Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wandklimmen met een beperking

Loïs
20 november 2018

Ik was toeschouwer in mijn droom. Ik zag een man wandklimmen. Hij was al hoog, al bij het einde. Maar hij zat in een stoeltje die via een hele lange stok werd gedragen door iemand die op de grond stond. De man die aan het klimmen was had een aandoening waardoor hij deze hulp nodig had. De aandoening zorgde voor minder spierkracht.
Ben benieuwd. Ik dacht zelf aan doelen bereiken met behulp van anderen, maar de lichamelijke beperking vind ik moeilijk te plaatsen...

20 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De man durft risico’s te nemen. Het is een groot obstakel. Hij lift mee met iemand anders. De aandoeningen is het gemis van eigenschappen of vaardigheden. Hier zou hij toch aan moeten werken om zelfstandig te kunnen functioneren.

Het klopt wat je dacht over de droom. Doelen bereiken met behulp van anderen. Maar hij zal dan altijd afhankelijk moeten zijn van anderen.

Loïs
20 november 2018

Ah! Dat herken ik zeker in mezelf. Nu je het zo verwoord, merk ik duidelijker dat ik me voel als die afhankelijke man. Een akelig en onzeker gevoel dus..
Dankjewel voor de uitleg :-)!

20 november 2018

Maar die cirkel kun je wel doorbreken. Door vaardigheden op te zoeken die je wel goed kunt en leuk vind. Je mag je talenten onderzoeken. Als je iets heel leuk vind, motiveert dit en dan kun je er goed in worden. Het doet me denken aan de tarotkaart pentakels 8. Het gaat om een leerling die oefent en probeert zijn ambacht te verfijnen. Het is een leerschool waarin je zelf je tempo kunt bepalen. In de link lees je meer: [www.kaartensterren.nl]. Ik gebruik de tarot als inzichtkaarten.

Loïs
21 november 2018

Zeker waar! Al vind ik leren nu ook eng en pijnlijk. Al die inzichten die ik nog niet heb. "Ga ik het ooit zelf kunnen?" Denk ik dan. Leren doe je idd op je eigen tempo. Mooi gezegd en ergens ook geruststellend.

21 november 2018

Revalideren en/of re-integreren is ook een leerproces. Het leren hoeft niet perse te maken hebben met een studie of carrière. Elk stukje wat je leert of opnieuw oppakt is ook een winst. Positief zijn is een hele grote kracht. Accepteren is een zege.

Loïs
24 november 2018

Wauw mooi gezegd. Die beklijft! Vooral: "elk stukje dat je opnieuw oppakt is winst." Daar hou ik van. De tijd nemen om zaken tot je te laten nemen. Ik denk dat dat mijn leerstrategie nu ook is. Langzaam maar intens.

"Positief zijn is een hele mooie kracht, accepteren is een zege." Super mooi! Liefdevol en krachtig. Zowel naar jezelf toe als naar anderen.

Als ik het vertaal naar mijn leven nu, dan gaat het om accepteren en verdragen. Zowel het tempo dat er nu is als het gegeven dat ik nog hulp nodig heb.