Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Tuin, zomer, dvd's

Ce
5 jaar geleden

Hoi allemaal,


Ik droomde laatst het volgende:

Ik was in het oude huis van mijn oma en opa. Het leek alsof de droom zich ergens rond 2005 afspeelde. Ik was echt niet jonger.
Ik keek vanuit een raam naar de grote tuin vol groene planten en bloemen (zo was het in het echt ook).
Ik zag twee vrouwen met kort grijs haar van een jaar of 60 door te tuin lopen.
Ze liepen niet bij elkaar maar kwamen elkaar na een tijdje tegen. Het leek alsof het buren van elkaar waren. Een vrouw overhandigde een DVD aan de andere vrouw. Ik ging met de trap naar beneden en zag dat de dvd nu op de tafel lag. De titel weet ik niet exact meer maar het was iets van: de dag dat ik wegging... (wijst op het overlijden van mijn oma? die is alweer 2 jaar weg en kwam ook niet voor in de droom).

Ik keek nog even rond in de kamer en zag mijn moeder een beetje door de woonkamer lopen. Buiten scheen de zon en het leek hoogzomer. De ouderwetse oranje zonneschermen waren aanwezig en het was een beetje oranje in het huis door het zonlicht. Het voelde al een beetje nostalgisch ookal ben ik zelf pas 18.

Wat kan deze droom betekenen?

Groetjes Ce

5 jaar geleden

Het oude huis brengen herinneringen naar boven. Het speelt zich ook vroeger af. Het raam geeft overzicht en de tuin geeft rust. De dames met grijze haren symboliseren wijsheid, het verzorgende en ze genieten van het leven. De dvd kan gaan om muziek als nagedachtenis. Je beschrijft de herinneringen als heel nostalgisch. Het wekt de indruk, dat het gaat om fijne tijden.

Het doet me denken aan de tarotkaart bekers 6 als inzichtkaart. Gelukkige herinneringen aan een harmonieuze tijd werken door tot in jouw heden. Je raakt geïnspireerd tot het oppakken van oude idealen of het herstellen en aantrekken van oude familie en vriendschapsbanden. In de link lees je meer: [www.kaartensterren.nl].



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

Ce
5 jaar geleden

Bedankt Esme,

Klopt, voelde nostalgisch aan en goede herinneringen aan dat huis en aan mijn kindertijd in t algemeen.
Laatste tijd nu ik echt volwassen wordt denk ik er vaker aan terug. Erg veel keuzes die ik moet maken komende jaren en ben een echte 'weegschaal'.. Heb vaak last van keuzestress. Zit nu te denken aan een maatschappelijke/sociale hbo opleiding.
Of de zorg in. (Al is dat andere ook een vorm van geestelijke zorg)..

Leuk om de kaart te bekijken,
Ik kan het goed koppelen aan de droom inderdaad.

Ik merkte op dat Seherehzade al een tijdje weg is. Zal vast druk zijn om alles te kunnen beantwoorden alleen.

Ik wil het proberen uitleggen van dromen eigenlijk wel opakken en misschien ook fijn als het erg druk is op het forum.
Maar Ik voel me vaak nog te on-ervaren en weet niet of ik het wel moet proberen.
Daar komt dat faalangstige van mij weer om te hoek kijken.

Wat is jou mening hierop?

Groetjes Ce en bedankt

5 jaar geleden

Soms passen kaarten heel goed bij een situatie. De richting in het maatschappelijke/sociale is ook mooi. Als het om zorg gaat zit je meer in de verpleging.

Ja, Sheherazade is al een tijdje weg. Het werd hem te veel. Hij heeft zoveel energie aan het forum gegeven. Hij is het ook beu om alles maar te beantwoorden. Misschien heeft hij teveel gegeven. Mensen kunnen soms ook heel naar reageren en dat is niet leuk. Want je doet je best en dan krijg je een trap na. Ik weet niet of hij ooit nog terug komt. Voorlopig niet, in ieder geval.

Ik besteed er ook wel veel tijd aan, maar niet zoveel. Ik kan niet meteen reageren, omdat ik vaak andere dingen te doen heb. Het zou super zijn als je helpt met droomuitleggen. Ik heb tegen Marco, de webdesigner, al gezegd dat we hier nog een talentje hebben zitten tussen de leden die dromen goed weet te verklaren. Jij dus. Je hoeft niet bang te zijn, dat je het niet goed doet. Ik had het 2 jaar geleden precies hetzelfde. Maar hoe meer je het doet, hoe beter het gaat. Soms moet je wel eens wat opzoeken, om de verklaring duidelijk te krijgen. Automatisch leer je dan steeds bij.

Waarom sta je eigenlijk niet ingeschreven als lid? Je komt altijd als gast. Wanneer je lid bent kun je zien welke berichten je al gelezen hebt en kun je eigen berichten zien.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

Ce
5 jaar geleden

Hoi Esme,


Zeker, daarom kijk ik laatste tijd vaak naar de tarot kaarten.


Bedankt voor het compliment dat je gaf over mij aan de webdesigner.
Ik wil het zeker gaan proberen!
Ik heb dit jaar een tussenjaar en werk ong 20-25u dus niet fulltime.
Leuk om mensen te helpen. Geeft atijd voldoening al zouden we er aan moeten wennen dat mensen vaak geen reply geven. Dat vind ik altijd jammer als ik dat zie.

Ik had ooit een account gemaakt genaamd: C>E maar kon destijds niet inloggen op mn mobiel.
Nu is de site wat nieuwer dan toen ik hier kwam in 2016 geloof ik.
Ik zal het proberen om weer in te loggen.
Staan ook nog veel oude dromen van mij op, is daarnaast wat overzichtelijker inderdaad.

Groetjes Ce

5 jaar geleden

Ik vind het ook leuk om mensen te helpen. Soms hebben ze nachtmerries waar ze heel bang van worden. Door een andere kijk op de droom worden ze gerustgesteld. Dat doet me ook goed. Alleen, helaas, wordt er weinig een terugkoppeling gedaan. Ik weet dan ook niet of ze het überhaupt gelezen hebben en wil ik graag weten of ze het kunnen plaatsen.

5 jaar geleden

Zeker,

Ja dat is jammer.
Dan kan je ook niet weten of je het goed hebt gedaan.
Maar ik geloof dat je bijna altijd erg goed in de buurt zit Esme!
(Met mijn dromen in iedergeval wel)

Heb mijn account trouwens weer te pakken na wat moeite met inloggen.
Klaar om meer dromen uit te gaan leggen.

Groetjes Ce

'Sometimes you have to leave if you want to grow'