervoersmiddel en de vrouwelijke ook. Zo kom je dus niet in balans. Je weet dat je contact moet maken met het vrouwelijke, de vrouw die aan het stuur zit, om datgene te hanteren wat zich voor je ogen afspeelt - het probleem met die mannelijke seksualiteit - maar je bent er nu nog bang voor, het smaakt vies, je wil er nu nog niet aan.

Toch is het wat je moet doen, al moet je er bijna van overgeven. Het is duidelijk: het gaat om overgave in je droom. Ik zou het woord overgave willen cursiveren, want dat is wat willen overgeven betekent. Je verlangt wel naar die overgave, maar het maakt je nu misselijk (van angst). Maar overgave is wat je uiteindelijk bij de apotheek brengt en weer op school. Als je het contact met je gevoelens en je intuïtie aangaat, brengt het je genezing, een medicijn. En zal je leren, groeien. Het is tijd om het aan te gaan. Vrouwelijkheid heeft in de droom een duidelijk seksueel aspect. Het geeft aan dat je je werkelijk moet verbinden met die kant, om de obstakels in je leven te overwinnen. De apotheek wil waarschijnlijk zeggen dat je onbewust extra hulp zoekt bij het contact leggen met je gevoelskant.

sterretje
14 jaar geleden

Beste dromencoach,

ik ben verbaasd over de uitleg. Het klopt exact met wat ik op dit moment doormaak. Dus eigenlijk geven we onszelf door te dromen antwoord op onze levensvragen? Wonderlijk, maar ook wel lastig om te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Wat fijn dat deze plek er is om verduidelijking te krijgen! Enorm bedankt!

Sterretje

14 jaar geleden

Hoi Sterretje,

Ja, je dromen geven je aan wat je op je levenspad te doen staat. Als je ze eenmaal leert duiden, zijn ze een geweldig kompas. Ik vaar er blind op. En ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen!