Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hond

5 jaar geleden

Droomde dat ik met met nog iemand ging fietsen en toen lag er zomaar een gewonde of dode hond.
Ik stopte om te kijken wat er aan de hand was.Ik keek naar de hond en zag dat hij ernstig gewond was zijn hele rechter achterpoot was er af en er stond een briefje bij de hond met de tekst : De dieren ambulance is al gebeld.

5 jaar geleden

Het fietsen houd je in balans. Een hond staat voor trouwe vriend. De hond is gewond en is een deel van jezelf. De wonden zijn zichtbaar. De rechter achterpoot staat voor de bewuste kant. De hond is in de steek gelaten.

5 jaar geleden

Dankje wel Emse klopt inderdaad.
M'n pa heeft zich niet aan zijn beloftes gehouden.Omdat mijn drugsverslaafde neef de sfeer komt verzieken in huis, toen ben ik tegen hem gaan flippen omdat ie als een of andere gestoorde narcist iedereen met leugens tegen mij op aan het zetten is.

En mijn vader was de belangrijkste persoon in mijn leven maar nu niet meer omdat hij keer op keer kiest voor die zielige drugsverslaafde neef van mij.

5e dimensie
5 jaar geleden

De hond is een deel van jouw, en/of van je neef. (alles is met elkaar verbonden) Het briefje erbij dat de ambulance al gebeld is en je daardoor door fietst? of denkt dat het al geregeld is?-. Echter (de uitleg van Esme klopt helemaal) het deel wat gewond is, zit ook in jouw. Als je je neef zo afwijst en boos wordt, help je jezelf niet mee. Je neef is dan wel drugsverslaafd maar ook hij is een mens, en heeft een hart en dat hart doe heel veel pijn, is gewond (en daarom zijn verslaafde vaak verslaafd) omdat de pijn die hij voelt, te intens is voor hem om te voelen, hij verdoofd het met drugs.

Ik denk dat je toch schrikt van de pijn die -ook- jij ervaart door afwijzing (net zoals je je neef afwijst, wijs voor jouw gevoel je vader jouw af) want de droom grijpt je aan, je ziet dat in de droom, de gewonde hond/in de steek gelaten.

Echter wijs jij je vader af omdat hij zijn neef niet in de steek laat. Hij kan er toch ook voor jouw zijn? Als jij hem niet afwijst, gaat flippen en zegt dat hij kiest voor de zielige drugsverslaafde? Voel jij de pijn van afwijzing en in de steek gelaten zijn, het verdriet? Praat er dan over met je vader op een rustige respectvolle manier. Want dit verdriet > Ook dat is de poot van de hond. Je hart openhouden geneest beter voor jezelf.

Als je neef met leugens over jouw praat, kan je zeggen dat het niet waar is, in vrede zonder stemverheffing of schreeuwen, het flippen geeft aan dat het je flink raakt. Als je gaat flippen en boos wordt, kom je in dezelfde energie als je neef terecht, een destructieve liefdeloze energie. (en het enige wat helpt is liefdevol reageren zodat ook hij dichter bij zijn hart komt waar liefde inzit)
Ook als je iemand een narcist noemt, dat is een energie waarmee je naar iemand wijst als zwaar fout, dit doe je om zelf geen pijn te voelen. Heb een beetje mededogen met jezelf zodat je dat ook met anderen kunt hebben.

Helaas zijn mensen ook vaak spiegels. Je vader heeft een groot hart dat hij zijn neef helpt. Stel je hart open en accepteer dat. Als jij hiertegen in gaat en je hierdoor de band met je vader laat verpesten, komt er nog meer leed in de familie. Accepteer de mensen hoe ze zijn en ipv de pijn niet te willen voelen door te gaan flippen en er aan voorbij te gaan, laat je hart spreken.

Hartelijke groet,
5e dimensie

5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie
Citaat:
De hond is een deel van jouw, en/of van je neef. (alles is met elkaar verbonden) Het briefje erbij dat de ambulance al gebeld is en je daardoor door fietst? of denkt dat het al geregeld is?-.
Echter (de uitleg van Esme klopt helemaal) het deel wat gewond is, zit ook in jouw. Als je je neef zo afwijst en boos wordt, help je jezelf niet mee. Je neef is dan wel drugsverslaafd maar ook hij is een mens, en heeft een hart en dat hart doe heel veel pijn, is gewond (en daarom zijn verslaafde vaak verslaafd) omdat de pijn die hij voelt, te intens is voor hem om te voelen, hij verdoofd het met drugs.


Antwoord:
Ik ben zelf ook jaren lang drugs verslaafd geweest dus ik weet hoe het is.
Echter had ik al meerdere keren tegen hem gezegd dat ik niet meer met hem om wil gaan als hij blijft liegen.
De eerste keer dat ie het weer flikt prima had ik hem nog een kans gegeven. En nu was het al de 3e keer.

De reden dat ik zo flipte is omdat mijn vader wou dat ik ging stoppen met drugs omdat hij vind dat alles wat buiten alcohol en tabak valt taboe is.
Dus ik zei van waarom moet ik stoppen als jij wel elke dag een liter bier drinken en mag roken wanneer je wilt.

Vervolgens zij hij: van ik ben niet verslaafd blablabla.

Dus ik zei stop dan maar eens als je niet verslaafd bent.
En uiteindelijk hadden we een belofte gemaakt van dat we allebei niets meer zouden gebruiken.

dat ging helemaal prima totdat mijn neef langskwam.

Want ook had ik en mijn vader afgesproken dat mijn neef geen alcohol meer zou krijgen bij ons thuis omdat zijn moeder niet wou dat mijn vader medeplichtig is aan zijn verslaving dus ook dat hadden we afgesproken.
En na die 3 weken kwam ik dus thuis en wie zat daar mijn neef met bier in zijn hand.
Terwijl mijn neef ook nog achter mijn rug om zat te lullen dat ie mij nooit meer wou zien en dat moest ik van zijn moeder horen.Maar zelf had ie niet de ballen om het gewoon uit te praten en ging ie nog de baas spelen ook in mijn eigen huis en zei dat ik maar naar boven moest gaan.

Ik wou het ook rustig uitpraten maar mijn neef laat nooit iemand uit praten, dan gaat ie altijd zijn stem verheffen en dan wordt het schreeuwen.
Ik laat me niet door hem onderdrukken dat is in mijn verleden al genoeg gebeurt.
Alles waar ik aan gewerkt heb samen met mijn vader wordt weer eens in 1 keer kapot gemaakt door hem .
En dit is in mijn verleden meerdere keren met mijn neef gebeurt.


En natuurlijk snap ik het wel dat hij een ook geen leuk leven heeft maar hij is gewoon te beroerd om ook maar iets voor te doen.En aan zijn zelf ontwikkeling te gaan werken.Dit gaat met hem al 15 jaar zo dag in dag uit het is altijd maar roddelen en naar iedereen de vinger wijzen.Maar een zich zelf reflecteren ho-maar!



Citaat:
Helaas zijn mensen ook vaak spiegels. Je vader heeft een groot hart dat hij zijn neef helpt. Stel je hart open en accepteer dat. Als jij hiertegen in gaat en je hierdoor de band met je vader laat verpesten, komt er nog meer leed in de familie. Accepteer de mensen hoe ze zijn en ipv de pijn niet te willen voelen door te gaan flippen en er aan voorbij te gaan, laat je hart spreken.




Antwoord:
Mensen die beloftes breken en wegrennen voor problemen is niet wie mensen zijn,dat is hoe mensen zich gedragen.Dat soort gedrag waardeer ik niet en dat laat ik merken ook,maar had er idd beter helemaal geen aandacht aan kunnen geven.

Het enigste waar mijn vader mijn neef mee helpt is aan zijn verslaving te financieren D.M.V alcohol.
Mijn vader heeft verder geen mensen die over de vloer komen voor hem.En mijn vader geeft zelf ook aan dat ie nooit naar mijn neef luistert omdat ie hoofdzakelijk nergens over gaat wat mijn neef verteld ( mijn vaders woorden)
Maar toch kan mijn vader altijd met hem lachen en luistert hij er naar.En als ik een soortgelijke opmerking maak dan moet ik meteen ophouden want dat vindt ie niet leuk.

Ik zei ook tegen mijn vader: Je kiest altijd meteen voor hem maar waarom kijk je nooit eens naar mij om na alleswat ik voor je gedaan heb?
( Daar kan ik wel een boek overschrijven)
En antwoorden hij: wat dan?

Vanaf dat moment brak echt mijn hart en gooide ik mijn sleutelbos die ik bij me had zo hard tegen de muur als ik kon.
En barsten meteen in huilen uit.

Alles in mijn leven wat mij het meest dierbaar was is altijd al van mij afgenomen letterlijk alles.

Dus dit kon er ook nog wel bij!
Wat je niet hebt kan je ook niet kwijt raken.

Dat is dus de reden dat ik de dieren ambulance onbewust niet gebeld had in de droom.



3 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door angel maria.