Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zwemmen / acteerles

Ce
20 november 2018

Hoi allemaal,

Ik droomde dat ik in een huiskamer was samen met mijn zus.
Plotseling vatte er iets vlam op het tappijt.
Ik probeerde het te blussen door op het tappijt te stampen en dit werkte na een tijdje.

Later was ik bij een bosrand met mijn ouders. Ik liep alleen een stuk in het kale bos. Het was koud en kil.
Later merkte ik dat ik niet liep maar door een sloot zwom. Het was erg koud. Ik keek om me heen en zag overal bomen. Op een stukje naast de sloot lagen een stuk of 10 kale bomen die waren omgewaaid. Allemaal dezelfde kant op. Gek beeld. Toen ik verder zwom kwam ik aan bij de andere rand van het bos, het bos grensde aan deze kant aan weilanden.

Het grappige is dat de bomen aan de rand geen loofbomen waren maar palmbomen!
Gaat totaal niet samen met het plaatje maar het zag er wel leuk en vrolijker uit..

Ik liep terug via een lang fietspad. Aan het einde zag ik mijn ouders weer staan.
Zelfstandige reis. Toch meen ik dat ik mijn moeder zag op sommige plekken in het bos.
Ook in de sloot een stuk achter mij en bij de weilanden..
Het liefst wilde ik mijn eigen weg gaan.

Nog wat later droomde ik dat ik mensen zag duiken in een zwembad. Gek beeld.
Ik moest ook nog, helaas kan ik me het niet meer herinneren voor de rest.

Ik was later in een groot drama lokaal waar (acteer? Lessen waren)..
Iedereen moest stukjes opvoeren.
De meeste jongens en meiden die er stonden deden niet goed mee en een jongen was erg brutaal naar de docent toe en liep gewoon weg uit de klas...
Ik vond het eigenlijk helemaal niet leuk om zo in de spotlights te moeten staan.
Bang om uitgelachen te worden want dit zag ik gebeuren bij enkele klasgenoten in de droom.

Ik was ook nog niet aan de beurt geweest toen ik wakker werd..


Wat kan deze droom betekenen?

Groetjes Ce

20 november 2018

De huiskamer is een plek van huiselijkheid. Het tapijt in de brand kan om woede gaan, maar deze bui weet je goed te temperen. Het kan ook om transformatie gaan. Vuur brand zaken schoon.

Het bos is het onbewuste. Je ouders zijn nu nog je steun en toeverlaat. Het kale bos geeft de sfeer van kil en koud. Qua emotie (sloot) zit je in een kil moment. Het bos is ook een plek van vernieuwing en vergankelijkheid. Als je een weiland ziet in je droom, vertegenwoordigt het openheid en veiligheid. Je mag de tijd om hetgeen dat je bereikt hebt, te waarderen. Maar je bent erg bescheiden en je perfectionisme zit je in de weg. De palmboom staat symbool voor onsterfelijkheid en eeuwigheid. Bij de Romeinen was het palmblad een teken voor de overwinning.

Lopen op het fietspad brengt je naar bewoonde gebieden. Door de weg te kiezen via het fietspad, kun je niet verdwalen (in je emotie). Het is beter om rationeel de goede weg te vinden. Je komt weer, vanuit de onzekerheid, op beide beentjes terug in de realiteit. Een zwembad in je droom symboliseert ontspanning, kalmte, luxe en gemak. Een zwembad suggereert ook dat je gevoelens (water = emotie) mag aanvaarden en dat je ze mag proberen te begrijpen.

Acteren is een ander voor de gek houden in je werkelijke zijn. De jongen loopt weg, omdat hij waarschijnlijk niet goed een ander karakter kan spelen. Je kunt beter bij jezelf blijven, want acteren hou je niet lang vol. In de droom komt ook naar voren, dat je niet graag in het middelpunt wilt staan. In een vervolgopleiding loop je wel de kans om eens een keer een presentatie te houden. Je kunt jezelf daarin trainen. Soms moet je je ergens overheen zetten.

Ce
20 november 2018

Bedankt Esme,

Ik kan het goed plaatsen.
De onzekerheid/perfectionisme belemmeren mij nu in het maken van keuzes.
Constant toch maar iets niet doen etc.
Nu je het zo zegt kan ik het erg goed begrijpen.
Ik zat te denken om iets in het onderwijs te doen maar daar moet je weer sterk voor in je schoenen staan. Toch kan het misschien toch goed zijn om eens wat stappen te nemen en niet zo faalangstig te zijn...
Ook dacht ik aan de zorg, verpleegkunde lijkt me ook leuk en een interessante studie.. past ook wel het meeste bij mij denk ik zo.. is ook wat minder presenteren.. (leraar is toch wel continue presenteren voor de klas)..


Ik probeer het allemaal uit te zoeken de komende maanden. Ik trok een tarot kaart en die liet de volgende kaart zien: de toren. (Crowley tarot).. heel mooi om te lezen..
En klopt ook echt met de situatie..
Geeft wijsheid..
Ben je ook bekend met die crowley kaarten Esme?

Groetjes Ce

20 november 2018

Verpleger is een mooi beroep. Maar kan zwaar zijn vanwege de nachtdiensten. Je beleeft leuke dingen zoals mensen beter maken en geboorte. Maar er zijn ook minder leuke zaken, zoals lijden en overlijden. Je kunt dan ook doorgroeien en je specialiseren in de disciplines. Een leraar staat altijd in het middelpunt. Je moet de leerlingen ook aan kunnen. Als je over je heen laat lopen, kan het moeilijk worden.

Tarotkaarten zijn orakelkaarten en selecteer je op je gevoel of intuïtie. Op die manier gebruik ik ze niet meer. Vroeger wel, zodat ik de kaarten kon leren onthouden en begrijpen. Nu gebruik ik het voor inzichtkaarten. Ik zoek de kaarten bij de situatie. De Crowley kaarten ken ik, maar gebruik ze niet. Ik ben gewend aan Rider Waite. De tarot heeft een schat aan symbolieken. Door deze te leren, ben ik gekomen om dromen uit te leggen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd als het gaat om symbolieken in de tarot.