Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Eend zonder snavel

5 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik droomde vannacht erg veel.
Helaas ben ik het meeste vergeten en herinner ik mij nog maar 1 fragment.

Ik liep over een schelpenpad aan een rivier.
Er zwommen een aantal eenden en er zaten ook een aantal op de kade.
Een eend viel erg op.
Deze had namelijk geen snavel meer. Je kon zo in zn bek kijken en je hoorde de eend ademen. Kreeg het er benauwd van op een of andere manier.
Ineens zag ik dat mijn leidinggevende achter me stond. Ze gaf aan dat de eend gister gewond was geraakt en schade had opgelopen. Het klonk alsof ze het over een mens had.. vreemde droom.
Weet niet hoe ik dit kan verklaren.

Groetjes Ce1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door C>E.

5 jaar geleden

Het schelpenpad aan een rivier heeft verbinding met de zee. De zee staat symbool voor het collectief onbewuste, omdat de oceanen in verbinding met elkaar hebben. Het collectief onbewuste is een begrip uit het werk van Carl Gustav Jung. Volgens deze hypothese van Jung is het collectief onbewuste een soort opslagplaats van verborgen beelden die de mens als soort heeft geërfd uit zijn verleden, een verleden dat zowel dierlijke als menselijke voorouders omvat. Zo zou angst voor duisternis of voor slangen te verklaren zijn, niet uit persoonlijke ervaringen, maar doordat onze voorouders generaties lang deze angsten hebben gekend. Jung schreef dat de hele mythologie een soort projectie is van het collectief onbewuste.

Eenden zijn multifunctioneel. Ze kunnen lopen, zwemmen en vliegen. De eend is je spiegel. Je kan veel dingen tegelijk binnen een kort tijdsbestek. Maar de eend heeft geen snavel meer, dus is er een handicap aanwezig. De benauwdheid komt, omdat er iets ontbreekt. Maar wat weet ik niet. De leidinggevende is van je werk, dus zal ze connectie hebben met de supermarkt. Het lijkt dat het niet helemaal op rolletjes loopt.

5 jaar geleden

Hoi C>E

Het lopen over het schelpenpad langs de rivier met eenden.
Je bent als een toeschouwer die de rivier, de emoties ziet stromen. Je (onder)bewustzijn zijn de eenden.

Eerst je tanden in je eerdere droom kwijt nu je snavel die ontbreekt.

Ik zie figuren van mijn werk altijd in verband met werken aan mezelf. De leidinggevende, een gedeelte van jou hogere verstand die meld dat dat je psychische gewond bent, je hebt schade opgelopen als mens. Ik kan haar benadering van achteren niet helder duiden, zou het een een gedachte vanuit je verleden kunnen zijn ? Een boodschap die je blijft achter volgen ? Als een soort van mantra of een overtuiging ?1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door jan123.

5 jaar geleden

Bedankt voor de uitleg allebei,

Mooie uitleg en interessant om te lezen over de zee en het bewust zijn. Ik was ook bang voor het donker en had nachtmerries over slangen vroeger.

Op mn werk gaat alles prima alleen ik vind mn leidinggevende niet zo heel aardig. Het voelt alsof ze boven mensen wilt staan, De omgang verloopt opzich wel prima en ze weet niet dat ik zo over haar denk.

Misschien dat dat er wat mee te maken heeft?

En wat er mist zou ik niet weten..

Ik heb wel wat mensen ontmoet waardoor ik 'schade' heb opgelopen.
Zat een tijd in een Narcistische vriendschap bijvoorbeeld.
Dat koste erg veel energie en het voelde niet goed.

Ik denk er nog vaak aan terug, nu een paar maanden geen contact meer gehad.