Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aurora

liesseth
14 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde vannacht dat ik het noorderlicht in de donkere lucht zag en noemde het aurora.
Nu heb ik op wikipedia gekeken en aurora is inderdaad poollicht of noorderlicht. Ook was het de godin van de dageraad als ik het goed heb. Maar ik kom er niet achter of het ook een betekenis heeft, deze droom. Ik was er foto's van aan het maken, het was zo mooi.

Kan iemand me helpen?

Dankjewel.

Lisette

14 jaar geleden

Hoi Lisette.

Wie in de droom noorderlicht ziet heeft in het waakbestaan waarschijnlijk een nogal wispelturig karakter. Waarschijnlijk is de dromer daarbij in het waakbestaan nogal avontuurlijk ingesteld en verlangt hij naar iets dat hij niet kan krijgen.

Let op, datgene dat gefotografeerd wordt in de droom is meestal symbolisch bedoeld. Men dient dus ook de gefotografeerde objecten eerst te verklaren.
Je hebt zelf al het symbool van het noorderlicht gevonden, als de godin van de dageraad.

Wie droom over goden of godin van de dageraad zou tot bezinning moeten komen en zich moeten concentreren op de hogere waarden van het leven.

Soms kan er ook spraken zijn van een waarschuwing dat we ons op het verkeerde pad begeven. Het is vaak moeilijk de juiste keuze tussen deze twee verschillen te maken bij het uitleggen van de droom.

Als in de droom de dag aanbreekt wil het onbewuste ons duidelijk maken dat we de dagen beter moeten leren benutten. Ook zouden we bewuster moeten leven.

Hoi Lissete Kijk maar of je erwat mee kan.

Groeten H@ns.

liesseth
14 jaar geleden

Bedankt voor je uitleg, Hans.
In mijn droom brak niet de dageraad aan. Het was nacht.
De kleur van het licht was vooral oranje.
Met je uitleg kan ik wel iets, maar het blijft verwarrend.

Lisette

14 jaar geleden

Hoi Lisette,

In het donker vind je je godin. De godin in jezelf. Oranje is de kleur van je levensenergie, van de seksualiteit en de creativiteit. Je maakt er een foto van, dus je wil er extra aandacht aan besteden, maar staat er nu nog buiten. Als je de godin in jezelf gaat verkennen, breekt voor jou de dag aan.