Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oude vriend zelf uitnodiging.

5 jaar geleden

Ik droomde over een oude vriend die ik op belde. Ik vroeg hem of hij uit ging vannacht. Ik vroeg hem of ik mee mocht. Het vragen voelde zeer ongemakkelijk , ik heb deze vriend al 20 jaar geen contact mee gehad. De gedachte ging letterlijk door mijn hoofd dat ik nu mezelf aan het uitnodigen was. Dit heb ik ook besproken met hem. Het was oke dat ik mee ging.

Bij het uitgaansgebied gingen we naar een bepaalde tent, ik weet de naam even niet meer. Ik vroeg of deze tent wel oke was. Een oudere man op het terras die daar zat vertelde dat het de beste was. In het cafe/dancing zag ik een man en doordat hij zijn armen in de lucht had zag ik een lila gestreepte luier te voorschijn komen.

Ik liep vanaf het uitgaansgebied naar huis over een loop/fietsbrug. De brug was mega hoog, had er zowat hoogte vrees van . Zag allemaal piepkleine huisjes en auto-tjes zo hoog was het. Het neerkomen was stijl en er staken allemaal van die stukken ijzer uit de weg net zoals ze dit bij plekken doen waar ze geen vogels willen laten landen.

Daarna was ik bij een onbekende donkere vrouw.Het is een fysiek sterke vrouw zou er geen ruzie mee willen krijgen. Ze komt licht intimiderend over. Ze woonde in een berucht buurtje waar al invallen gedaan zijn door politie. Ik zit ongemakkelijk tegenover haar op een bankstel. Ze pakte een pakje shag en wiet en een vloeitje, ze rommelde wat deed de shag en wiet in haar mond en spuugde het uit op haar hand en gaf het aan mij.
Ik had geen idee wie de vrouw was en waarom ik daar zat op die bank in haar huis.5 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door jan123.

5 jaar geleden

Soms mag je wat meer voor jezelf opkomen en meer de aandacht te trekken van een ander. Het kan zijn dat je bescheiden bent. De tent staat voor vrijheid en symboliseert de behoefte aan vrije tijd en even vrijaf zijn van het dagelijkse routine. De luier staat voor incontinentie. Incontinentie kan ook gaan om energieverspilling. De kleur lila staat voor vertrouwen. Dit beeld laat je verlangen naar een wat meer nonchalance in je karakter, zodat je sneller iemand in het vertrouwen kan nemen.

De brug is een overgangsfase. Stijgen op een hoger niveau kan je onzeker maken (hoogtevrees). Een auto staat voor vrijheid en mobiel zijn. Het ijzer zijn obstakels.
De vrouw is als het onbewuste vrouwelijke duiveltje op je linker schouder. Het buurtje is niet representatief. Shag en wiet zijn een vorm van escapisme. Met die middelen vergeet je voor een moment de dagelijkse beslommeringen. Maar of dit de oplossing is…lijkt me van niet. Het is een passieve houding.

5 jaar geleden

Hoi Esme,

Klopt ik ben nogal bescheiden. Ik zal eigenlijk niet vragen wat ik nodig heb aan een ander.

Ik ben gisteren aan het werk geweest aan mezelf, en daarbij bewust stil gestaan bij de pijn die eigenlijk onder dwang gedachtes zitten. Ik heb aan mijn beschermer gevraagd om omwille mijn zelf onderzoek even een stapje minder te doen. Er zit nogal een sterke blokkade in me die me weerhoudt te voelen als er emoties zijn.
Ik merkte dat als ik de pijn voelde dat bepaalde gedachtes mij wilde afleiden van het voelen. Ik de situatie door eindelijk.... Ik word met allerlei verslavende gedachtes afgeleid van de pijn die er onder aanwezig is Ik denk dat de ontmoeting met die vrouw een symbool voor deze pijn is. Het feit dat ik geen idee had wat ik daar deed was denk ik het zelfonderzoek , gewoon de pijn voelen. De invallen van politie zijn pogingen van mijn zelf onderzoek denk ik.

Ik denk dat de brug inderdaad een overstijgend iets is. Alleen het dalen was akelig. Dat is ook een veel voorkomend symbool bij mij , heel hoog zitten en niet meer naar beneden durven.

Bedankt voor het meedenken.3 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door jan123.