Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over een baby

anouk
14 jaar geleden

ik had een droom dat ik een kind had of dat ik eerst zwanger was dat weet ik niet meer precies. wat ik wel nog goed weet is dat ik de baby borstvoeding aan het geven was. ik voelde me er wat ongemakkelijk bij omdat ik helemaal niet weet hoe je borstvoeding moet geven. en op de een of andere manier kon ik zien hoeveel het kind gedronken had (2l) en wou het dan 'verleggen' van borst. ik weet ook nog dat ik dacht dat het raar was dat een kind zoveel kon drinken en toen werd ik wakker . ik heb absoluut geen idee wat dit zou willen zeggen...

14 jaar geleden

Ehm, een kind hebben/inverwachting ervan zijn, zou kunnen betekenen dat er iets nieuws in je leven zou bloeien. Dit kan eigenlijk van alles zijn. Je voelt je hier waarschijnlijk ongemakkelijk bij omdat je niet weet wat het is. Maar nadat je het weet, wil je het verdelen over een periode.

Dit is echt serieus.. een hele simpele uitleg ... ik heb dit keer geen informatie van deze website gebruikt :P.. Hopen dat ik het goed heb...

14 jaar geleden

Vaak gaat het hebben van een baby over je eigen kwetsbare, een meer afhankelijke en onschuldige kant. Die kant van je heeft 'voeding' nodig. Je bent niet gewend om zo voor jezelf te zorgen, eigenlijk je eigen moeder te zijn en daarom voel je je ongemakkelijk. Maar toch weet je precies hoeveel je kind nodig heeft. Véél meer dan je - rationeel - kunt bevatten. Twee liter, twee - het getal van de dualiteit, man en vrouw, harmonie en evenwicht. Het getal twee komt ook terug in het aanbieden van de tweede borst. De symboliek van het getal twee is dus waarschijnlijk de voeding jouw kwetsbare kant nodig heeft.

anouk
14 jaar geleden

het is het eerste jaar dat ik op kot zit en het is wel zo dat ik nu zelfstandiger ben... bedankt voor de verklaring :)

14 jaar geleden

Ah, vandaar dat 'je eigen moeder zijn'. Graag gedaan!

saskiia
13 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde deze nacht over een baby ze was nog klein en we waren er echt fier op ik zag mijn vriend met het kindje en ik zag mijn eigen berichten sturen naar de mensen die ik ken dat het meisje geboren is met zoveel kg en zo groot en dat we heel fiere ouders zijn.
Het leek enorm echt.

Het is wel zo dat ik er naar uitkijk tot de dag er komt dat ik een kindje heb maar daar zijn we ng beetje te jong voor ik zou er klaar voor zijn maar mijn vriend ziet het niet zitten, we wonen al samen en zijn 2 jaar samen ik ben 20jaar. Ik vroeg me echt af wat deze droom zou kunnen betekenen. Het leek echt enorm echt en het gevoel was er zelf bij.

samira
12 jaar geleden

hallo, ik heb een vraagje: ik droomde vandaag dat ik een baby had en dat ik hem/haar borstvoeding gaf, wat betekent het als ik zoiets droom?

andy
11 jaar geleden

Ik had gedroomd dat ik een baby had en hij zwaaide mij gedag, ik werd op die dag heerlijk wakker en nog geen paar dagen later kwam ik er achter dat ik zwanger was, helaas heeft dat nog geen zeven weken mogen duren. graag de betekenis hier van.

Doo
11 jaar geleden

Hee,

Ik had vannacht een hele rare droom. Het begon ermee dat ik zwanger was en dat ik het eigenlijk weg wilde laten halen, maar toen de vader (die voor mij een volledig onbekende is) liet zien dat hij compleet van me hield wat er ook zou gebeuren, hield ik het.
Toen had ik opeens het kindje in mijn handen en voelde ik me er ook helemaal verbonden mee. Ik zat op dat moment in een bus of trein op weg naar een dokter om mijn kindje nog na te laten kijken.
Ik keek naar buiten en de bus/trein was gestopt en daar lag de geest van een babytje die me daarna opeens recht in de ogen keek. Ik schrok er zo erg van en kreeg toen opeens heel sterk het gevoel dat ik mijn kindje moest beschermen om dat lot voor hem te voorkomen.

Ik vind het zo vreemd, ik ben nog maar 16 jaar. Ik zit echter al wel zeven maanden in Thailand als uitwisselingsstudent, dus zonder mijn familie. Dat zou dan wel op zelfstandigheid en zo kunnen wijzen.
Maar ik vond het ook nog een hele vreemde droom omdat het echt van ontdekking van zwangerschap, na hoogzwanger en toen het kind in mijn armen hebben ging. Alle fases.

Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen wat dit betekent? Dit is echt de eerste keer dat ik zoiets vraag, maar ik heb er zo'n raar gevoel aan overgehouden!

11 jaar geleden

Hoi saskiia

Als er in de droom een baby wordt geboren, dan breekt er voor ons een nieuwe levensperiode aan.

Een baby is het symbool voor het verlangen naar geborgenheid. Is men in de droom in verwachting, dan zal men in het waakbestaan lange tijd zijn lasten moeten dragen alvorens men zijn doel heeft bereikt.

kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns

11 jaar geleden

Hoi Andy

Voeden we in de droom een baby, dan moeten wij in het waakbestaan onze plichten nakomen, ook al kost dat veel pijn en moeite.

Kijk maar.

Groeten H@qns.

11 jaar geleden

Hoi Doo

Een baby is het symbool voor het verlangen naar geborgenheid. Is men in de droom in verwachting, dan zal men in het waakbestaan lange tijd zijn lasten moeten dragen alvorens men zijn doel heeft bereikt.

Dromen dat u in een bus zit geeft aan dat u slechts met moeite en omwegen bepaalde doelen zult bereiken

Dromen dat u de geest van een levend familielid of de baby ziet geeft aan dat u gevaar loopt en dat u uw zaken goed in de gaten moet houden.

Deze droom gaat helemaal over je zelf, de baby in je zelf het kwetsbare gedeelte.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

11 jaar geleden

Hoi Andy.

Het afscheid nemen in de droom is het symbool voor een verandering in het waakbestaan waarbij men bijvoorbeeld afscheid neemt van situaties, personen of leefomstandigheden uit het verleden.

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.

Marlousss
11 jaar geleden

Ik had vannacht vet raar gedroomd...


Ik was zwanger of had al een baby ze zeiden dat het een meisje was maar
Het werd gewoon een jongen... Het kind werd ook elke dag
Groter... Zelfs groter dan ik!! En ik werd toen op een avond
Wakker en mijn vriend was met hem aan het spelen beneden en de baby was
Heel vrolijk maar ik vergat ook
Steeds om hem 3 x in de nacht drinken te geven.. Maar hy sliep
Ook gewoon lang door net als een volwassen iemand

Ik wou ook dat niemand het wist maar mijn broer was die
Zaterdag jarig.. En mijn moeder wou het toen aan de familie
Vertellen maar ik wou dat absoluut niet


Kan iemand mij vertellen wat dit betekend!

Alvast bedankt..

suus
11 jaar geleden

Hoi.

Ook ik heb een vreemde droom gehad.
Al 2 nachten achter elkaar heb ik gedroomd over dat ik zwanger was en een kindje kreeg. en echt heel veel voor het kindje voelde.
en ook dat ik meteen na die geboorte mijn kindje borstvoeding gaf.
bij de 2e nacht droomde ik weer dat ik een kindje had alleen was mijn kind een stuk groter. ik weet nog dat ik dacht: ik baal ervan dat die van mij zo groot is terwijl de leeftijd echt veel lager is en het eigenlijk nog een baby is( in mijn droom was het kind zo hoog als mijn middel ongeveer).
Ook deze nacht droomde ik dat ik borstvoeding gaf.

Heeft iemand een idee hoe dit kan? 2 nachten achter elkaar over een opgroeiend kind dromen.
Ik moet erbij zeggen, ik werd zo heerlijk lekker wakker!!

Groetjes,

Suus

grietje
11 jaar geleden

Hi hanss wat een uitleg wow, kun je die van mij ook verwoorden.

Ik had gister namelijk ook een droom over een baby. Ik droomde dat ik was bevallen van een dochtertje en ze lag in mijn armen en me vriend was heel trots en blij en bleef maar naar haar kijken, en ze had heel schattig rose pakje aan en ze leek als 2 druppels water op haar vader.

Wat betekend deze droom??

grietje2
11 jaar geleden

Ik heb de vorige blog geplaats alle andere reacties van mensen zijn natuurlijk ook van harte welkom:D

tara1
11 jaar geleden

Hi, ik hoop dat iemand deze droom voor mij kan verklaren.

Ik droomde dat ik een meisje zag die mijn kind bleek te zijn waar ik niks van af wist.
Ze leek exact op mij qua uiterlijk en ze zei een aantal keer: mama, kusje.
Ik had foto's van haar gemaakt en een filmpje want ik mocht naar niet meenemen.
Heb heel hard gehuild in mijn droom omdat ik mijn dochter kwijt was, ze was een jaar of 2.

Iemand enig idee?
Liefs.

Roshni
11 jaar geleden

Haii

Heel raar maar ik droomde vannacht dat ik opeens een baby kreeg.
Het was een meisje en ik kwam er mee thuis.
Ik legde haar toen op bed, even later wilde ik haar verschonen
en gek genoeg was ik erg blij met de baby.
Het leek ook alsof de baby lachte.
Ik werd op een gegeven moment wakker en ik dacht de heel de tijd
aan deze droom. Zou graag willen weten wat dit zou betekenen.

Groetjes,

nora
11 jaar geleden

sorry om te horen van je verlies ik wou je even laten weten dat ik weet wat je meemaakt ik heb dit zelf ook namelijk 3 x gehad 3x met de droom dat ik zwanger was zucht sterkte meid xxx

morena
11 jaar geleden

hallo mijn naam is morena en ik heb een vraagje.

toen ik 15 was heb ik een abortus gehad en een jaar later heb ik gedroomd dat het een jongetje was en dat ik niks voelde voor het kindje.
sindsdien wil ik nog steeds weten wat dit kan betekenen.
heeft iemand een idee?

Djurmaine
11 jaar geleden

Beste Dromers,

ik droom vaak! Maar nooit dat ik denk van huh dit is vreemd, gewoon de normale mooie dromen eigenlijk ( superheld etc. je kent het wel )

Maar ik droomde dat ik op een feest was en dat ik naar huis moest om mij om te kleden. Alleen het gekke was is dat ik een kind ( baby ) had, ik pakte het op en liep ermee in mijn armen naar huis en praatte tegen het kind ( baby ). Toen kreeg ik een sms van een vriendin die ik al heel lang niet meer heb gezien/gesproken. Dus ik terug smsen, en daarna smste ik: en ik ben papa. Toen werd ik wakker.

Kan iemand mij dit uitleggen? Ik ben namelijk nog maar 17 jaar, en nu al dromen over kinderen :P

Riccardo
11 jaar geleden

Hoi,

Mijn naam is Riccardo en ik droomde ook over een baby.
alleen weet ik niet het betekenis ervan en als ik eraan denk dan krijg ik kippevel van.

mijn droom ging over een baby.
ik had de baby in mijn armen, huilde niet, en zag niet wie de moeder van de baby is.
ik dacht bij mezelf dat een van mijn vrienden zwanger zou zijn.
hopelijk krijg ik reactie voor mijn droom.

jen
11 jaar geleden

Hoi
K droom vaak dat ik in de verwachting ben of ik heb een kind op m armen of ik word in me droom gevraagd als ik al in de verwachting ben

11 jaar geleden

Hallo,

Een half jaar geleden is een vriendin van mij overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Afgelopen week liet ze zich zien in een droom, zittend met een baby op haar schoot.

Wat kan dit te betekenen hebben? Ik heb in aug. een miskraam gehad en ben nu overtijd

Mvg

Deze discussie is gesloten.