Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over nieuwe baan

Demi S
5 jaar geleden

Het afgelopen jaar ben ik hard bezig geweest met het bereiken van mijn doelen en zo ook om aangenomen te worden bij mijn droombaan! Afgelopen week heb ik dan ook te horen gekregen dat ik helaas afgewezen ben en dus niet bij hun mag komen werken (het gaat over een luchtvaartmaatschappij) , nou ben ik wel bij een andere maatschappij aangenomen die ik in eerste instantie helemaal niet wou. Toch heb ik, sinds de afwijzing bij mijn droommatschappij, telkens dromen dat ik aan het werk ben bij de ander ‘die ik niet wou’. Hier komen veel kennissen en vrienden in voor. Ik ben aan het werk in het vliegtuig tijdens mijn droom, en ik ben op verschillende bestemming waar ik nog nooit ben geweest maar toch weet ik hoe elke straat eruit ziet (bijv curaçao waar ik helemaal niks van af weet) . Ook heb ik soms noodsituaties, dat we opeens neerstorten maar dat we het toch net op het nippertje halen en zo weer in de lucht zijn. Ik vind het werk heerlijk tijdens mijn droom, maar ik raak er wel een beetje verward van. Eigenlijk wou ik deze maatschappij helemaal niet. De bestemmingen zijn daarnaast bestemmingen waar ik niet op zal gaan vliegen zodra ik ga beginnen.

Ik kan er niet veel over vinden, maar wil het toch graag weten.... Misschien dat iemand hier mij kan vertellen wat zulke dromen kunnen betekenen? Of waar ik het allemaal vandaan haal?

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Kennissen en vrienden zijn belangrijk voor je zelfvertrouwen. Je bent geestelijk enorm bezig met je werk, dat je dat in je droom aan het verwerken bent. Is het niet een beetje perfectionisme waar je mee kampt? De dromen brengen je naar oorden, die je tot nu toe nog niet gezien hebt. Het zijn leuke avonturen, waar van mag genieten. Het neerstorten symboliseert dat je teleurgesteld bent, omdat je niet aangenomen bent. De wereld hoeft niet in te storten bij een leerbedrijf. Je mag eigenlijk wel blij zijn, dat je die baan hebt.

Je hebt je doel nog niet bereikt, maar je kunt bij je huidige baan wel ervaring opdoen en doorgroeien. Misschien is de tijd nog niet rijp om naar je droommaatschappij te gaan, waar je echt aan de bak wilt gaan. Je kunt je nieuwe werkgever zien als tussenstapje. Werkgevers kijken ook of je past binnen team. Een goede samenwerking met collega’s is binnen zo’n redelijk kleine ruimte erg belangrijk.