Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom of echt?

Yolanda
25 november 2008

Hey, dit is echt bizar!

Vannacht droomde ik dat ik op school was, ik liep door de gang en was helemaal alleen.
Toen kwam er een man aangelopen die ik niet kende. toen hij in mijn buurt was keek hij me dreigend aan.
Ik werd bang van hem en rende langs hem af. Hij draaide zich om en pakte met zijn hand om mijn nek.
Hij gooide me op de grond en ik kroop zo ver van hem vandaan totdat ik in een hoekje op de grond zat.
Hij begon op mij in te slaan, ik hield mijn armen voor me en hij sloeg tegen mijn armen aan, ik probeerde hem ook te trappen, maar het leek hem geen pijn te doen.

Toen werd ik wakker met pijn aan mijn armen, en de plekken waar de man me in mijn droom geslagen heeft, waren echt blauw!

Ik kwam op school en mijn vriendinnen vroegen wat ik gedaan had, toen vertelde ik ze van die droom enzo. Ik vind dit echt eng!

25 november 2008

Hoi Yolanda,

In je droom komt je angst voor je eigen agressie tot uiting. De agressie komt hier als aanvaller, omdat het om een deel gaat in jezelf dat er niet mag zijn, dat geblokkeerd is in jezelf. Je onderdrukt die kracht, omdat je er bang voor bent. Meestal zijn je spieren in je lichaam uitgeschakeld 's nachts, tenzij een emotie, angst zo heftig is dat je er een nachtmerrie van krijgt. Dan wil je lichaam nog wel eens doen wat het overdag ook doet. Dat je armen pijn deden, 's ochtends, geeft letterlijk aan dat je tegen jezelf aan het vechten bent. Als je op school bent in je droom, wil dat vaak zeggen dat er wat te leren valt. In jouw geval is het belangrijk dat je leert de mannelijke energie, je eigen kracht, woede en agressie, te uiten. Zolang je dat niet doet, komt ie 's nachts terug als een mannelijke aanvaller.

22 mei 2011

Ook ik heb onlangs een droom gehad, waarin agressie voorkwam. Die agressieve man vond het niet leuk dat ik stond te kijken terwijl hij een vrouw wilde mishandelen. Hij keek mij dreigend aan en ik had zoiets van "Kom maar op, ik lust je rauw". Ik zal de droom, als het lukt, melden bij dit forum.

22 mei 2011

Moet ik ingrijpen tegen geweld?
Ik sta voor een deur, met nog andere mensen. Ik hoor dat er binnen iets gebeurt, dat niet goed is. De andere mensen gaan niet naar binnen. Ze zeggen dat ik niet naar binnen moet gaan. Ik voel dat ik naar binnen moet.

Ik ga naar binnen en ik schrik. Het is een kleine slaapkamer met daarin 1 bed. Er ligt een vrouw op bed, volgens mij gewoon op haar rug. Een grote man met donker krullend haar zit op zijn knieen op het bed en heeft zijn ene arm in de lucht. De man heeft fel gekleurde kleding aan. Het lijkt erop dat hij haar wil mishandelen. Het lijkt of hij in zijn rechterhand iets heeft waarmee hij haar kan mishandelen. Ik zie nog een man op het bed zitten die, voor mijn gevoel niet echt een rol speelt. De 1e man ziet mij en kijkt heel boos naar mij. Hij komt naar me toe en kijkt mij dreigend aan. Ik ben niet bang en kijk hem recht in zijn gezicht terug. Ik laat duidelijk merken dat hij mij niet kan pakken. “Blijf met je poten van mij af”.

vearsha
21 november 2011

ik vind het maar raar ik droom over iets en het komt uit ben ik bizonder ?
kinderen vragen aan mij wat er in de toekommst zal gebeuren maar dat kan ik niet zien ik kan in mijn dromen alleen zien
wat er de dag erna gaat gebeuren

varsha
21 november 2011

ik ben bang in mijn desjafus .... het komt uit o ik ben zo bang iemand gaat me in elkaar slaan op het schoool plein wat moet ik doen ?