Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Is dit de uitleg van mijn droom, kan iemand zeggen of ik goed redeneer?

Lijn
15 jaar geleden

Vorige week heb ik een hele intense droom gehad. Ik droom wel vaker en ook dingen die later ook daadwerkelijk gebeuren! Maar dat zijn dan meestal fragmenten!

Info om mijn droom misschien iets beter te kunnen begrijpen... Ik ben onlangs naar het buitenland verhuisd. Voor een nieuwe baan en mede om een man. Deze man heb ik nederland leren kennen, zijn ff bij elkaar geweest maar hij vertrok toen naar de caribean. Lang verhaal ff kort maken: Altijd contact gehouden, hij heeft een baan voor mij op een ander eiland dan hij zit voor me geregeld dus ik woon wel in de buurt, maar niet op hetzelfde eiland. Hij is heel erg op zijn eigen ruimte gesteld en kan zich moeilijk echt hechten, maar houdt wel van me en zegt er alles aan te willen doen om ons uiteindelijk samen te laten zijn. Wel heeft ie ook heel duidelijk aangegeven dat we eerst elkaar weer wat vaker gezien moeten hebben om zeker te weten dat het ook `Zo had moeten zijn`. Als hij nu zou moeten kiezen tussen zijn baan en naar mijn eiland te komen zou ie voor zijn baan kiezen.

Goed nu de droom
Ik droomde dat we samen in een huis waren wat later, toen het moment daar was gekomen dat het bedtijd was, een soort van guesthouse bleek. Ik ging alvast naar boven en verwachte dat hij later wel naar boven zou komen. Toen dat niet gebeurde ging ik maar eens op het balkon staan en keek een tuin met veel groene planten in. Onder mij was blijkbaar een andere kamer maar het bed stond buiten op de veranda... Daar bleek hij in te liggen en dus niet bij mij te zijn komen slapen. Dit vond ik vreemd maar ik kon hem niet bereiken om met hem te praten zo van bovenaf mijn balkon. Eigenlijk deed ik ook niet echt de moeite om het te proberen. Ik zag wel een andere vrouw rondlopen, maar het was onduidelijk of zij met hem aan het praten was of niet. Het beeld blijft hier stil staan en ik hoor verder alleen nog maar onze stemmen. Ik vraag hem waarom hij niet bij mij op de kamer was komen liggen waarop hij antwoord dat we toch een vrij leven hebben en dat het toevallig zo uitkwam dat hij daar in een bed ging liggen. Op het moment dat ik naar die vrouw vroeg houdt de droom op en wordt ik wakker....

balkon staat meestal voor een overview, tuin voor het persoonlijke pad, een bed voor sex en genegenheid en een vreemdgaande partner voor de angst dat hij/zij dat ook gaan doen.

Ben ik nu aan het overschouwen of ik ook daadwerkelijk verder met hem wil en ben ik niet zeker of hij wel trouw is aan mij? En zo ja, wat is dan de uitkomst. Ik was namelijk hevig in de war toen ik wakker werd. En ik was ook boos maar had tegelijkertijd zo iets van Barst maar en heb dat gevoel verder niet meer los kunnen laten. Heb niet met hem hierover gesproken en heb bewust al een paar dagen geen contact met hem opgenomen. Nu ik dat net wel heb gedaan krijg ik hem niet te pakken en dat maakt me onzeker...

Wie o wie kan mij hier iets meer duidelijkheid over geven?! Ik zou het iig erg waarderen.

15 jaar geleden

Hoi Lijn,

Je droom laat volgens mij zien dat jij je vriend niet toelaat. Jij bent in de slaapkamer, in jouw intieme ruimte, maar hij blijft buitenshuis. Als je huis voor je lichaam staat, zegt je droom dus dat jij hem buiten laat slapen. Er loopt een andere vrouw in het huis rond, maar het is helemaal niet duidelijk of je vriend in je droom met haar naar bed gaat. Toch schrijf je later dat je droom over een vreemdgaande partner gaat. Dat lees ik nergens in de beschrijving van je droom, maar dat maak je achteraf zelf van alle emoties die er in je zijn.

Je droom laat je zien wat je doet: je kijkt van bovenaf naar je vriend, als buitenstaander, laat hem niet toe tot het intiemste deel van je huis en legt vervolgens de verantwoordelijkheid bij hem. Je schrijft zelf: je doet niet echt moeite om contact met hem te maken, om hem te bereiken. En dan word je boos om het resultaat, ga je hem verwijten maken dat hij niet naar jou toekomt.

Volgens mij zegt je droom dat je moet oppassen. Als je gaat zoeken naar bewijzen voor zijn ontrouw, laat je hem niet toe in je leven, sluit je hem buiten je slaapkamer en creƫer je juist waar je zo bang voor bent. Want dan dwing je hem in een bed te kruipen dat wel beschikbaar is.