Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Natuurpark

Chanon
21 november 2018

In mijn droom was ik een werknemer van een natuurpark, maar ik bekeek het natuurpark van bovenaf.
Een beetje zoals bij Zoo Tycoon, ook kon ik dieren oppakken en neerzetten op andere plekken.
In het natuurpark waren leeuwen op willekeurige plekken, ze konden dus bij mensen maar ook waren ze tussen koeien.
Ik ging de leeuwen neerzetten op een aparte plek bij elkaar en dacht dat het ook beter was om ze niet meer tussen de koeien te hebben.
De leeuwen zagen er allemaal verschillend uit, ze hadden verschillende kleuren en een ander soort uiterlijk, dus ik moest goed kijken of het dier dat ik zag een leeuw was voordat ik het bij de andere leeuwen zette.
Toen zag ik een leeuw zitten naast een pad waar mensen langs liepen, de mensen zagen de leeuw, raakte in paniek en rende weg.
Ik was toen gewoon een werknemer die als mens in het natuurpark was om de mensen gerust te stellen.
Ik vertelde de mensen dat de leeuwen niet echt gevaarlijk waren en dat ze niet echt bang hoefde te zijn, de leeuwen zouden slechts op een milde meer speelse manier mensen aanvallen zonder echt schade te doen, ik zei dit terwijl ik dacht dat het misschien niet klopte en ze wel degelijk ernstige schade zouden kunnen doen. Ondanks dat ging ik verder met geruststellen, ik vertelde over de beren in het park en liet ze ook zien aan de mensen. Ik vertelde, terwijl ik wist dat deze beren anders waren dan de leeuwen, hoe deze beren er mogelijk gevaarlijk uitzien maar eigenlijk net als honden zijn, dat je ze gewoon kon aaien, de beer veranderde op dat moment werkelijk in een hond.

21 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het natuurpark staat voor ongerepte natuur en aarden. Wilde dieren worden hier beschermd. Je hebt overzicht over het gehele park. Leeuwen staan symbool voor Kracht en de Zon. In de droom lijken de leeuwen wel lieve katjes, maar schijn bedriegt. Het blijven roofdieren en driften kunnen onverwacht exploderen. Het kan te maken hebben met je eigen driften. Een probleem neem je toch niet te serieus, met als gevolg dat mensen over je heen lopen en je later het probleem extra voelt. Men gaat over je grens. Als je een koe ziet in je droom, staat ze symbool voor blindelings vertrouwen in autoriteit.