Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

(nieuwe) Huizen

Marcel
5 jaar geleden

Hoi,

Ik droom zeer geregeld dat ik in een ander huis woon / aan verhuizen ben.
Het betreft altijd grote huizen en varieren echt van woonboot, molen, countryhuis, villa, eengezins tot een studio op hele grote hoogte met glazen gevel en prachtig uitzicht. Ik verhuis kennelijk heel vaak in mijn dromen.
Opvallend is dat er altijd veel ruimten zijn en er altijd nog kasten vol met spullen zijn. Heel veel kasten, laadjes en ruimten vol met spulletjes.
Soms wel 3 of 4 grote slaapkamers, meerdere keukens, badkamers / toiletten en altijd nog een hele grote "verborgen ruimte" / berging / kelder die op een aparte wijze bereikbaar is of zolder vol met spulletjes.

Ik heb geen verhuisplannen en woon al 21 jaar op mijn huidige adres. (ruime eengezinswoning). Ouderlijk huis komt ook nog wel eens voorbij.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis ben jezelf. Het is je lichaam en ziel. De woonkamer is zo ingericht, zoals jij het beste wilt leven. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. Elke kamer heeft zijn functie. De zolder is je bovenkamer. Dat je steeds in een ander huis woont geeft volgens de droomaanduiding aan dat je niet je draai kunt vinden. Of in jezelf of vanwege de leefomgeving of werk/studie. Grote objecten zeggen iets over je verlangens op materieel gebied.

De kasten en spullen zijn je herinneringen. Ook kan het om bagage gaan die je meesleept. Bagage zijn problemen of herinneringen die je niet kunt loslaten. De verborgen ruimtes is het onbewuste. Wat schuilt er in het donker? Het zijn vaak je negatieve eigenschappen, die je eigenlijk ook dient te accepteren. Wanneer je deze analyseert, kun je beter jezelf onder controle houden.

Het ouderlijk huis is de plek waar je opgegroeid en gevormd bent. Dit is de basis van je leven.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

Marcel
5 jaar geleden

Esme, bedankt voor je snelle en heldere reaktie.

Even aanvulling, de nog aanwezige spulletjes zijn niet van mijzelf, maar achtergelaten door vorige bewoners. Gaat dan echt om huiselijke tierelantijntjes, servies, bestek, enz., enz. Zeg maar een halfingericht huis en allemaal propvolle kastjes en laatjes. Soms nog een afgeladen zolder en meestal nog een ruimte achter een muur of deur op bijzondere plaats. Soms als een soort kelder, soms ergens achterin het huis, maar wel van binnenuit bereikbaar (en er is gewoon licht). Ook deze ruimte is altijd afgeladen met spullen.
Meestal (nou ja, altijd wel volgens mij) schort er wel een aantal dingen in / aan het huis.

Ikzelf ben van alles voorzien, maar kennelijk verhuis ik toch altijd naar een huis vol met spullen en ook vind ik dat altijd heel leuk (ik zal wel hebberig zijn) De huizen lopen ook echt enorm uiteen van type.

5 jaar geleden
Beheerder

Je geeft aan dat het meer een rommelkamer is van Malle Pietje?
Het grote huis kan een Zelfsymbool zijn maar is ook het rijke onbewuste in vele gedaantes.
Juist die verschillende huizen zijn veranderende beelden en dus niet je werkelijke Zelf.
Je woont in een vreemd huis maar het ego meent altijd de vanzelfsprekende eigenaar te zijn.
Dat is echter nooit het geval. In feite ben jij meer de insluiper.

De vele snuisterijen en prullaria geven aan dat je alles opslaat en zodoende wordt het een onoverzichtelijke boel.
Je weet er geen afstand van te nemen. Of je hamstert.

Maar soms komen uit al die laden en kastjes nieuwe mogelijkheden of talenten.

Sommige mensen bewaren alles tot ze letterlijk hun gat niet meer kunnen keren.

Het grote huis kan ook wijzen op te grote of hoge ambities en geen maat weten.