Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Groepen en kunnen vliegen

Mirroronthewall
5 jaar geleden

Vannacht droomde ik heel veel door elkaar. Twee situaties staan me nog bij, maar ik weet niet of het twee losse dromen waren of dat ze door elkaar heen geweven zaten.

Eerst stond ik in een soort hal/wachtruimte te wachten tot alles zou beginnen. Er waren best veel mensen. Ik wilde even naar de wc, maar er was nog iemand voor mij. Zij had niet goed doorgetrokken, dus dat deed ik maar, voordat ik zelf kon gaan plassen.

Daarna was ik met een aantal mensen in een groepje in een aparte ruimte. Er werden drie mensen uitgekozen als speciale leerlingen en ik was er een van. En van die drie was ik een soort extra bijzondere leerling/uitverkorene. Toen we mensen van andere groepen zagen, kon ik opstijgen/vliegen en ik steeg letterlijk boven een man uit. Ik hing boven het hoofd van die man en de andere mensen. Het was in een soort grote zaal/vergaderingruimte. Ik vond het leuk en niet eng. En het kostte me ook geen enkele moeite.

Daarna zat iedereen in een andere zaal om te gaan luisteren naar een spreker. Ik weet niet waarover. Ik zocht mijn groep, maar kon niemand vinden. Maar ik voelde daarover geen paniek. Ik ging vooraan zitten op de grond. Ik deed mijn rugzak af, en besloot toen om nog even naar de wc te gaan. De dames-wc was bezet, daar ging net een man naar binnen. Dus toen ben ik bij de heren wc naar binnen gegaan. Niemand die daar raar van opkeek en mij maakte het ook niets uit.

De andere situatie, die daarop volgde (ik ben niet bewust wakker geworden tussendoor), was dat ik met mijn man aan een tafel zat te dineren met andere mensen. Dit bleek een familie te zijn; een man, vrouw en drie dochters en kennelijk hadden zij een dochter verloren lange tijd geleden. En die wilden ze nu herdenken. We zaten aan een lange tafel midden op een plein in de buitenlucht en naast ons was een restaurant.

De familie was net met elkaar aan het praten over de herdenking, toen er allemaal mensen uit het restaurant kwamen. Eerst een paar rustig, toen steeds meer en meer, en er kwam meer paniek. Het restaurant bleek in brand te staan. Mijn man ging naar binnen, ondanks dat ik riep dat hij niet moest gaan, want onze kat zou daar binnen zijn.

Daarna, een soort van 'de volgende dag', zat ik weer aan een rond tafeltje. Ik was aan het bellen met iemand om het hele verhaal te vertellen, en toen kwam een van mijn groepsgenoten uit situatie 1 aan mijn tafel zitten. Een wat jonger meisje met twee staartjes; ze viel niet zo op in de groep. Later kwamen er meer mensen van mijn groepje bij mijn tafeltje.

Ik weet helaas niet meer hoe het afliep.

Heeft u enige idee wat dit kan betekenen?

Alvast bedankt :)

5 jaar geleden
Beheerder

Een WC is vaak verbonden met viezigheid, angst, schuld en schaamte, of seks.
Je moet dus op een vieze plee gaan zitten of de sh*t accepteren.
Meestal een beeld dat er iets in jezelf moet worden verwerkt of opgeruimd.
Het onbewuste spuugt terug als je teveel dumpt. Je kunt het niet eenvoudig "doortrekken".

Dit neigt naar "zweven", onrealistisch dus.
Misschien een zweefclubje opgezocht waar ze dit, niet gehinderd door enige kennis van zaken, bejubelen als "gaven"?

Weer een WC verhaal maar nu bij de mannen. Daar ben je als vrouw helemaal niet blij mee want mannen sproeien maar wat in het rond.
Zelf hoeven ze er immers niet in te zitten. Bovendien zou jij je daar niet veilig voelen. Vreemd dus dat je zoiets niet een merkt.
Wat wel iets zegt over geen contact hebben met je gevoelens.

De rust van en restaurant (conflictvrije zone) wordt verstoord door de paniek van het ego.
Vuur staat meestal voor woede. Het onbewuste is als een vulkaan uitgebroken en verteert de situatie.
Dat komt ervan als je zaken teveel onderdrukt. Lava kun je zien als de zwarte sh*t.
Vuur transformeert en reinigt, vernietigt ook het oude. (Kali?)