Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom man deur niet wil vertrekken

Joan
5 jaar geleden

Vannacht droomde ik dat ik thuis was. Een flat was het. Er kwam een gezin binnen. Het was een naakte vrouw, een vriendin van haar, 2 kinderen en een man. Ze gingen zitten, ik maakte drinken. Daarna vertrokken ze naar het strand, behalve de man. Het was vreemd. Hij was opdringerig en wilde niet weg. Mijn zus was er ook. Hij viel ons lastig. Ik wilde hem na uren eruit zetten. Op dat moment kwam het gezin weer binnen. Zij probeerden hem mee te nemen.

Wie kan wat duidelijkheid geven? Die man zit me dwars

Joan
5 jaar geleden

Deur=die

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis is je lichaam en ziel. De kamers zijn eigenschappen en vaardigheden die je bezit. De huiskamer is zo ingericht, zoals jij wil leven. Elke kamer heeft zijn functie.
Thuis is een plek waar je je goed voelt. De flat geeft overzicht in de straat. In je droom wordt er misbruik gemaakt van je gastvrijheid. De vrouw geeft zich bloot. Ik weet niet of je daarop zit te wachten. Je geeft de man een vinger, maar neemt je hele hand. De man is dwars. Dit kan een spiegel zijn van jezelf. Het kan om een eigenschap gaan van jezelf, die je niet aanstaat.

joan
5 jaar geleden

Hoi Esmee,
Dank voor je reactie. Deels begrijp ik je uitleg. De man in mijn droom is bedreigend/intimiderend. Hij keert de afgelopen nachten vaker terug in mijn dromen. DE naakte vrouw heeft volgens mij ook een bepaalde betekenis...

5 jaar geleden

De man is als een schaduw. Het kunnen je onbewuste angsten zijn die je achtervolgen. Een man op zich vertegenwoordigt de mannelijke eigenschappen die bij jou verborgen liggen zoals assertief, rationeel, agressief of competitief. Deze aspecten mag je omarmen, maar je ziet de man als een bedreiging. De naakte vrouw kan ook een deel van je zijn. Zij geeft zich bloot en is puur natuur. Naaktheid staat ook voor vrijheid. De man en vrouw zijn tegenpolen.