Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Donker

30 november 2018

Goedenavond,

Vannacht droomde ik het volgende:

Ik was weer in de buurt van het oude huis van mijn oma (net als in de vorige droom).
Deze keer gaf ik een feest.
Er waren een hoop mensen (vooral jongens terwijl ik in het echt meer vriendinnen heb).

Ik zag later een bekende jongen binnen komen van tv (ben vergeten wie) hij zag er knap uit en we hadden wat gepraat.

Vervolgens was ik buiten met een vriendin en wilde we naar onze woonplaats fietsen.
Het was echter heel donker op de fietspaden waar wij in moesten.

Onder een snelwegbrug was er wel verlichting aanwezig maar daarna niet meer. Het was een beetje een eng sfeertje.
Toch fietste ik met die vriendin achterop de fiets door een smal (wel verhard) pad in het bos. Het viel op dat we heel snel weer in onze woonplaats waren terwijl de echte afstand meer dan 15km is.

Het werd weer licht en de schemering begon. Ik zag de zon in de verte. Toch leek het alsof het een zonsondergang was en dat idee had ik ook in de droom.
Toch voelde het erg positief. De vriendin ging haar eigen weg en ik keek nog even over de weilanden uit en maakte een foto van de zons(op)ondergang met mijn mobiel. Dit leek dus hoopvol.

Later was ik echter ineens op een station en kocht ik kaartjes om naar huis te gaan.
De trein was alleen al geweest en ik was te laat? Ik wilde inchecken maar mijn ov pas deed het niet. Na 100x proberen nog niet. Toen werd ik wakker.

Vreemde droom, kan er geen grip op krijgen.

De reis in het donker eindigde goed.
Misschien staat de duisternis voor het nog onbekende pad in mijn leven waar langzaam aan meer licht aan te pas komt? Helaas dat einde in het station. Verpest de goede hoop een beetje

1 december 2018

Je basis zit goed door fijne oude herinneringen. Je geeft een feest en daarmee geniet je van het leven. De jongens zijn je mannelijke eigenschappen zoals, doorzettingsvermogen, competitief en rationeel. De eigenschappen spreken je nu wel aan en vind je ze eigenlijk niet meer een last maar aantrekkelijk.

In het donker begeef je je in het onbewuste. Je wilt eigenlijk nog niet, maar je bent er eigenlijk wel klaar voor. Met fietsen hou je jezelf in balans.
Uiteindelijk zie je weer helder door de zon. De zon staat voor warmte en kracht. Zonsopgang staat voor vernieuwing en nieuwe energie. Je bent nog niet thuis en ben je creatief genoeg om andere manieren te vinden om thuis te komen. De trein is een levenstrein. Het gaat met vallen en opstaan.