Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verbouwing huis

Mo
5 jaar geleden

In mijn droom vannacht werd een huis verbouwd. Het huis was nog leer; wel lag mijn jongste zus op de grond te slapen; alleen was ze in de droom nog een klein meisje. Er was nog geen plaats voor een eigen kamer met een bed, maar het was goed zo: dat ze op de vloer lag te slapen. Ook mijn jongste broer lag te slapen; wel in een bed. Hij had, net als mijn 3 honden, last van vlooien; ik had een natuurlijk middel gemaakt waarmee ik hem insmeerde; hij dacht dat het maar 1 x hoefde, : ik legde hem uit dat het wel regelmatig moest gebeuren, omdat ze anders weer terugkwamen. Hij hield niet van nieuwe dingen, maar liet mij hem toch behandelen met de vloeistof. Er zat ook koffiegruis in.
In het echte leven heeft een man, waarmee ik een soort vriendschap mee heb ( nadat ik een aantal jaren geprobeerd heb een relatie met hem te onderhouden, wat met tussenpozen en moeizaam verliep ); hij heeft een maand geleden een hersenstaminfarct gehad en sindsdien zorg ik op mijn manier voor hem; heb hem natuurlijke supplementen en homeopatische middelen gebracht en die neemt hij in. Hij verblijft in een revalidatiecentrum; ik bezoek hem 1 à 2x in de week en masseer dan meestal zijn voeten met kruidenolie; dat vindt hij heel fijn en ik vind het ook fijn om te doen. Hij is autistisch, wat ik lastig vind, want ik ben hoogsensitief en juist heel invoelend. Maar ik wil dit blijkbaar toch graag voor hem doen. Door met hem om te gaan heb ik heel goed geleerd om bij mezelf te blijven en mijn grenzen te stellen. Mijn vader is ook autistisch, heb ik afgelopen jaren ontdekt en mijn 3 broers hebben ook autistische trekken. Vandaar dat dit soort mannen steeds op mijn pad zijn gekomen; ik moest er mee leren omgaan, omdat ik erg getraumatiseerd was geraakt, doordat ik me niet begrepen hebt gevoeld door mijn vader en moeder ( en later ook mijn broers en een van mijn zussen ) en om in beeld te komen / te overleven voor hen ben gaan zorgen en het contact met mezelf daardoor helemaal kwijt ben geraakt. Het was een lange weg terug en ik merk dat ik steeds meer en langer verbonden kan blijven...

5 jaar geleden

Het huis verbouwen is je leven anders inrichten. Het kleine meisje is een spiegel van jezelf. Je bent tevreden met weinig middelen. Vlooien zijn kleine irritaties. Het zijn natuurlijke ongemakken. De irritaties zijn niet zomaar weg. Hier dien je de tijd voor te nemen. Koffiedik is een natuurlijk middel als afweermiddel voor slakken en katten. Het kan ook fungeren voor plantenvoeding.

5 jaar geleden

Hoe ik het zie is de boodschap uit de droom dat je wat nog veel meer aandacht en tijd aan jezelf mag besteden.

Je vrouwelijke kant laat je zonder bed op de vloer laat slapen, je zegt dan wel het is goed zo maar, is het niet zo dat je jezelf niets meer gunt ?. De mannelijke kant, je kracht zit onder de vlooien. Vlooien zijn parasieten , irritaties. Je honden zitten ook onder de vlooien.

Ik ben blij te lezen dat je aan jezelf aan het werk bent. Het is vreselijk om niet begrepen te worden en daarbij jezelf te verliezen. Je schrijft dat je steeds weer dezelfde mannen op het pad komt. Deze mannen trek je onbewust aan, je zul ze net zo lang tegen blijven tegen komen totdat je sterk genoeg bent geworden om voor jezelf op te kunnen komen zonder daarbij jezelf te verliezen4 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door jan123.

Mo
5 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik ben inderdaad aan het leren voor mezelf op te komen en mezelf op de eerste plaats te zetten. De oude overtuiging dat ik niets waard ben los te laten. Het fysieke ongemak dat ik ervaar herinnert mij er steeds aan dat ik in eerste instantie voor mezelf moet zorgen ipv andersmans zorgen op me te nemen/ mezelf toe te eigenen. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijk in het leven. Het is nu veilig om mezelf op de 1ste plaats te zetten. De mensen die oprecht van mij houden accepteren en respecteren dit.

5 jaar geleden

Red eerst jezelf en dan een ander is mijn motto.

Goed bezig , succes met het los komen