Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over zoon

Marjolijn Malherbe
15 jaar geleden

HOI, vannacht heb ik voor het eerst over mijn oudste zoon gedroomd. Hij is 6 jaar geleden
plotseling overleden en heb hem niet meer levend gezien. Hij is 28 jaar geworden. U begrijpt dat dit voor mij nog een dagelijks verdriet en gemis is.

Mijn zoon zag ik op een gallerij van een flat lopen met zichzelf toen hij misschien 1 jaar was, hij had zelfs het winterjasje aan, daar herkende ik hem mede aan. De rug van de kleine had hij tegen zijn buik en had zijn armen dus om de kleine zijn buik. Plotseling hield hij de kleine buiten de gallerij, ik werd met een gil wakker. De kat lag bij mijn man te slapen, die was ook gelijk wakker en vertrokken. Het laat mij maar niet los, ik weet niet wat ik hier mee aan moet, kan iemand mij helpen.
Bedankt.

Marjolijn

15 jaar geleden

Beste Marjolijn,

Het moet inderdaad een onvoorstelbare pijn zijn die je ervaart. Je droom en je reactie erop geven dat ook wel aan. Wat er bij mij opkomt, is dat je droom over loslaten gaat. Het lijkt me een adviserende droom. Gebouwen in dromen gaan vaak over jezelf. In jou leeft je zoon voort. Hij verschijnt in je droom als volwassen man, maar ook als het kind dat hij was. Dan lijkt hij het kind, dat hij ook zelf is, over de rand van de galerij te willen gooien en word je in paniek wakker.
De vraag is of zich nu werkelijk een ramp voltrekt in je droom. Want je zoon laat zijn oude zelf los, maar springt niet zelf naar beneden. Je kunt hem dan zien zoals hij was: een volwassen man. Het lijkt erop dat je zoon spiegelt wat je doet: je houdt hem vast, blijft hem beschermen, alsof hij een baby is. Kleding in dromen wijst ook op bescherming, terwijl een baby kwetsbaarheid symboliseert. Wat je droom bij mij oproept, is dat hij je voordoet wat er nodig is, voor jou: loslaten, zodat er ruimte komt voor je om hem te zien hoe hij was. Dat roept een enorme angst bij je op, gezien je heftige reactie. Maar vermoedelijk is het tijd om iets te doen om je heftige gevoelens los te laten, zodat je minder kwetsbaar wordt ten aanzien van je herinneringen aan je zoon. Ik besef dat dit mijn reactie is bij je droom, dus ik kan er helemaal naast zitten. Voel maar wat dit stukje met je doet - het achterhalen van de juiste betekenis van een droom geeft vaak een gevoel van opluchting in je lichaam. Sterkte!