Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gevecht tussen mens en hond,

DemiS
8 november 2018

Afgelopen nacht heb ik gedroomd dat ik ergens zat of stond, dat is onduidelijk. Er zat een hond zonder baasje en die deed in principe helemaal niks. Er liep een man langs met een andere hond, waardoor de hond die alleen was begon te grommen of misschien zelfs te happen, dat weet ik niet meer zeker. De man ging op de hond af en heeft hem een paar keer vol met de vuist op de snuit geslagen. Op dat moment kon ik niets anders dan toekijken en wachten tot de man gewoon weer verder liep. Zodra hij weg was ben ik voorzichtig op de gewonde hond afgelopen en heb ik hem rustig benaderd. Zodra hij me vertrouwde nam ik hem mee naar huis, waar ik hem ging verzorgen.

Ik werd wakker met een verschrikkelijk gevoel over deze droom en ik weet echt niet wat ik er mee aan moet, ik hoop dat jullie het me wel uit kunnen leggen.

Ik heb gister avond heel lang ruzie gehad met mijn vriend over jaloezie, maar daar leg ik niet echt een verband, want er waren geen sporen van jaloezie in de droom, misschien de alleenstaande hond tegenover de hond met het baasje? Ik weet het echt niet. Please help ????

Liefs, Demi

8 november 2018
Beheerder

Een hond is een beeld van trouw, soms ook van slaafs en onderdanig gedrag.
De man slaat de hond op zijn smoel waarmee hij dus als dominante mannelijke bruutheid de duivel in zichzelf op de hond projecteert.
Sommige mannen zoeken altijd iets of iemand waarover ze de baas kunnen spelen.
Nooit iemand van hun eigen kaliber want daartoe zijn ze te laf.

Wie is de onderdanige hond die zich niet verweert? (topdog/underdog)

8 november 2018

De ruzie met je vriend kan wel te maken hebben met de droom. Het gaat hier ook om een gevecht. In de droom wordt de hond op de neus geslagen. Dit is een verwijzing naar een bekgevecht. De hond is in wezen hulpbehoevend en de man ergert zich eraan. In de droom kan het zijn, dat de man jaloers is op de hond, omdat hij door hem verzorgd wordt en andersom niet.

DemiS
8 november 2018

Ik weet niet zo goed wie de onderdanige hond zou moeten zijn, want we zijn allebei goedgebekt en beide maken we ons hard voor onze mening.

Ik probeerde mijn vriend er van te overtuigen dat het normaal was wat ik deed, namelijk afspreken met mijn beste vriend. Hij was het daar niet mee eens, dus daar trok ik mijn bek over los.

Bedankt voor de reactie’s trouwens!

8 november 2018
Beheerder

Het "slachtoffer" krijgt wel een pak slaag maar is daarna toch de winnaar want jij neemt hem mee naar huis.
Dat werkt altijd prima want het triggert het moederinstinkt.
De hand gromde waarschijnlijk naar de buldog baas van de andere en terecht.
Kun je nog beter geen baas hebben.
Misschien is de "hond" je trouwe vriend?

Twee honden en het (vrouwelijk) been?

Het gaat weer om het beroemde 4 tal als psychische constellatie.
Twee nog onbewuste eigenschappen in de gedaante van de honden.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 8 november 2018 door Sheherazade.