Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat is dit...?

MorganG
27 november 2008

Ik heb gedroomd over dat wij thuis een hele gave hond hadden. Een duitse herder. Omdat ik hem zo leuk vond deed ik altijd alsof het mijn hond was. Eigenlijk was die van mijn vader.
In mijn droom kwam mijn vader te overlijden, de hond werd erg agressief tegen ons. Ik werd bang van de hond en durfde 's avonds niet te slapen. Ik bedacht me dat een ander huis dier wat wij thuis hadden mij wel op mijn gemak kon stellen.....dus ik bracht de leeuw naar mijn slaapkamer. Daarna wou ik weer van de leeuw af omdat ik bang was dat hij mijn hamster op zou eten?

Ik heb opgezocht wat het betekend: een agressieve hond staat voor ongeluk en een leeuw voor overwinning? Lijkt mij tweestrijdig!

27 november 2008

Hoi Morgan

Honden kunnen ons in de droom angst aanjagen, maar ze kunnen ons ook vertederen, begeleiden en beschermen. Worden we in de droom aangevallen door een hond, dan hebben we in het waakbestaan te maken met een slecht geweten.

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline. Voor de juiste betekenis is de relatie die we in het waakbestaan met onze vader hebben of hadden van groot belang.

De leeuw is de koning van het dierenrijk. Het staat symbool voor het oergeweld van de zon, dit mede omdat de manen van de mannetjes leeuw lijken op de stralen van de zon. De leeuw staat voor ongetemde energie, hartstocht, kracht en oerinstincten. Wie droomt over een leeuw, of wie droomt een leeuw te zijn, wordt in het waakbestaan overmand door passie en hartstocht. Waarschijnlijk zal dit als onprettig worden ervaren.

Hamsters zijn het teken van vraatzucht, gierigheid, extreme zuinigheid en verzamelwoede. Wie over een hamster doomt is in het waakbestaan iemand die mogelijk aan het hamsteren is, gierig is of extreem zuinig.

Groeten H@ns.