Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terroristische aanslagen

Lottee
5 jaar geleden

Ik droomde dat ik met een groepje met o.a. goede bekenden en familie in een gebouw zat, we zaten in een kamer en ineens werd er geschoten met een machinegeweer. Iedereen sloeg op de vlucht en de gangpaden van het gebouw leek ineens ook geruineerd te zijn (overal lag papier). Terwijl ik in me eentje wegrende zo hard ik kon, kreeg ik een visioen dat er een bom kon ontploffen. Uiteindelijk wist ik zelf te vluchten maar besefte met schuldgevoel dat ik mijn naasten ook moest redden (vooral mijn zusjes) dus ik keerde terug. Ik lichtte ze in dat we ergens moesten onderduiken in het gebouw omdat het op een of andere manier onmogelijk was om het gebouw te ontvluchten. Even later zaten we in een kamer gezamenlijk aan tafel met alle andere aanwezigen van het gebouw. Er werd opnieuw geschoten door het raam en de schutter kwam binnen en schoof aan tafel alsof er niets aan de hand was. Het was een jonge meid waarvan je het totaal niet zou verwachten! Ze zat tegenover mij maar had wel een dreigende blik.. Ik begon ermee te praten en op het begin confronteerde ik haar een beetje waarbij zij haar geweer op mij begon te richten. Vervolgens deed ik vriendelijk en ze besloot om weg te gaan. Ze fluisterde in mijn oor dat ze ''na de maan'' weer terug zou komen om deze keer echt een leven te nemen. Ik twijfelde of ze mij nu echt vertrouwde of voor de gek hield. Nadat ze vertrok vertelde ik het aan de groep mensen en dat er tijd was om te vluchten, maar die deden er luchtig over alsof ze nog tijd zat hadden. Even later leek de voordeur los te zitten (kapot) en smeekte de mensen om te vluchten, maar paar van hen probeerde de deur alleen weer te fixen.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het gebouw is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Een gebouw is vaak een koude ruimte en is groot, waardoor je je zelf eenzaam kan gaan voelen, zelfs met goede bekenden en familie om je heen. De schoten van het machinegeweer is het uiten van kritiek.

Het wegrennen staan voor angsten ontvluchten en de bom als een woede explosie. Je wilt graag anderen helpen, maar omdat je je eigen gevoelens niet goed herkent, kun je het niet aan. Soms kun je je door anderen overdondert worden op verbaal gebied. Je kracht is om rustig te blijven. Maar eigenlijk kook je van binnen en doe je jezelf tekort. Je boosheid mag echt wel eens gezien worden. Daarmee zorg je, dat mensen niet te snel over je grenzen gaan.