Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nervositeit

Emilia
5 jaar geleden

Ik was in een huis en daar was een grote zwarte hond die nerveus en verdrietig rondrende. De ouders van mijn vriend kwamen langs en vroegen me over mijn dag. Mijn moeder was er ook. Ineens werd er op de deur gebonsd en zij deed open. Het was mijn overleden tante die er heel wat jonger uitzag. Ze was helemaal overstuur en begon in paniek tegen mijn moeder te praten.
Wat betekent dit?

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis staat symbool voor je eigen zelf (en ziel). De verschillende kamers vertegenwoordigen de verschillende aspecten van je psyche. De hond is een trouwe vriend. Zwart staat voor het onbewuste. In deze droom is de hond het spiegelbeeld van jezelf. Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit. Je ouders zijn je steun en toeverlaat. Je vriend is ook je steun. De tante is onbewust een gemis. Het is een verwerking. In dromen kun je de personages anders zien als wat je gewend bent. Je tante had waarschijnlijk veel temperament toen ze nog jong was.

Emilia
5 jaar geleden

Dank je wel!
Mijn tante was depressief.

5 jaar geleden

Oorspronkelijk waren in de Griekse oudheid de temperamenten de naam voor vier persoonlijkheidstypen: het sanguïnische, flegmatische, cholerische en melancholische temperament. Deze vier oude typen hebben tot in het begin van de 20e eeuw een rol gespeeld in de geneeskunde, met name de psychiatrie, de psychologie en de letteren. Melancholisch temperament neigt naar een depressie en zich kenmerkt door een verdrietige kijk op het verleden of een onvervuld verlangen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.